Toppkampen: Første virkelige test for Guardiola

  • Home
  • Fotball
  • Toppkampen: Første virkelige test for Guardiola
Pep Guardiola Manchester City

Til tross for en trygg 2-0-seier over Shakhtar Donetsk i Champions League denne uken sitter nok Pep Guardiola igjen med en stygg smak i munnen. To stygge skadenyheter på torsdag og fredag overskygger nemlig all gleden seieren har sørget for.

To dager – to skadesjokk

Først kom beskjeden om at Manchester City sin dyreste signering denne sommeren, stjernebacken Benjamin Mendy, kanskje går glipp av resten av sesongen. I helgens Premier League-kamp mot Crystal Palace måtte rekordsigneringen forlate banen etter bare 29. minutter med en skade. Undersøkelser denne uken viste at et korsbåndet har røket for Manchester City-spilleren. Det er svært dårlige nyheter for manager Pep. Spilleren har allerede vært under kniven, men nå venter måneder med restituering og opptrening før Mendy kan være tilbake på banen.

Om torsdagen var ille kunne ikke fredagen blitt stort verre for det blå laget fra Manchester. På morgenen kom sjokkbeskjeden om at Sergio Agüero, lagets toppscorer, hadde vært involvert i en bilulykke. På vei til flyplassen, etter å ha overvært en konsert med den colombianske artisten Maluma, mistet sjåføren av bilen Agüero befant seg i kontrollen. Resultatet ble at kjøretøyet kolliderte med en stolpe ved veibanen. Heldigvis fikk ingen av dem som var involvert i ulykken noen alvorlige skader, men Citys spiss knakk noen ribbein i sammenstøtet. Det betyr seks til åtte uker på sidelinjen for storscoreren.

Verst tenkelig tidspunkt

Skader kommer aldri beleilig, men i City sitt tilfelle kunne ikke skadene på de to nøkkelspillere kommet på et mer ubeleilig tidspunkt. Til helgen reiser nemlig serielederen til London for å møte den regjerende mesteren, Chelsea. For selv om det enda er tidlig i sesongen kan denne kampen bli viktig for utfallet av hvordan sesongen ender. Det vil altså være viktig å forlate gresset som seierherre etter denne kampen.

Chelsea er allerede tre poeng bak City etter at lørdagens hjemmelag tapte terreng i tetkampen ved å gå på et nederlag mot Burnley i sesongåpningen. Skulle Contes lag tape toppkampen vil Manchester City sikre seg en ledelse på hele seks poeng etter kun syv spilte kamper. Det kan det vise seg å bli svært tøft for Chelsea å hente inn.

Formen City har hatt så langt i årets sesong har nemlig ikke vært noe annet enn imponerende. De tullete poengtapene fra i fjor er så godt som forsvunnet. Så langt står De lyseblå med fem seiere og bare ett uavgjortresultat. Anført av en målkåt Agüero har City fremstått som svært dødelige fremover. Hvordan laget klarer seg uten argentineren vil være avgjørende for om de klarer å ta poeng mot Chelsea.

Chelsea er nemlig et lag av et helt annet kaliber enn det City har møtt så langt. Det eneste andre topplaget Manchester-laget har møtt denne sesongen er Liverpool. I den kampen hang City til tider i tauene, men et tidlig rødt kort på Sadio Mané sørget for at det etter hvert ble walkover mot De røde. Det var likevel klare tendenser til at City var ukomfortable mot bedre motstand. I så måte må laget et steg opp om det skal bli tre poeng mot Chelsea, og det uten to av nøkkelspillerne i troppen.

Agüero i begivenhetens sentrum

I fjor startet Agüero begge kampene mot Chelsea i ligaen. Det første møtet mellom lagene fant sted i den 14. serierunden på Etihad Stadium. Over 54 000 hjemmetilskuere fikk se City ta ledelsen 1-0 rett før pause etter et selvmål av Gary Cahill, men det var Chelsea som skulle trekke det lengste strået. Anført av en fantastisk Diego Costa snudde Chelsea kampen i andre omgang. London-laget vant til slutt kampen 3-1, men oppgjøret vil nok huskes best for da det kokte fullstendig over for Agüero på overtid. Spissen grisetaklet Chelsea sin brasilianske midtstopper, David Luiz, og fikk fortjent rødt kort.

Bedre gikk det for Agüero i det andre oppgjøret mellom lagene, selv om det også her endte med tap. På Stamford Bridge utlignet spissen til 1-1 etter 26 minutter, men Hazard, som hadde scoret 1-0-målet, hadde virkelig dagen og med et nytt mål sørget han for at Chelsea vant 2-1. De to kampene fra i fjor viser virkelig at Agüero har en tendens til å markere seg i dette oppgjøret. Enten det er positivt eller negativt.

Hvor bør du sette dine penger?

For Pep Guardiola byr skadene på hodebry. Manageren har gode erstattere i troppen som kan komme inn fra benken, men det tynnes likevel ut i rekkene. Det er ikke umulig at Agüero hadde blitt plassert på benken i denne kampen. Spanjolen har hatt en tendens til å foretrekke Jesus fra start i storkampene, men det er nesten hundre prosent sikkert at Agüero hadde kommet inn for å spille rollen som en joker.

Pep Guardiola må nå bryne seg på sin første virkelig utfordring denne sesongen. Hvordan han takler det blir vanskelig å si. Conte har allerede et klart psykologisk overtak på sin kollega, og med de nyeste skadene har italieneren en klar fordel over Pep. Conte kan nemlig for første gang denne sesongen stille med alle sine antatt beste i dette oppgjøret etter at Eden Hazard endelig har blitt skadefri.

Spilloperatøren Betsafe holder hjemmelaget som favoritt med en odds på 2.55. Det er en odds som frister. To seiere fra i fjor er bevis på at Conte vet hva som skal til for å ta tre poeng mot tittelrivalen. Med skadene som tilleggsfaktorer er det vanskelig å ikke ha troen på hjemmeseier i dette oppgjøret.

Et annet spill vi tenker ser meget lovende ut er å spille på at det blir under 2.5 mål til 2.06. Med Mendy, som er offensivt anlagt, og Agüero ute er det ikke umulig at Pep legger en defensiv kampplan i dette oppgjøret. Målet kan godt være at ett poeng er godt nok i denne kampen. Med liten risiko fremover kan dette bli en målfattig kamp. Er Conte seg selv lik er heller ikke han interessert i å kaste alle mann i angrep. En dobling av innsatsen virker altså meget forlokkende på dette spillet.

Chelsea - Manchester City

30.09.2017 | 18:30

Event is not available

Bet on upcoming events
Hvem vinner gigantkampen Chelsea- City på Stamford Bridge? Velg ditt bet fra dette oppgjøret!

 

Comments

comments

Tags:

Skrevet av: Atle Bjærsbo

banner