Blir det målrikt og fartsfylt?

1. påskedag, altså førstkommende søndag, møtes Chelsea og Tottenham til et skikkelig London-derby på Stamford Bridge. En uhyre viktig kamp for begge lag i toppen av Premier League. Før kampen ligger hjemmelaget som nummer fem på tabellen med 56 poeng, mens Tottenham ligger på plassen foran med 61 poeng.

Her er det også viktig å ha i bakhodet at 4.plassen gir direkte gruppespillsplass i Champions League, mens den sure 5.plassen “bare” gir Europa League-gruppespill. Med andre ord – en svært viktig kamp for begge lag. I tillegg står det “noen” millioner kroner i spill med tanke på forskjell på 4.plass og 5.plass.

Men disse lagene er ikke ukjente for hverandre, og de vet hva som ventes. Når kampen blåses i gang 17.00 av dommer Andre Marriner, har lagene, siden 8.mars 2014, altså for ca. fire år siden, møttes ti ganger. Åtte av oppgjørene i Premier League, ett i FA-cupen og ett i Carabao Cup. Chelsea har vunnet seks, Tottenham to og to har endt uavgjort. Er vel heller ikke helt feil å melde at Chelsea er favoritter – på hjemmebane. De trenger virkelig denne seieren for å komme opp i ryggen på et Tottenham, som ikke har med stjernespissen Harry Kane. Trykk på banneren under for sjekke økt odds fra oppgjøret på brua.

Med såpass mange møter mellom lagene de siste sesongene, tar vi en titt på de tre beste kampene mellom Chelsea og Tottenham siden den nevnte datoen – 8.mars 2014 og frem til dags dato:

Chelsea – Tottenham 4-2, 22.april 2017

Vi starter med en av de mest målrike oppgjørene mellom lagene de siste fire årene, og det gikk av stabelen for bare et drøyt år siden. I FA-cupens semifinale møttes lagene til kamp på Wembley, og i seksmålsthrilleren var det Chelsea som trakk det lengste strået. To scoringer av Willian i den første omgangen gjorde at Chelsea gikk til pause på 2-1, etter at Harry Kane hadde nettet for Tottenham. Den første et lekkert frispark fra 17-18 meter fra brasilianeren, den andre på straffe etter at Heung-min Son felte Victor Moses i boks.

Lagene var like langt like etter pause. Christian Eriksen slo lekkert inn og fant Dele Alli, som kontant banket inn 2-2. Men de hvitkledde fikk ikke være i himmelen lenge – innbytter Eden Hazard sendte Chelsea opp i 3-2 med 15 minutter igjen etter et lekkert skudd fra 16 meteren, før Nemanja Matic fastsatte sluttresultatet til 4-2 med en helt vanvittig scoring. Skal ikke si for mye om den, så anbefaler å spole til rundt 4:35 for å nyte. Bare nyte.

Seieren sørget for at Chelsea gikk til FA-cupfinalen. Den finalen tapte de 1-2 for Arsenal.

Chelsea – Tottenham 4-0, 8.mars 2014

Nok en kamp hvor Chelsea scoret fire mål mot Tottenham. Etter 0-0 til pause, var det en grusom feilpasning fra Jan Vertonghen som sørget for at Samuel Eto’o – av alle – sendte hjemmelaget i føringen etter 55 minutter. Derfra og ut ble det et skikkelig mareritt for Spurs. Younes Kaboul fikk marsjordre etter å ha fått direkte rødt fire minutter senere etter en stygg felling av Eto’o i boksen. Eden Hazard var sikker fra straffemerket og økte til 2-0.

Også 3-0 var en forsvarstabbe. Oscar fikk ball ute til høyre og slo inn i boks, og Sandro skulle bare klarere. Men rett før han skulle banke ballen unna, falt han og prøvde å ta ballen med hånda. Demba Ba stjal ballen foran brasilianeren og banket inn målet fra kloss hold. Ydmykelsen var total da Ba ble tomålsscorer bare to minutter senere – også dette en bisarr scoring. Hugo Lloris sparket ut, en ball som gikk rett i været. Kyle Walker prøvde å heade ballen tilbake til Lloris, men Ba dukket opp, snappet opp ballen foran nesa på en malplassert Lloris og kunne enkelt sette inn 4-0. Det ble også sluttresultatet.

Men selv om Chelsea herjet med London-nabo Tottenham, ble de bare nummer tre den sesongen. Manchester City vant med 86 poeng, Liverpool ble nummer to med 84, og Chelsea tre med 82. Tottenham, med sine 69 poeng, endte på 6.plass.

Tottenham – Chelsea 5-3, 1.januar 2015

Åtte mål på første nyttårsdag. Hva mer kan du spørre om?

En helt, helt vanvittig kamp. Diego Costa sendte gjestene i føringen etter 18 minutter, da han pirket inn 0-1 fra bare en drøy meter. 1-1 var et faktum da Harry Kane satte ballen i mål etter et lekkert plassert skudd fra 20 meter. Tottenham hadde snudd det etter 44 minutter – Nader Chadli kom alene med Thibaut Courtois og satte ballen i stanga, men på returen banket Danny Rose inn 2-1 etter at han ble grisetaklet av Gary Cahill. Så ganske spektakulært ut – setter inn 2-1 mens han meies ned av Cahill. Så spinner han på hodet som følge av taklingen, før han feirer scoringen. Morsom hendelse!

Trykk på banneren for å sjekke boostet odds fra Betsafe. Her tilbyr Betsafe tre spillobjekter fra Stamford Bridge til økt odds.

Men Tottenham var ikke ferdig der – Kane satte inn 3-1 fire minutter på overtid av den første omgangen. Cahill var igjen for sent ute, og denne gangen ble han straffet. Meide ned Kane, som fikk straffe. Andros Townsend var sikker som banken og klinket ballen helt nede i hjørnet. 4-1 var et skikkelig kremmerhus. Harry Kane fikk ball på 16 meter, vendte lekkert bort Nemanja Matic før han plasserte ballen iskaldt i hjørnet.

Oja, du lurer på om Tottenham var ferdige? Neida. Selv om Eden Hazard reduserte til 2-4, satte Nader Chadli spikeren i kista etter 78 minutter. Han fikk ball av Kane på 14 meter, tok et touch inn i banen før han banket ballen nede i hjørnet. John Terry reduserte til 3-5, men det var “too little, too late”. Tottenham vant 5-3 i en skikkelig rysare av en kamp.

Vi håper selvfølgelig på like mange mål og like mye spenning som i 5-3-kampen. Søndag 17.00.

Tags:

Skrevet av: Even Lübeck

banner