Den store oddsanalysen av VM-gruppene

Hele verdens fotball-elite er samlet i Russland denne sommeren, og før juli er omme har vi kronet en ny verdensmester i fotball. Forhåpentligvis er det ikke annet enn harmløse oddsbomber som går av i Russland. Vi håper på en fotballfest i Putins lekegrind, og et mesterskap for historiebøkene.

Som seg hør og bør har vi i Toppkamp tatt fram forstørrelsesglass og kuleramme i jakt på de fineste langspillene i gruppene i VM, og vi må innrømme at vi er godt fornøyd med fangsten.

Vi gjorde samme øvelse med Champions League-gruppene, noe som viste seg å være en heidundrende suksess. 6 av 9 spill suste rett i krysset, blant annet Real Madrid som vinner til 5.00 i odds. Gjennomgangen kan leses her.

Scenen er satt, her er vår gjennomgang av Betsson sine beste spill til gruppespillet i fotball-VM i Russland, men først en liten frekkas. Na Zdorovie!

Topp 4

Tyskland – 2.00 i odds
Die Mannschaft kommer til Russland som regjerende verdensmestere etter triumfen i Brasil. Mange holder Jogi Löw og hans Tyskland som store favoritter også i dette VM. Skulle de gå hele veien blir de første nasjon til å vinne fotball-VM to ganger på rad siden Brasil vant i 1958 og 1962. Med det sagt gikk det ikke helt på skinner sist gang tyskere forsøkte å erobre Russland, så vi holder oss unna et vinnerspill på tyskerne, selv om oddsen på 5.70 selvfølgelig frister. Det er tross alt flere andre gode lag med i turneringen, og vi nedjusterer forventningene en smule.

Å vinne er en ting, mens å bli blant de fire beste lagene er en annen. 2.00 i odds på at Tyskland minst tar seg til en semifinale er godt betalt, og vi tror på nok et godt mesterskap for Tyskland.

PS! Tyskland har vært i 8 av de siste 16 finaler i fotball-VM, og topp fire i 12 av de siste 16 fotball-VM.

Trykk her for å spille Tyskland

Plasseringer gruppespill

Gruppe A:

Russland
Uruguay
Egypt
Saudi-Arabia

2.plass: Egypt – 3.50 i odds

På papiret er gruppe A blant de minst spektakulære, men vi tror denne gruppa kan by på mye god underholdning. Uruguay er naturlig nok den store favoritten til å gå videre, mens bookmakerne jevnt over holder vertsnasjonen Russland som favoritt til andreplassen i gruppa. Dette har vi ikke mye tro på, for hadde det ikke vært for at russerne arrangerer VM hadde de neppe kvalifisert seg.

Egypt er kanskje ikke verdens beste fotballag, men de har Mohamed Salah, og Kongen av Egypt kan fort skyte laget videre på egenhånd. Salah fikk en smell i skulderen i CL-finalen, men blir etter alle solemerker klar for mesterskapet. Vi tror Egypt skal ha gode muligheter til å hamle opp med Russland, og gjør de det skal de ha sjans på 2.plassen i gruppa. Da tar vi utgangspunkt i at de begge får stryk av Uruguay og slår Saudi-Arabia, hvilket slett ikke er utenkelig.

Trykk her for å spille Egypt

Gruppe B:

Portugal
Spania
Iran
Marokko

2.plass: Portugal – 2.10 i odds

Allerede på første dag av mesterskapet er det duket for storkamp, når nabolandene Spania og Portugal barker sammen. Denne gruppa har gode forutsetninger for festfotball, all den tid Marokko og Iran strengt talt skal være flere hakk dårligere enn de to stormaktene fra den iberiske halvøy. Vi føler oss ganske sikre på at Spania og Portugal tar seg videre fra gruppe B, og at storebror Spania tar gruppeseieren. Dette får man ikke rare oddsen på, men at Portugal tar andreplassen gir fin odds. Det blir derfor vår anbefaling fra gruppe B, og den er i grunn ferdig snakka.

Trykk her for å spille Portugal

Gruppe C:

Frankrike
Peru
Danmark
Australia

2.plass: Danmark – 2.75 i odds

Det er lenge siden Norge var med i et mesterskap, men en nordmann som faktisk skal til pers i Russland er Åge Hareide. Den tidligere sjefen for det norske landslaget klarte aldri å dra fedrelandet til VM, men som dansk landslagssjef klinker han til på første forsøk. I gruppe med stjernegalleriet til Frankrike skal de danske drenge få det tøft med å knipe 1.plassen, men vi har god tro på at de tar seg videre til utslagsrundene.

Peru er kanskje en tøffere motstander enn man skulle tro, men vi tror Danmark og Hareide skal ha muligheter i gruppe C. Australia er heller ingen kasteball, men Danmark har et godt lag og en solid tropp. Dette skal gå mot avansement for Danmark, og en odds opp mot 3.00 på at danskene tar 2.plassen er flotte greier.

Trykk her for å spille Danmark

Gruppe D:

Argentina
Kroatia
Island
Nigeria

1.plass: Argentina – 1.60 i odds

Lionel Messi går inn i sitt fjerde fotball-VM, og selv om han regnes for å være en av tidenes beste fotballspillere har han fortsatt tilgode å oppleve en gigantisk triumf med landslaget. Argentina reiser til Russland med et lag som i beste fall kan vinne hele turneringen, men da skal det aller meste gå deres vei. Gruppe D er en gruppe det er vanskelig å spå, for selv om Argentina og Kroatia fremstår som store favoritter vet man aldri hva man kan forvente av Island og Nigeria. Derfor går vi for en forholdsvis lav odds her, nemlig at Messi og Argentina vinner gruppa. De øvrige plasseringene fremstår litt bingo, selv om Kroatia på 2.plass til 2.75 i odds ikke er det dummeste spillet du kan gå for.

Trykk her for å spille Argentina

.

Gruppe E:

Brasil
Sveits
Costa Rica
Serbia

4.plass: Costa Rica – 1.80 i odds

Brasil er blant de største favorittene til å stikke av med pokalen i Russland, og skal ha få problemer med å ta seg videre fra gruppe E. Det gir naturlig nok ikke ellevill odds, og da ser vi heller til 4.plassen i gruppa. Costa Rica gjorde et fantastisk mesterskap i Brasil i 2014, der de faktisk gikk hen og vant sin gruppe. Deretter slo de ut Hellas i første utslagsrunde, før Nederland måtte ty til straffespark for å tuppe lilleputtene ut av VM i kvartfinalen.

Det heter seg at lynet aldri slår ned to ganger på samme sted, og vi har ikke mye tro på enda et mesterskap over evne for Costa Rica. I gruppe med Brasil, Sveits og Serbia skal de få det tøft, og vi tror de havner på sisteplass i gruppe E.

Trykk her for å spille Costa Rica

.

Gruppe F:

Tyskland
Mexico
Sverige
Sør-Korea

2.plass: Sverige – 3.25 i odds

Sammen med Brasil er Tyskland den største favoritten i fotball-VM i Russland, og det med rette. Den regjerende verdensmesteren har en fryktelig sterk tropp, og det er nokså sensasjonelt om Tyskland ikke tar seg langt i dette mesterskapet. Gruppe F ser ut som en tøff gruppe, der alle tre bak Tyskland potensielt kan ta seg videre til utslagsrundene. Vi holder dog Sverige som knepen favoritt til å ta 2.plassen i gruppa, og tror at Söta bror gjør et godt mesterskap.

Svenskene har vinket farvel til sin største stjerne, Zlatan Ibrahimovic. Uten Rosengårds store sønn har Sverige blitt mer et lag, i stedet for ti spillere og Zlatan. Dette er i det lange løp mer fruktbart, og vi tror Sverige har mer enn nok kvalitet til å hamle opp med Mexico og Sør-Korea. Dette viste de da slo Italia over to kamper for å komme seg til Russland.

Trykk her for å spille Sverige

.

Gruppe G:

Belgia
England
Tunisia
Panama

1.plass: Belgia – 1.80 i odds

Belgia og England er de største favorittene til avansement i gruppe G, og det med rette. Panama og Tunisia skal ikke ha noe som helst å stille opp med disse to kanonene, selv om man aldri klarer å tro på voldsom suksess for England i et mesterskap. Videre fra gruppa kommer de nok, men det blir høyst sannsynlig bak Belgia, som er et bedre fotballag enn engelskmennene jevnt over.

Det kan dog bli jevnt, og med mindre Belgia klarer å slå England tror vi de tar 1.plassen på målforskjell. En odds opp mot 2.00 er godt betalt på et såpass solid landslag som Belgia, og det blir vår anbefaling i gruppe G.

Trykk her for å spille Belgia

.

Gruppe H:

Polen
Colombia
Senegal
Japan

4.plass: Japan – 2.35 i odds

I gruppe H er fire forskjellige verdensdeler representert, og det er dermed ikke helt godt å si hvordan disse fire lagene står seg til hverandre. Polen og Colombia har store verdensstjerner i sine tropper, og er naturlig nok favoritter til avansement. Samtidig har Senegal et par spillere i Sadio Mané og Keita Baldé som holder høyt internasjonalt nivå.

Vi vil nok få se noen meget underholdende kamper fra gruppe H, og vi tror Japan trekker det korteste strået i gruppa og havner sist. Selv om Japan potensielt kan gjøre gode kamper tror vi ikke det holder mål mot tre såpass gode lag som Polen, Colombia og Senegal.

Trykk her for å spille Japan

Vinn 1 000 000 kr under VM!

Betsson har i disse dager lansert en utrolig kampanje hvor en heldig spiller stikker av med 1 000 000 kr når VM-finalen er ferdigspilt! Den personen er nærmest til å tippe hvilken spiller som scorer det første målet i VM-finalen og i hvilket minutt målet kommer stikker av med millionen. Hvem skal du tippe på?

Om du ønsker å melde deg på kampanjen kan du trykke på denne linken.

Tags:

Skrevet av: Niclas Kjøde

Niclas elsker fotball, og fotball elsker Niclas. Det er i alle fall det Niclas sier til seg selv for å legitimere all den tiden han bruker på fotball. Øvrige idretter følges også, om fotball ikke er å oppdrive.

banner