Toppkampen: Dette gjør Chelsea til favoritt

  • Home
  • Fotball
  • Toppkampen: Dette gjør Chelsea til favoritt

Regjerende mester Chelsea gjester Emirates Stadium for et durabelig London-oppgjør i Premier Leagues 22.runde. Klubbene har vært igjennom et beinhardt kampprogram i desember, og i denne får man virkelig se hva som bor i lagene. Toppkampen denne runden byr forhåpentligvis på både fart og spenning, og i potten er ikke bare tre poeng.

Arsenal fikk en rufsete start på sesongen, med tap for både Stoke og Liverpool de første tre rundene. Siden har det stabilisert seg noenlunde for Arsené Wenger og The Gunners, men allikevel har det vært mye løskrutt for de røde og hvite fra Nord-London. Etter 21 runder ligger Arsenal på en 5.plass, med bare syv poeng opp til Chelsea på 2.plass. Det er uhyre tett i toppen av Premier League denne sesongen, og bak suverene Manchester City er det få poeng som skiller lagene.

Chelsea tar turen opp fra Stamford Bridge til sesongens tredje møte med vertene, og innbyrdes er det Arsenal som har overtaket så langt. I Charity Shield-finalen måtte det straffespark til for å skille lagene, og der var Arsenal sterkest. I ligamøtet i september resulterte en fartsfylt kamp med 0-0 og poengdeling. Til tross for dette tror vi Arsenal får det tøft mot byrivalen, og det brenner et blått lys for en topp fire-plassering for The Gunners.

Fordel Chelsea

Av de to London-klubbene er det Chelsea som har kommet best ut av kampene i desember. Ikke bare resultatmessig, men også med tanke på hvile inn mot denne. Chelseas nedsabling av Stoke fant sted lørdag 30.desember, mens Arsenal spilte mot West Bromwich 17:30 søndag 31.desember. Dette betyr at Chelsea har et helt døgn mer hvile enn Arsenal, og slikt kan bety forskjellen på suksess og fiasko i et så tett kampprogram. For Arsenal sin del er det 73,5 timer mellom kampslutt mot West Bromwich og kampstart mot Chelsea. Dette er i minste laget selv med normalt kampprogram, men med det rotteracet de har vært igjennom i desember er dette såpass lite at Chelsea kan dra nytte av det ekstra døgnet med hvile.

Siden 2.desember har Arsenal og Chelsea spilt ni kamper, hvilket i snitt betyr kamp hver 3,333 dag. Det er tøffe saker, og desember er måneden klubbenes tropper går gjennom en skikkelig syretest.

Både Danny Drinkwater og Willian spilte en god kamp mot Stoke lørdag. Disse er prov på den gode bredden i Chelsea-troppen, da de per dags dato ikke er i den antatt beste førsteelleveren.

Danny Drinkwater og Willian er begge for roteringsalternativer å regne i Chelsea. Mot Stoke leverte de begge strålende scoringer, og er et bevis på bredden i Chelsea-laget.

Begge lagene må sies å ha kommet godt gjennom det tøffe kampprogrammet, men Chelsea ser ut til å takle det best. I desember klarte de blå fra London 5-1-1 i ligaen, og foruten det merkelige tapet for West Ham har de sett meget solide ut. Mot Stoke 30.desember var det spennende i åtte minutter, før Danny Drinkwater satte inn 2-0 på vakkert vis. Siden var det bare et lag på banen og Contes menn ga seg ikke før det sto 5-0 på tavla. Dette til tross for at Eden Hazard ikke spilte et eneste minutt og Alvaro Morata gikk målløs av banen.

Arsenal ser endelig ut til å ha fått igang Alexis Sanchez igjen, og chileneren noterte seg for to scoringer mot Crystal Palace 28.desember. Desember resulterte i 2-4-1 i Premier League for Arsené Wenger og hans menn. Allikevel er det ikke bare gull og grønne skoger i Arsenal-leiren om dagen.

Splittelse i Arsenal?

Sanchez storspilte mot Crystal Palace, men i etterkant av kampen har flere eksperter og forståsegpåere hevdet at feiringen etter ett av målene hans viser en splittelse i klubben. Kun Shkodran Mustafi, Granit Xhaka, Mezut Özil og Alexandre Lacazette feiret med Sanchez, resten av spillerne løp tilbake til egen halvdel. Et tydelig tegn på interne stridigheter i spillergruppa, mener mange.

Det sies at Alexis Sanchez allerede har et bein i Manchester. Her sklir han på begge i jubelen etter et av hans to mål mot Crystal Palace.

Ikke alle i Arsenal ser ut til å være helt fornøyd med Alexis Sanchez om dagen. Her jubler han for en av to scoringer mot Crystal Palace.

Ryktene om et mulig klubbytte for Sanchez sin del begynte som kjent å svirre allerede i sommer, og mange trodde nok overgangen ville finne sted på tampen av overgangsvinduet. Så skjedde ikke, og Arsenal fikk ros for å ha stått imot de rike beilerne fra Manchester. Denne situasjonen var på mange måter ganske lik den Liverpool opplevde med Barcelonas stadige framstøt på Philippe Coutinho i sommer. Men i motsetning til Coutinho, som tidvis har levert spill i verdensklasse, har Sanchez sett overraskende blass og uinteressert ut. Kanskje skulle Wenger og kompani latt Sanchez gå i stedet for å holde ham ut kontraktstiden.

I motsetning til de som hevder at Sanchez allerede har hodet i Manchester mener Wenger at ingenting er avgjort enda.

– Ingen vet hva som vil skje med Sánchez’ kontrakt. Det er vanskelig å spekulere. Det er ingen garanti for hvor lenge du blir et sted. Så lenge du er her, gjør du ditt beste, sier Wenger.

En ting er i alle fall sikkert, skal Arsenal ha sjans til å slå Chelsea må Alexis Sanchez levere varene onsdag kveld. Sammen med Mezut Özil er han den fremste leverandøren av x-faktor blant Wengers menn. Franske Alexandre Lacazette ble hentet for å bøtte inn mål, og selv om han har scoret flest for Arsenal vil onde tunger ha det til at han ikke har vært helt enorm i prestasjonene. Lacazette er først og fremst en eminent målscorer, og det er lett å peke på at franskmannen ofte blir for ensidig i sitt spill.

Conte best mot topplagene

På dette tidspunktet i sesongen har alle møtt alle, og man kan danne seg et nokså riktig bilde av hvordan lag står til hverandre før siste halvdel. Det man kan fastslå er at Conte har hatt bedre uttelling mot topp seks på tabellen enn hva hans franske motstykke i Arsenal kan vise til.

Antonio Conte og Chelsea har hatt bra tak på de andre topplagene denne sesongen.

Antonio Conte har hatt bra tak på topplagene denne sesongen. Her jubler han i kjent stil med knyttede never og et fryktinngytende glis.

Etter omtrent halvspilt sesong står Arsenal med kun én seier etter kamper mot Manchester City, Chelsea, Manchester United, Liverpool og Tottenham. Utover det er det blitt flere tap enn uavgjort, og The Gunners står med 1-2-3 (har spilt begge oppgjørene mot Liverpool) mot topplagene så langt. Chelsea kan skilte med 2-2-1, og har kun tapt mot Manchester City. Tottenham og Manchester United ble begge slått, mens både Arsenal og Liverpool har kapret ett poeng mot de blåkledde.

Som om ikke dette skulle være nok virker Arsenal å være full av hull i kamper mot topplagene. Etter de første seks kampene står de med skarve sju scorede, og hele 13 baklengs. Chelsea har på sin side virket gjerrige mot god motstand, og står med 4-2 på sine fem kamper mot topplagene. Der Arsenal har sluppet inn henholdsvis fire og tre mål på sine to kamper mot Liverpool, hang Chelsea godt med i store deler av kampen mot de røde fra Merseyside, og slapp kun inn et mål.

Dette føres på konto for fordel Chelsea, en konto som begynner å se velfylt ut. Og det er dette som gjør Chelsea til favoritt.

 

Spennende spill i toppkampen

Borteseier – 2.80 i odds

Vi adresserer naturlig nok det første først, og i våre øyne ser dette ut som en kamp Chelsea skal ha gode forutsetninger til å vinne. Conte og troppen har kommet seg gjennom desember uten store problemer verken i skadeprotokoll eller i form av dårlige resultater. De har vist at de har god kontroll på topplagene hittil i sesongen, og i Arsenal møter de det topplaget som har sett mest ustabilt ut så langt.

PS! Selv om vi tror Chelsea stikker av med alle poengene i denne, tror vi ikke det blir en enkel kamp for de blå. Arsenal er på ingen måte ufarlige, og vi ser for oss at Chelsea må score minst to om de skal gå seirende ut av denne. Som et alternativ til ren borteseier kan det nevnes spill på Resultat + Begge lag scorer. Her heller vi mot B + JA, til pene 4.30 i odds.

Begge lag scorer i 2.omg – 2.55 i odds

Selv om Arsenal har vært involvert i en del målrike oppgjør denne sesongen er det mye som tyder på at et slikt oppgjør ikke blir av de med flest scoringer. Om Chelsea får kampbildet dit de ønsker blir det neppe mange scoringer i 1.omgang, og om så skulle skje vil 2.omgang by på to lag som høyst sannsynlig jobber for å få en seier. Både Arsenal og Chelsea er i en posisjon der de trenger å fortsette poengsankingen, og at de begge får seg en scoring i løpet av de siste 45 ser vi på som et interessant spill. Eventuelt kan det vurderes spill på at kampens første scoring kommer i 2.omgang, der er oddsen hele 3.75 og høyst spillbar.

God kamp!

 

Comments

comments

Tags:

Skrevet av: Niclas Kjøde

Niclas elsker fotball, og fotball elsker Niclas. Det er i alle fall det Niclas sier til seg selv for å legitimere all den tiden han bruker på fotball. Øvrige idretter følges også, om fotball ikke er å oppdrive.

banner