Storoppgjøret som er verdt mer enn tre poeng

  • Home
  • Fotball
  • Storoppgjøret som er verdt mer enn tre poeng

Premier Leagues tiende runde fornekter seg ikke, allerede i første kamp smeller det. Og det smeller noe så vanvittig. To av de hvasseste tittelkandidatene møtes til dyst når Manchester United tar imot Tottenham på Old Trafford. Dette er ikke bare storoppgjøret mellom to markante manager-profiler, dette er et oppgjør mellom buss og sportsbil.

I racet om heder og ære i Premier League er det uansett alltid spennende, og enhver Toppkamp har potensiale til å bli helt spesiell. Manchester United – Tottenham er intet unntak.

Kampen spilles klokken 13:00 lørdag 28.oktober og kan ses på TV 2 Sport Premium.

Manchester United - Tottenham

28.10.2017 | 13:30

Event is not available

Bet on upcoming events
Hvem kommer best ut av toppkampen United - Spurs? Velg ditt bet!

To er blitt til tre

Den øverste divisjonen i England er av mange ansett for å være den mest kompetitive ligaen på hele kloden, og før sesongen ble det snakket om at så mange som seks lag var med i tittelkampen. Etter de første ni rundene av sesongen kan man trygt fastslå at det nok ikke er snakk om fullt så mange hester. I grunn så det ut til at det kun var to hester, begge med tilhold i Manchester. Men det var før Tottenham feide det grønne Wembley-gresset med Jürgen Klopps Liverpool forrige helg.

Den liljehvite sportsbilen til Pochettino gikk ikke av gassen før det sto 4-1 på tavla, og med ett meldte Spurs seg på i den lange kampen om ligagullet.

Og det dagen etter Mourinho sin røde United-buss kom ut for et fryktelig motorhavari i Huddersfield, der de nyopprykkede stakk av med en bunnsolid 2-1-seier.

Så langt er det blitt 20 poeng på begge lagene, og kun en svakere målforskjell holder Tottenham bak United. Dog har de fem poeng opp til ledende Manchester City, så her nytter det ikke med hvilepauser, fortjente eller ei.

Huddersfield Town Aaron Mooy

Aaron Mooy jubler etter å ha satt inn 1-0.

Effektiv kollektivtransport

Mourinho er kjent for å parkere bussen om han er på jakt etter et resultat, uansett hvilket lag han trener. Hittil denne sesongen har United bare spilt mot et av de antatt beste lagene i divisjonen; 0-0-kampen borte mot Liverpool for et par runder tilbake. United knep igjen bak og tok ikke stor risiko framover. Det resulterte i et viktig bortepoeng mot erkerivalen. Utover det er det som nevnt blitt en hel del poeng på Mourinhos menn, og faktisk har bussen vært mer målfarlig enn sportsbilen. United har scoret hele 22 mål på 9 kamper. Spurs ”bare” 19.

Tottenham har tilsynelatende taklet overgangen til Wembley tålelig greit, selv om det er på bortebane de har vært best denne sesongen. Fire seire av fire mulige er det blitt borte, identisk med United sin hjemmestatistikk så langt. Faktisk har United til gode å slippe inn på Old Trafford denne sesongen, men så har de heller ikke hatt besøk av det hvasseste Premier League har å by på heller. I Tottenham kommer en av outsiderne til gullet.

Welcome Offer McGregor

Kvalitet og bredde x2

Det er ikke uten grunn at Tottenham har spilt seg inn i gullstriden, eller at Manchester United har vært der hele sesongen. Pochettino har fått jobbe i fred, legge sten på sten og sakte, men sikkert ferdigstille sitt mesterverk. Og jammen ser det ikke ut til at den sindige argentineren nærmer seg.

Tottenham Hotspur manager Mauricio Pochettino

Mauricio Pochettino har fått tid til å bygge sitt Tottenham. Det bærer frukter.

Mange rynket på nesa da Tottenham ikke ga noen tegn til å ville kaste rundt seg med pundsedler i sommer. En slik oppførsel kunne da umulig resultere i annet enn en fiaskosesong. Der var Pochettino av en annen oppfatning, og han har vist at man fortsatt kan få til et fantastisk fotballag uten å sprenge banken hvert eneste overgangsvindu. Den viktigste jobben Spurs gjorde i sommer var å beholde Kane, Alli og Eriksen. Utover disse tre toppspillerne har de en tropp som er blitt så sterk at den kan hamle opp med de beste over en hel sesong.

Pochettinos motstander på Old Trafford i helgen er på sin side ikke redd for å ”splash the cash”, og i sommer var Romelu Lukaku storfisken. Den belgiske spissen har levert varene etter ni runder, og står allerede med sju scoringer. Også Mourinho har en sterk tropp til rådighet, og mange anser signeringen av Nemanja Matic som en som gjorde troppen helt komplett.

Det er to meget gode lag som møtes, dog med noe forskjellig spillestil. Gjestene fra London spiller feiende flott angrepsfotball, mens vertene er blitt et lag som ikke er fremmed for å parkere bussen både hjemme og borte så lenge motstanderen er av det offensive slaget.

Slike forutsetninger er ofte gull verdt for den som ser etter fine spillobjekter, og selv om toppkamper kan være vanskelige å spå utfallet av er det verdi å finne andre steder.

Herrera Eriksen Wanyama

Det forventes en tøff batalje mellom to av Premier Leagues beste defensive lag.

Topp verdi

Hos vår foretrukne spilleverandør, Betsafe, er det flere gode spill på denne kampen.

Resultat + Begge lagene scorer
Borte + Ja – 6.00 i odds

Om det er et lag i Premier League utenom det andre laget i Manchester som har potensiale til å komme seg forbi bussen til Mourinho så er det Spurs. De røde djevlene fikk en real nesestyver borte mot Huddersfield, og selv om United høyst sannsynlig har ristet av seg dette er det ingen optimal inngang til en av årets vanskeligste hjemmekamper. Tottenham gikk på et forsmedelig tap mot West Ham i Carabao Cup på onsdag, men det tror vi Pochettino vil bruke som bensin på bålet til inngangen til toppkampen mot United.

Vi tror Tottenham stikker av med seieren på Old Trafford, men ikke uten at United scorer.

Scorer mål
Christian Eriksen – 5.00 i odds

Teorien bak dette spillet er at om Mourinho nok en gang parkerer bussen, vil de kvikke angriperne til Tottenham skaffe laget mange frispark i nærheten av 16-meteren. Og her er Eriksen god. Dansken er kapabel til å overliste selv David De Gea, og en odds på 5 er genialt, all den tid oddsen på Kane- eller Lukaku-mål er så lav som den er.

Welcome Offer McGregor

Begge lagene scorer
Ja – 1.76 i odds

Dette spillet trenger knapt en forklaring. Lukaku og Kane er to av ligaens beste spisser, om ikke de aller beste. Det oser mål av de begge om dagen, og selv om United har til gode å slippe inn hjemme så langt henger den statistikken i en tynn tråd. Foruten Kane og Lukaku er spillere som nevnte Eriksen, Alli, Rashford og Mkhitaryan målfarlige karer.

Slike kamper fortjener å være målrike, og vi tror begge lag scorer, til pene 1.76 i odds.

 

NB! Fredag bekreftet Tottenham-manager Mauricio Pochettino at laget må klare seg uten Harry Kane i lørdagens toppoppgjør. Phil Jones og Eric Bailly er tilbake i det bakre leddet hos Manchester United. Marcus Rashford skal også være spilleklar. 

 

 

Comments

comments

Tags:

Skrevet av: Niclas Kjøde

Niclas elsker fotball, og fotball elsker Niclas. Det er i alle fall det Niclas sier til seg selv for å legitimere all den tiden han bruker på fotball. Øvrige idretter følges også, om fotball ikke er å oppdrive.

banner