Toppkamp spår Premier League 2017/18 på nytt

  • Home
  • Fotball
  • Toppkamp spår Premier League 2017/18 på nytt

Ærede anglofile fotballfans, tiden er inne for å finne fram nisselua og de groveste engelske gloser. Det er tid for en ny sesong med en berg og dal-bane i ekstatisk glede og bunnløs sorg. Endelig sparkes Premier League 2017/18 i gang!

Vi i Toppkamp var ikke snauere enn at vi allerede i slutten av mai lanserte vårt tabelltips for den kommende sesongen, men etter en lang sommer full av deilig betenkningstid ser vi oss nødt til å komme med et noe revidert tips.

Mye har skjedd på overgangsmarkedet, og enorme summer har byttet hender. Klubber som for oss så ut som morkne treskip i tung sjø har investert pengene sine godt, og soleklare favoritter har falmet i løpet av sommermånedene. Derfor; her er vårt tabelltips 2.0 for Premier League.

NB! Vårt forrige tips kan leses her. For ordens skyld har vi satt vårt opprinnelige tips i parentes.

 

1.plass – Manchester City (3.plass)

Ståa i Manchester har endret seg i vårt tabelltips, og når sesongen rundes av i mai 2018 tror vi Pep Guardiola og Manchester City løfter trofeet. Det kan se ut til at de lyseblå har håndtert generasjonsskiftet på en god måte, og flere gode spillere er kommet inn for enorme summer. Blant de; Kyle Walker, Benjamin Mendy, Danilo, Ederson og Bernardo Silva. Selv om nye fjes bakover på banen kan føre til noen klønete baklengs er angrepsrekka til City så hvass at vi ikke klarer å komme utenom de når 1.plassen skal tippes. Både Sergio Agüero og Gabriel Jesus er kandidater til toppscorertittelen, og ingen av de andre topplagene kan skilte med to så giftige karer. Man kan heller ikke komme utenom at Guardiola har fått nok en sommer til å jobbe med troppen, og den mannen har evner veldig få andre managere har. I tillegg har de kvalitetsspillere i blant andre Kevin de Bruyne, Raheem Sterling og Vincent Kompany. Dette blir tungen på vektskålen i kampen om gullet for vår del.

2.plass – Manchester United (1.plass)

Da vi tippet at Manchester United kom til å ta gullet i Premier League 2017/18 tilbake i mai nevnte vi at selv om troppen er sterk trengs det et par stjernespillere for å løfte de helt opp på topp. Og disse stjernene trodde vi Mourinho skulle få tak i. I stedet har de hentet Victor Lindelöf, Nemanja Matic og Romelu Lukaku. Lukaku banket inn 25 mål i ligaen i fjor, og selv om han skulle klare det samme for United er han fortsatt ikke i kategorien ”Stjernespiller”. Til det er han ikke en god nok fotballspiller. Matic og Lindelöf er begge bra spillere, men heller ikke de er stjerner. Disse tre signeringene gir oss følelsen av at Manchester United har hentet enda flere av det de allerede har; solide spillere. Og da holder det ikke hele veien inn for Mourinho og hans menn.

3.plass – Chelsea (2.plass)

Om man tar for seg oversikten som viser spillere inn og ut av Chelsea denne sommeren ser det ut som om de driver et mellomstort vikarbyrå på Stamford Bridge. Antallet spillere som lånes ut er høyt og dette har sin innvirkning på troppen som skal gjennom en lang sesong. Ser man bort ifra en meget solid førsteellever er det nokså tynt i rekkene. Forrige sesong hadde Chelsea fordelen av å ikke spille i Europa, og således spilte færre kamper i løpet av sesongen. Vi tror den ekstra belastningen vil bli en prøvelse for Antonio Conte og hans mannskap. Det virker klart at Diego Costa har spilt sin siste kamp for blåtrøyene, og som erstatter er Alvaro Morata hentet inn. Vi sår tvil om Morata har det som skal til for å fylle tomrommet etter beistet Costa, og de 5-6 færre målene Morata vil bidra med i forhold til Costa er nok til å dytte Chelsea nedover på vårt tips.

4.plass – Arsenal (4.plass)

Arsenal endte opp på en 5.plass forrige sesong, utenfor topp fire for første gang siden 1995/96. Slikt vil ikke Arsène Wenger vite av og vi tror The Gunners gjør comeback blant topp fire allerede i første forsøk. Inn portene på Emirates er kun to spillere kommet, Sead Kolasinac og storscorer Alexandre Lacazette. Det viktigste for Arsenal kan dog vise seg å være at verken Alexis Sanchez eller Mezut Özil har gått ut av nevnte port. Til tross for en jevn strøm av rykter er også Olivier Giroud fortsatt Arsenal-spiller, og med både Lacazette og Giroud har Wenger to matchvinnere som kan avlaste hverandre på topp. Det lover godt for Arsenal.

5.plass – Tottenham (5.plass)

Mens alle andre konkurrenter har jobbet iherdig med å sikre seg nye spillere har Tottenham og Mauricio Pochettino sittet helt stille i båten. En kan nesten mistenke at sjekkheftet ble glemt igjen på White Hart Lane og at det nå ligger under to og en halv meter med betong. Pochettino går nå inn i sin tredje sesong som Spurs-manager, og har et slagkraftig lag som i grunn ikke trenger forsterkning. Det viktigste for Tottenham denne sommeren har vært å beholde de viktige spillerne som allerede er i klubben, og det har de klart. Likevel snubler de ut av topp fire, dette på grunn av at hjemmekampene deres denne sesongen skal spilles på Wembley, og der har de ikke den elektriske stemningen de er vant med fra White Hart Lane. Tottenham sin statistikk på Wembley er ikke pen lesning for de med hjertet hos de liljehvite, og er nok til at vi tipper Spurs på en 5.plass.

6.plass – Liverpool (7.plass)

Liverpool klatrer forbi byrival Everton på vårt tabelltips, og selv om en 6.plass er skuffende for både klubb og fans er det ikke like ille som om man skulle havne bak Everton i tillegg. Har så langt bare handlet tre spillere som forsterkning til en tynn tropp, og bare Mohamed Salah kan sies å være en forsterkning av en førsteellever. Det har sett tidvis veldig bra ut i sommerens treningskamper, men til syvende og sist er troppen til Jürgen Klopp fortsatt for tynn til å hevde seg helt der oppe i Premier League, med spill i både hjemlige konkurranser og muligens Champions League. Sommeren har vært preget av feilslåtte forsøk på å signere Virgil van Dijk og Naby Keita, spillere som definitivt ville forsterket laget. I tillegg har Barcelona lusket i buskene rundt Anfield, på jakt etter en briljant brasilianer ved navn Coutinho. Liverpool gir nok ikke slipp på sin stjernespiller denne sesongen, men det går allikevel mot nok en feilslått sesong for Klopp og hans menn. Troppen er rett og slett for tynn.

7.plass – Everton (6.plass)

Everton fikk en pangstart på sommeren og signerte den ene gode spilleren etter den andre. Det så ut som om Everton hadde full kontroll og satt med ermene fulle av ess før den kommende sesongen. Men så skjedde det uunngåelige og Romelu Lukaku ble solgt til Manchester United for store penger. Og da virker det som om lufta gikk litt ut av Everton-ballongen, og med det også vår tro på at Everton skulle snike seg foran byrival Liverpool på tabellen. Nå ser det ut til at også Ross Barkley flytter på seg, og selv om Wayne Rooney er hentet hjem til Goodison sliter vi med å se hvem som skal stå fram og score mange mål for Everton.

8.plass – West Ham (14.plass)

Splitter mine bramseil! Bobleblåserne var i våre øyne på vei ned i dypet, men snakk om snuoperasjon. Opprinnelig trodde vi The Hammers skulle få mye juling i denne sesongen, men nå kan det sannelig se ut som om Slaven Bilic og kompani er klare for å gi juling også. Har jobbet godt på overgangsmarkedet i sommer og har signert Pablo Zabaleta, Joe Hart, Marko Arnautovic og Javier Hernández. Alle signeringer som har potensiale til å bli ”Sesongens røverkjøp”. Det ser plutselig veldig lyst ut for West Ham og vi tror på en opptur etter en skuffende 11.plass forrige sesong.

9.plass – Bournemouth (8.plass)

Vi står fast ved vår argumentasjon vedrørende Bournemouth sine sjanser denne sesongen. Joshua King og Jermain Defoe scoret tilsammen 31 mål forrige sesong, og muligheten for å score noe i nærheten av det på samme lag skal være tilstede. I tillegg har de sikret seg en permanent overgang for Nathan Aké fra Chelsea, som gjorde en god figur for Bournemouth på lån i første halvdel av forrige sesong.

10.plass – Southampton (12.plass)

Southampton har tatt steg før denne sesongen. Ikke nødvendigvis på fotballbanen, men de har med sin håndtering av Liverpool og midtstopper Virgil van Dijk endelig fått satt skapet på plass. De lar seg ikke lenger pille på nesen, og om Liverpool til slutt skulle få tak i van Dijk er det etter en lang og strabasiøs kamp som har forvoldt mang en hodepine hos De røde fra Liverpool. Har ikke signert all verden, men har sikret seg Mario Lemina fra Juventus. En spiller som later til å være en midtbanemann med både fart, kraft og dribleferdigheter. Med litt flaks blir han en drivende kraft i Soton den kommende sesongen.

11.plass – Leicester (9.plass)

Det kommer til å bli meget tett i sjiktet 8.plass – 12.plass, og vi tror Leicester kommer til å si seg fornøyd med å stabilisere seg her i årene som kommer. Før kommende sesong ser det fortsatt ut til at de klarer å holde på Riyad Mahrez, selv om han etter sigende ønsker seg til en større klubb. Uansett har de slått kloa i Kelechi Iheanacho, og han kan vise seg å bli et verdifullt tilskudd til troppen.

12.plass – Newcastle (10.plass)

Rafa Benitez var visstnok lovet i nærheten av 100 millioner pund i transferbudsjett denne sommeren og var klar for å gjøre et habilt comeback i Premier League. Om så er sant fikk spanjolen servert en god porsjon med pølsevev, for i Newcastle har det på ingen måte foregått noe nevneverdig på overgangsfronten. Vi hadde tro på at Newcastle skulle få gjennom en sjokkerende overgang eller to i sommer, men det har ikke skjedd og da ramler de to plasser ned på vårt tips.

13.plass – Crystal Palace (18.plass)

Siden vårt første tabelltips for den kommende sesongen har Palace skiftet ut Big Sam Allardyce med Frank de Boer. Det er nok til at vi sender klubben fra Sør-London nordover på tabellen. Nederlenderen kommer fra et mislykket opphold i Inter, hvor han fikk sparken etter bare 85 dager i sjefsstolen. Vi tror det kommer til å gå langt bedre i England, for som vi alle vet; ”Frank de Boer speelt de bal, heel goed naar Dennis Bergkamp. Dennis Bergkamp… Dennis Bergkamp neemt de bal aan… DENNIS BERGKAMP! DENNIS BERGKAMP!!!”.

14.plass – Watford (11.plass)

Opprinnelig hadde vi Watford helt oppe på en høyst respektabel 11.plass, i bunn og grunn som følge av signeringen av Marco Silva. Vi tror fortsatt Silva kan gjøre det godt i Watford, men en 14.plass er nok mer realistisk for et Watford som ikke har stjålet de største overskriftene med sine signeringer i sommer.

15.plass – West Bromwich (16.plass)

West Bromwich og Tony Pulis klatrer et steg opp i vårt tips. Grunnen til det er at styrkeforholdet til lagene i terrenget rundt de på tabellen har endret seg en smule. WBA har fått has på Jay Rodriguez, en spiller som har vært mye skadet de siste årene, men som har potensiale til å produsere en god del målpoeng om han finner formen. I fjor var 41 poeng nok til å sikre seg 15.plassen. Vi tror West Bromwich ender på 42 denne sesongen.

16.plass – Stoke (13.plass)

I sommer har Glenn Whelan (Aston Villa), Jonathan Walters (Burnley) og Phil Bardsley (Burnley) forlatt Stoke, og det er ikke mye igjen av det Stoke-laget alle hatet å møte på Britannia for noen år siden. I tillegg har en av klubbens beste spillere, Marko Arnautovic, pakket kofferten og reist til West Ham. Det tror vi kommer til å koste Stoke verdifulle poeng og det blir ikke bedre enn en 16.plass.

17.plass – Burnley (17.plass)

Burnley får det tøft i år også. Til forskjell fra i fjor har de ikke lenger stopperbauta Michael Keane i stallen, han er solgt til Everton. I stedet for å fylle tomrommet etter Keane har de investert pengene sine i middelmådigheter fra lagene rundt de på tabellen. Slikt blir det ikke sus i serken av, men Sean Dyche og hans menn slipper unna nedrykk da vi tror de også i år vil være vanskelige å slå på Turf Moor.

18.plass – Huddersfield (15.plass)

Vi var nok i overkant optimistiske da vi spådde Huddersfield på en 15.plass. Det fordi vi var sikker på at de blå- og hvitstripete kom til å gi bånn gass inn i Premier League. Sommerens overgangsaktivitet vitner om en klubb som heller har tenkt til å la skuta gå ned i Championship igjen med verdigheten i behold og uten å blakke seg helt. Det kan være et klokt trekk og på sikt gjøre Huddersfield til en klubb som kan stabilisere seg i Premier League neste gang de kommer opp.

19.plass – Swansea (19.plass)

Status quo for Swansea i vårt tabelltips, det blir en 19.plass og nedrykk til Championship for de hvite fra Wales. Holder fortsatt fast på Gylfi Sigurdsson, spilleren som holdt de flytende forrige sesong. Islendingen ser ut til å ende opp i Everton før overgangsvinduet stenger, og da blir det alt for tøft for Swansea.

20.plass – Brighton (20.plass)

Det kan se ut til at Vegard Forren sin tidligere klubb har forlagt ambisjonene sine før de går løs på sin første sesong i Premier League. Brighton ser nok en gang til Norge etter forsterkninger, og i OBOS-ligaen så de en nordmann ved navn Normann de la sin elsk på. I likhet med hos Huddersfield vitner Brighton sin handling om en klubb som vil være litt smart og ikke blåse alle pengene ved første anledning. Det kan gjøre klubben bedre rustet om de kommer opp til Premier League igjen om noen år. Vi krysser i alle fall fingrene for at Mathias Normann får en del kamper i løpet av sesongen.

Comments

comments

Skrevet av: Niclas Kjøde

Niclas elsker fotball, og fotball elsker Niclas. Det er i alle fall det Niclas sier til seg selv for å legitimere all den tiden han bruker på fotball. Øvrige idretter følges også, om fotball ikke er å oppdrive.

banner