Stolthet og ære på spill når Arsenal tar imot Manchester United

  • Home
  • Fotball
  • Stolthet og ære på spill når Arsenal tar imot Manchester United

Arsenal tar imot Manchester United på Emirates på førstkommende lørdag. Selv om begge lagene har startet sesongen godt, blir det ekstra forventninger i disse store oppgjørene. Fjerdeplass møter andreplass i det som ses på som Premier League rundens største kamp.

Selv om Manchester United har hatt en god sesongstart, har de vist seg fra begge sider. United har vunnet sine tre siste kamper i Premier League, men man må ikke glemme at de har tapt for lag som Huddersfield og Basel denne sesongen.
Arsenal, som ligger fire poeng bak motstanderen før oppgjøret, har slått Huddersfield som Manchester United tapte mot, formsterke Burnley og rivalene Tottenham de tre siste kampene. På lørdag øyner de muligheten til å krympe luken oppover på tabellen.

Wenger mot Mourinho

Drar man noen år tilbake, var det duellen mellom Keane og Vieira som var medienes favoritt, men nå er mye av fokuset på managerne. Det er mye ære på spill når to store profiler møtes i et toppoppgjør i Premier League. Den tradisjonsrike franskmannen, går snart inn i sitt 22-år som Arsenal manager, og lite ville smakt bedre enn en seier over sin portugisiske nemesis som en tidlig julegave.

Siden 2005 har de to managerne gått i toppene på hverandre, hvor det hele startet med uttalelser i media. Da Mourinho kom tilbake til England, ble det enda hetere. I 2014 oppstod det en hendelse som flere fortsatt husker; den franske professoren kokte over, og gikk inn i Mourinhos tekniske sone. Der dyttet Wenger ham, som førte til at sirkuset fortsatte.

José Mourinho må tenke nøye på taktikken borte mot Arsenal, hvis Manchester United skal stjele med seg viktige poeng.

Statistikken Wenger har mot Manchester United-manageren hjelper nok ikke i ordkrigen. Franskmannen slo ikke Mourinho før i Community Shield i 2015.

Hete kamper mellom Gunners og United

Det var Arsenal som trakk det lengste strået da disse spilte mot hverandre i mai, på slutten av forrige sesong. Ser man på Premier League i dag, kan man si at fotballen er blitt bedre på kvalitet, og mildere på det fysiske, enn slik kampene var for knappe ti år siden. Drar man enda litt tilbake, var det ofte mye kort og mål i kampene, da Keane og Vieira kontrollerte hver sin midtbane.

Rivaliseringen mellom klubbene ble ikke mindre da Arsenals kaptein og toppscorer Robin Van Persie, gikk til United. Han bidro med toppscorertittelen og seriegull, og holdt ikke tilbake på feiringen da han scoret mot sin gamle klubb.

Feire gjorde også Danny Welbeck da han lagde mål mot de røde djevlene, for Arsenal.

Manchester United sine skader kan føre til scoringer

Nemanja Matic har vært et solid defensivt anker for United denne sesongen, men hvis han må stå over helgens kamp på grunn av skade, kan det fort bli åpninger i de bakre rekkene til gjestene. Er Matic ute, begynner midtbanen til United å tynnes ut. Carrick er ute med hjerteproblemer og Fellaini er skadet i uvisst tid, noe som førte til at McTominay satt på benken mot Watford. Hvis Jones og Bailly også må stå over, kan det spekuleres i flere scoringer for hjemmelaget.

Alexandre Lacazette scoret det eneste målet før pause mot Huddersfield, før han ble tatt av i Arsenals 5-0 seier.

Arsenal.dk står det at Cazorla og Lacazette er ute i uvisst tid. Lacazette ble byttet ut til pause på stillingen 1-0, hvor the gunners vant 5-0 hjemme mot Huddersfield, onsdags kveld. Men med Özil, Sanchez, Giroud, Iwobi og Welbeck skadefrie, kan det skape trøbbel for Manchester United forsvaret.

Begge lagene scorer kan være et fint alternativ å spille på, med Lukaku, Rashford, Martial og de tidligere nevnte Arsenal angriperne. Det er en kamp der det i alle fall ligger an til scoringer.

Kort og hjørnespark

Å spille på toppoppgjør kan være vanskelig. Enten kan kampen ende 8-2, som den gjorde mellom de to lagene på Old Trafford i 2011, eller så kan det ende uten mål. Kjenner vi Wenger rett, vil han gå offensivt ut i kampen for å presse ballfører, og gjerne få et tidlig mål. Mourinho vil nok satse på hurtige overganger, noe som Xhaka og Coquelin gjerne plukker et kort for å forhindre. Med Herrera, Rojo og en ivrig Pogba på banen for Manchester United, kan det fort bli en del kort til begge lagene.

Herrera Eriksen Wanyama United

Det vil ikke bli første gang Ander Herrera på United kommer i dommerens bok.

Et annet spill som kan lønne seg er hjørnespark. Hvis det ikke blir målrikt, kan det allikevel være mye sjanser og cornere til lagene. Er man litt i det vågale hjørnet, kan man også prøve seg på straffespark eller antall mål i kampen.

Comments

comments

Tags:

Skrevet av: Magnus Haga Kvale

Hatt Premier League sykdommen siden jeg var to. Hjertet mitt er i den røde delen av Manchester. Er jo også interessert i tennis, generell ballsport, litt kampsport og bilsport da.

banner