Toppkamp spår Premier League 2017/18

Skrevet av: Niclas Kjøde

Årets sesong er historie og lagene i det som omtales som ”Verdens tøffeste liga” er allerede godt i gang med forberedelsene til neste sesong. Mandag ble det klart at Huddersfield rykker opp til øverste nivå i England, og det er dermed ikke lenger tvil om hvilke 20 lag som skal kjempe om heder og ære i Premier League 2017/18.

Om du vil bevare spenningen til mai neste år bør du klikke deg ut av denne saken sporenstreks. Toppkamp har nemlig fasiten for Premier League-sesongen 2017/18 klar allerede.

1.plass – Manchester United
Ingen sitron i verden var surere enn José Mourinho på tampen av hans første sesong hos de røde fra Manchester, det til tross for at han ledet laget til gull i Ligacupen og inn i Champions League via ”kjøkkenveien” Europa League. Sesongen ble preget av en hel del skader for De røde djevlene, og til finalen i Europa League var det flere United-spillere som stilte med krykker enn fotballsko. Klubben har både penger og vilje til å bruke de, og kommer nok til å sprenge banken både en og to ganger i løpet av sommeren. To-tre stjernespillere inn i en allerede sterk tropp vil gjøre underverker for Mourinho og hans United. Dette, kombinert med at Mourinhos lag nesten alltid er bedre i hans andre sesong, gjør at Manchester United kan feire Premier League-gull etter neste sesong. Toppkamp gratulerer.

2. Chelsea
Antonio Conte beviste denne sesongen at også dresskledde lemen kan gjøre suksess i fotball. Med store mengder kløkt, og ikke så rent lite energi, loset han Chelsea inn til sitt sjette ligagull. I den kommende sesongen går det dessverre ikke like bra for de blå fra London, og de må nøye seg med en 2.plass. Det blir dog veldig jevnt, og duellen mellom United og Chelsea kommer til å avgjøres på målstreken. I likhet med Manchester United kommer Chelsea til å styrke seg kraftig i løpet av sommervinduet, og selv om det ikke holder helt inn vil dette hjelpe til å holde øvrige utfordrere bak.

3. Manchester City
Det gikk ikke helt på skinner for Pep Guardiola i hans første sesong i England. Sesong nummer to blir heller ingen dans på roser. City er inne i et aldri så lite generasjonsskifte, og spesielt bakerst på banen er det flere som drar på årene. Guardiola har satt i gang en real vårrengjøring, og klubben har allerede bekreftet at Caballero, Clichy, Navas, Sagna og Zabaleta er ferdige i klubben. I tillegg er det fortsatt tvil rundt fremtiden til spillere som Touré, Hart, Nasri, Bony og Mangala. Heldigvis for Guardiola har klubben han leder tilsynelatende uante midler til rådighet, og det vil nok uansett forsterkes i alle ledd. De har blant annet fått med seg at det finnes en hel skokk med gode spillere i Monaco, og til tross for at de allerede har svidd av 43 millioner pund på Bernardo Silva er de ikke ferdige med handelen i fyrstedømmet. Allikevel, når klubben i verste fall skal erstatte ti spillere vil det resultere i varierende resultater. Dette gir nok en 3.plass til Guardiola.

4. Arsenal
Til alle dere som ønsker Wenger vekk fra Arsenal er vi nødt til å skuffe dere. Thomas Tuchel er plutselig blitt ledig på markedet, men den gamle franskmannen har slått rot på The Emirates og skrev akkurat under på en ny toårskontrakt. Før kommende sesong har Wenger bestemt seg for å la prinsipper være prinsipper og rævkjøre klubbkassa. Dermed loser han The Gunners inn blant topp fire igjen. Selv om både Özil og Sanchez skulle forsvinne til sommeren føler vi oss sikre på at Wenger endelig klarer å hente inn en spiss som vet hvor målet står. Og mer skal ikke til i en tropp som allerede har både kvalitet og bredde nok til å spise kirsebær med de beste i Europa.

5. Tottenham
Det regnet ubetydelige titler og flotte statistikker over Tottenham denne sesongen. Harry Kane ble toppscorer i ligaen, Dele Alli fikk prisen ”Årets unge spiller”, laget scoret flest og slapp inn færrest mål i Premier League, og jaggu tapte de ikke færrest kamper også. I kommende sesong går det ikke like bra, dette fordi White Hart Lane er i ferd med å jevnes med jorden for å gjøre plass til en ny og moderne stadion, og Tottenham skal spille sine hjemmekamper på Wembley neste sesong. Hjemmebanefordel eller ei, Tottenham trives ikke på Wembley, og har levert skuffende resultater der i både Champions League og Europa League. Dette blir tungen på vektskålen for Spurs, og de ramler ut av topp fire.

6. Everton
Ronald Koeman hadde tidvis veldig bra sving på sitt Everton forrige sesong, men til tross for at klubben har mange spennende unggutter er de avhengige av at Romelu Lukaku og Ross Barkley er påskrudd. Det kan godt være de er påskrudd neste sesong, men det drar ikke Everton nytte av, for de kommer begge to til å skifte beite i sommer. De blå fra Beatles-byen har vist at de kan å drive butikk når de solgte Stones for ufattelig 50 millioner pund til City. Summen for lagets to nåværende gullgutter blir nok langt høyere. Det gir rom for Koeman til å hente flere spillere på overgangsmarkedet. Vi tror at troppen totalt sett vil være bedre i neste utgave av Premier League. Det blir en ørliten forbedring av årets 7.plass og en plassering foran byrival Liverpool. I grunn en fantastisk flott sesong for Everton.

7. Liverpool
De røde fra Merseyside klarte endelig å krangle seg inn blant topp fire, hvilket potensielt kan gi spill i Champions League. Dette blir for mye for Klopps menn i den kommende sesongen, da troppen er tynn som en buestreng. Den intensive spillestilen kommer til å tappe spillerne for krefter når spill i Europa kommer i tillegg til hjemlige konkurranser. Det virker å bryte med både eierne og Klopps filosofi å hente etablerte verdensstjerner, og selv om man treffer med noen av signeringene i sommer er ikke dette godt nok. Selv om det blir noen fine kvelder i flomlys på Anfield holder det ikke til mer enn en 7.plass i ligaen. Heldigvis for Liverpool og klubbens supportere kommer det alltid en sesong neste år.

8. Bournemouth
Toppkamp har tidligere skrevet om Joshua Kings herjinger i Bournemouth-trøya denne sesongen, og vi tror King blir i klubben i hvert fall en sesong til. Laget fra sørkysten har forsterket med nok en målsnik, evigunge Jermaine Defoe. Til sammen scoret de 31 mål denne sesongen, og heldigvis for Bournemouth kommer de til å bøtte inn mål også neste sesong. Det gir en fin-fin 8.plass til Eddie Howes menn.

9. Leicester
Startet sesongen på skeive skøyter og fikk det ikke til før de kvittet seg med mannen som ledet de til et sensasjonelt seriegull i 2015/16, Claudio Ranieri. Erstatteren Craig Shakespeare fikk sving på sakene allerede i første kamp etter han tok over tømmene, med en flott 3-1-seier over Liverpool. I Leicester skjønner de at Shakespeare må få skrive klubbens framtidige historie, og det ender med en 9.plass i hans første hele sesong som manager.

10. Newcastle
Rafa Benitez førte Newcastle opp i Premier League igjen på første forsøk, og som belønning er han lovet 100 millioner pund til å forsterke laget i sommer. Dette holder i massevis til å klamre seg til en plassering midt på tabellen i comeback-sesongen.

11. Watford
Watford har allerede gjort sin viktigste signering i lang tid før overgangsvinduet åpner. Marco Silva er nemlig hentet inn for å bekle managerposisjonen. Silva kom inn og gjorde en bra innsats i Hull, til tross for en nokså lunken tropp. The Hornets slapp så vidt unna nedrykk denne sesongen, men med Silva ved roret og en Troy Deeney i bedre slag kommer dette til å bli noe av en jubelsesong for Watford.

12. Southampton
Scorer ikke all verden med mål, bare litt over 1 mål i snitt per kamp forrige sesong. Slipper inn flere, til tross for at Fraser Foster er en klassekeeper. Mister etter alle solemerker Virgil van Dijk i sommer, og da blir det tøft som fy for Soton. Troppen har likevel kvalitet nok til å holde seg et stykke over nedrykksstriden.

13. Stoke
Vimselaget Stoke er i stand til å både tape for alle og slå alle. Einar Tørnquist sin favorittklubb har en tendens til å tape flere kamper enn de vinner, og da blir det ikke bedre enn en 13.plass. Det kan se ut til at å hente annen- og tredjerangs spillere fra Barcelona ikke er noen suksessoppskrift, og drømmen om et virkelig Stokelona er i oppløsning.

14. West Ham
Bobleblåserne må ta nok et steg ned før de kan ta steget opp igjen. Troppen er ikke bedre enn at en skadeforfulgt Andy Carroll, en nordmann med tannbeskytter og en spik spenna gæren waliser er blant førstevalgene. Drømmen om London Stadium har blitt ett mareritt for West Ham. Det blir en ny sesong med mye selvpåført hårtap for Slaven Bilic, heldigvis har kroaten en flott lue han er veldig glad i.

15. Huddersfield
Rykker opp til Premier League etter å ha scoret 1 mål på tre play off-kamper og med -5 i målforskjell i Championship. Nyopprykket eller ikke, hos Huddersfield har alle i klubben en solid tjafs gullhår i ræva og sitt eget drivhus med firkløver. Det sies at flaks ikke kan kjøpes for penger, men flaks kan utvilsomt gi fornyet kontrakt i Premier League. Vi tror nykommerne blir et overaskende friskt pust i toppdivisjonen.

16. West Bromwich
Ja, du leste riktig. West Bromwich følger opp den fine 10.plassen i år med en svak 16.plass neste sesong av Premier League. Grunnen er såre enkel. Ved juletider sier klubbledelsen seg lei av uinspirert spill og lar Tony Pulis gå. Pulis er ikke verre enn at han trykker capsen litt lenger ned i panna og begir seg ut porten på jakt etter et nytt lag han kan prakke kjedelig fotball på. Paradoksalt nok velger styret å gå for David Moyes som erstatter, og da sementeres 16.plassen.

17. Burnley
Hvis Burnley hadde spilt alle 38 ligakampene sine på hjemmebane hadde de nok gjort det ganske skarpt, men dessverre må halvparten av kampene spilles borte. Der er Burnley fryktelig svake, og i sesongen vi akkurat har lagt bak oss ble det bare én borteseier. Den kom mot Crystal Palace på tampen av april. Det blir nok en tung sesong nede i gjørma for Burnley, men de berger plassen.

18. Crystal Palace
Har flere gode spillere enn man skulle tro, men neste sesong holder det ikke lenger med duskedamer og ørn på stadion. Kommer selvfølgelig til å ta tre poeng borte mot Liverpool, men den kampen kommer, dessverre for Crystal Palace, bare en gang per sesong. La oss håpe det er plass til Big Sam i Championship.

19. Swansea
De hvite fra Wales berget så vidt plassen, men neste sesong blir det stopp. Gylfi Sigurdsson har nærmest egenhendig båret hele laget på sine skuldre, og nå som han sannsynligvis forsvinner i sommer blir det for vanskelig for Britton, Rangel, Routledge & co. Det eneste Swansea kan trøste seg med etter den kommende sesongen er at de har spilt i Championship før, og derfor vet hvilket nivå de kan vente seg.

20. Brighton
Nyopprykkede Brighton får en beintøff sesong og må ta heisen ned til Championship igjen ved første anledning. En klubb som henter inn en Vegard Forren ute av kampform midt i sesonginnspurten har helt tydelig problemer med både speidernettverk og egen vurderingsevne. Klubben fra Englands sørkyst kommer til å bomme på hver eneste signering i sommer, og da holder det ikke til fornyet kontrakt blant de aller beste. God tur ned!

Er du enig i vår vurdering?

Comments

comments

Skrevet av: Atle Bjærsbo

banner