Star Sixes – Sommerens heftigste turnering

  • Home
  • Fotball
  • Star Sixes – Sommerens heftigste turnering

Nå braker det løs; sommerens desiderte høydepunkt for fotballelskere over hele kloden. Turneringen Star Sixes, en slags internasjonal Old boys-turnering for gamle helter, går av stabelen torsdag 13.juli. Da møtes noen av de aller største stjernene fra fotballen på 90- og 00-tallet til dyst i O2 Arena i London.

Store navn som Michael Ballack, Robert Pirès, Steven Gerrard, Deco, Carles Puyol skal kjempe om trofeet. Og til den som tror at dette er en ordinær Old Boys-turnering, med hoftefeste, dårlig kondisjon og sleivspark, tro om igjen.

Robert Pirès og Michael Ballack fra gruppe-trekningen 24.mars.

Ingen vanlig show-turnering

– Disse spillerne er omtrent den første generasjonen som har vært profesjonelle idrettsutøvere gjennom hele sin karriere. De trener hver dag og tar det som en selvfølge at de er i god form, og de higer alltid etter konkurranse, forteller fungerende sjef for Star Sixes, Neil Bailly, til City A.M.

– Steven Gerrard er i form. Dette er ikke en vanlig show-turnering, dette er idrett, fortsetter Bailly.

 

Lagpresentasjon

Hver nasjon stiller med en tropp på ti spillere, og vi i Toppkamp serverer deg lagene herunder. NB! Ikke alle lag har meldt inn alle sine ti spillere.

 

Gruppe A

England
Spania
Mexico
Skottland

England
Tropp: Steven Gerrard, David James, Michael Owen, Rio Ferdinand, Emile Heskey, Phil Neville, Paul Merson, Danny Murphy, Lee Hendrie, Wes Brown.

Rio Ferdinand og Steven Gerrard skal igjen spille sammen for England.

Vertsnasjonen har samlet et særdeles slagkraftig mannskap, og med Steven Gerrard i spissen er England klare til å slå godt ifra seg. Det er ikke mange månedene siden Gerrard la støvlene på hylla, så vi kan anta at han kommer til å være i veldig god fysisk form. Det er kvalitet i resten av troppen også, og England håper at Owen og Heskey finner tilbake til det fruktbare partnerskapet de hadde i Liverpool.

– Dette England-laget er bestemt på å vinne. De er den gylne generasjonen som aldri vant noe, sier Neil Bailly.

En sterk tropp og hjemmebanefordel bør gi England gode muligheter til å nå langt i Star Sixes. Betsafe tilbyr 7,00 i odds på at England vinner turneringen, og det er slett ikke utenkelig.

Spania
Tropp: Carles Puyol, Gaizka Mendieta, Míchel Salgado, Pedro Contreras, David Albelda, Alfonso Pérez, Luis García, Fernando Morientes, Carlos Marchena.

Det er alltid noe eminent over spanske landslag. Enten det er en overlegen toppscorer, verdens beste midtstopper eller et kollektiv som får motstanderlaget til å se ut som juniorspillere. Det kan virke som om alle spanske fotballspillere er velsignet med silketouch, og dette kommer de garantert til å dra nytte av i Star Sixes. Raskt pasningsspill på små flater er på en måte det spanske varemerket, og får de det til å flyte i O2 Arena ender dette fort i en finale.

Spania er sammen med Brasil og Tyskland de største favorittene til Star Sixes, og hos Betsafe får du 4,25 i odds.

Carles Puyol har sett pokaler før, her i jubel etter VM-gullet ble sikret i 2010.

Mexico
Tropp: Jared Borgetti, Luis Hernández, Joaqín Reyes, Mario Méndez, Alberto Garciá Aspe, Héctor Altamirano, Alberto Rodríguez, Braulio Luna, Miguel Zepeda.

Mexico er Nord- og Mellom-Amerikas representant i Star Sixes, og kommer mest sannsynlig til å få det tøft mot de andre lagene i gruppe A. I våre øyne er deres beste håp å slå Skottland og sikte seg inn på avansement som en av de to beste treerne. Kommer man seg til finalespillet kan selvsagt alt skje, men vi tror ikke Mexico har det som skal til for å nå langt i Star Sixes.

Betsafe har satt oddsen på turneringsseier til Mexico til 25, og det er nesten litt lavt.

Skottland
Tropp: Don Hutchison, Dominic Matteo, Simon Donnelly, Christian Dailly, Paul Dickov, Rab Douglas, Barry Ferguson, Mark Burchill, Jackie McNamara, Richard Hughes.

Den som fulgte engelsk fotball tett på tidlig 2000-tall husker nok flere av spillerne i den skotske troppen. Christian Dailly, Dominic Matteo, Barry Ferguson og Paul Dickov spilte alle i Premier League i denne perioden. Skotske spillere er sjelden kjent for teknisk finesse, og det går oftest på fysiske attributter som fart og styrke. Det tror vi kan gjøre Skottland til en kasteball i gruppe A, og de skal få kjørt seg mot kvikke spanjoler og hakket mer tekniske engelskmenn.

Om skottene er de du har mest tro på er Betsafe der med en odds på 40 til deg.

 

Gruppe B

Brasil
Italia
Nigeria
Kina

Rivaldo i kjent stil.

Brasil
Tropp: Roberto Carlos, Juliano Belletti, Gilberto Silva, Rivaldo, Dida, Elano, Juninho, Djalminha, Julio Baptista, Amaral.

Fotball som sport ble kanskje oppfunnet i Storbritannia, men den måtte til Brasil for å bli perfeksjonert. «Samba-fotball» er et begrep tett knyttet til Brasil, og få nasjoner har dyrket fram så mange gode individualister. Dette burde tale i Brasils favør, all den tid dette er en turnering der det spilles seks mot seks, og banen er mindre enn hva man er vant med fra vanlig turneringsfotball. De gode individuelle ferdighetene i dette laget kommer til å ta Brasil langt, kanskje helt til topps.

Med seg til Star Sixes har Brasil et stjernespekket mannskap, der navnene som stikker mest ut er Roberto Carlos og Rivaldo. Mannen bak kanskje det villeste sparket på en ball i historien og Rivaldo, spilleren med den fantastiske touchen, overblikket, artisteriet. Et lag som det Brasil stiller til denne turneringen må tåle å få favorittstempelet, men dette er press disse spillerne har levd med i mange år og som de tåler fint.

Betsafe gir 3,00 i odds på at Brasil stikker av med seieren i Star Sixes, og vi i Toppkamp stiller oss bak favorittstempelet som er satt på Brasil.

Italia
Tropp: Alessandro Del Piero, Angelo Di Livio, Fabrizio Ravanelli, Marco Amelia, Marco Delvecchio, Massimo Oddo, Paolo Di Canio, Simone Barone, Stefano Fiore, Luciano Zauri.

Alessandro Del Piero, målmaskin og legende i Juventus så vel som hele Italia, denne mannen har den x-faktoren Italia trenger for å nå langt i Star Sixes. Flere andre spennende navn i den italiensk troppen også, og en annen kar som vet hvor målet står er Marco Delvecchio. I Marco Amelia har Italia en potent burvokter, og Paolo Di Canio kommer helt sikkert til å finne på noen ablegøyer. Italia ser ut som et underholdende lag på papiret, men skal nok få problemer med å hamle opp med Brasil, Spania og de andre favorittene.

Betsafe gir 6,00 i odds på italiensk jubel i finalen.

Nigeria
Tropp: Jay-Jay Okocha, Celestine Babayaro, Daniel Amokachi, Julius Aghahowa, Garba Lawal, Joseph Yobo, Victor Ikpeba, Taribo West, Peter Rufai, Uche Okechukwu.

Tøff gruppe for Nigeria, men vi har en mistanke om at Jay-Jay Okocha, spilleren som var ”so good that they named him twice”, og hans landsmenn kan overraske oss alle. For de av dere som spilte mye Championship Manager 01/02 stikker navnene Julius Aghahowa og Taribo West seg ut, to karer man bare måtte hente, samme hvilket lag man spilte med. Det er langt fra Nigeria til London, men det kommer nok til å være en hel del støtte til Okocha & co i O2 Arena allikevel. I følge Neil Bailly bor det nemlig 300 000 nigerianere i London.

Vi tror Nigeria kan ha det som skal til for å overraske, og Betsafe gir deg 33 i odds om du har troen på Okocha, West & co.

“So good that they named him twice.”.

Kina
Tropp: Peng Wiguo, Jiang Feng, Wei Qun, Li Wei, Chen Yongqiang, Peng Wijun, Yao Xia, Hu Zhujun, Liu Cheng, Liang Jianfeng.

Kina som idrettsnasjon er kanskje ikke mest kjent for sin omgang med såpass store baller som det brukes i fotball, heller mindre, helhvite, slik man bruker i bordtennis. Det er vanskelig å si noe konkret om laget Kina stiller, da dette er ukjente utøvere for de aller fleste utenfor landets grenser. Det er allikevel noens gamle helter som på ny ikler seg den røde kinesiske landslagstrøya, og med seg i troppen har de både en ligavinner, en cupvinner og en vinner av den kinesiske gullstøvel.

Er det en ting man vet om Kina er det at de er dyktige til å få fram flinke idrettsfolk, og vi antar at fotballspillere ikke er et unntak. Den kinesiske superligaen står i spissen for landets nye storsatsing på fotball, og vi tror Kina kommer til å bli toneangivende i verdensfotballen på sikt. I årets utgave av Star Sixes tror vi ikke det går hele veien, men Kina kommer garantert ikke til å selge seg billig.

Betsafe har 50 i odds på at Kina vinner turneringen, og det er å regne som et skikkelig langskudd.

 

Gruppe C

Frankrike
Tyskland
Portugal
Danmark

Frankrike
Tropp: Robert Pirès, Olivier Dacourt, William Gallas, Éric Abidal, Ludovic Giuly, Marcel Desailly, Sébastien Frey, Youri Djorkaeff, Bruno Cheyrou.

Det franske laget håper garantert på slike scener i O2 Arena på søndag.

Frankrike kommer til London med et vell av spillere med masser av erfaring fra det høyeste nivået. Pirès herjet i en årrekke for Arsenal og Abidal vant det som vinnes kan med Barcelona. Gallas, Desailly og Djorkaeff var alle store bidragsytere for sine lag i karrieren, og den franske troppen kommer til London med intensjoner om å gå hele veien.

Dette er spillere som er vant til å løfte trofeer, og vi tror de fort kan lykkes med det. Hos Betsafe får du 5,5 i odds på at Frankrike stikker av med pokalen.

Tyskland
Tropp: Michael Ballack, Jens Lehmann, Marco Reich, Simon Rolfes, David Odonkor, Dietmar Hamann, Kevin Kuranyi, Jörg Albertz, Jens Nowotny.

– Det franske laget tror de vant alt som var da de var aktive, men tyskerne vant faktisk alt, opplyser Bailly.

Den tyske troppen har skapet fullt av trofeer vunnet med både klubb og landslag. Slike seiersvante herremenn kommer neppe til London for moro skyld, og vi tror Tyskland har det som skal til for å være en kandidat til pokalen. Deres største forse er to særdeles stabile midtbanemenn, Michael Ballack og Dietmar Hamann.

Betsafe tilbyr 5,00 i odds på at Tyskland vinner nok et trofé. Høyst spillbart.

Portugal
Tropp: Deco, Vítor Baía, Maniche, Fernando Couto, José Bosingwa, Nuno Gomes, Raúl Meireles, Hélder Postiga, Paulo Ferreira, Luís Boa Morte.

– Det portugisiske laget ser på dagens portugisiske landslag og kan ikke forstå at de vant EM. I deres øyne er det de som er Portugals gylne generasjon, sier Bailly.

Portugal har fostret mang en god fotballspiller, og i den portugisiske troppen er det opptil flere drivende dyktige fotballspillere. Det nåværende portugisiske landslaget er regjerende Europeiske mestere. Deco, Postiga, Nuno Gomes, Couto og Maniche tapte EM-finalen i 2004 mot Hellas. En kan tro at dette gjør de gamle heltene fra Portugal litt ekstra sugne på å vise hva de er gode for. Med Decos blikk og pasningsfot, Nuno Gomes sin målteft og en god porsjon flaks tror vi det kan gå hele veien for Portugal.

Betsafe gir 6,00 i odds på at Portugals gylne generasjon stikker av med pokalen i Star Sixes. Som et lite plaster på såret.

Deco er spilleren som kan skyte Portugal til topps i Star Sixes.

Danmark
Tropp: Stig Tøfting, Martin Jørgensen, John Sivebæk, Daniel Jensen, Mads Junker, Mikkel Beckmann, Chris Sørensen, Hjalte Nørregaard, Per Krøldrup, Jan Hoffmann.

Danskene er hakket hvassere enn oss nordmenn til å spille fotball, og med seg til London har de faktisk en spiller som har et EM-gull i nattbordskuffen; John Sivebæk. Utover det er det verdt å trekke fram Stig Tøfting, en hardtarbeidende og ikke minst hardttaklende midtbanespiller med fortid i blant annet Hamburger SV og Bolton Wanderers. Danmark var ikke med i den opprinnelige listen over deltakerland, men da Australia og Nederland forsvant ut, kom Danmark inn i varmen sammen med Skottland. Dette kan ha resultert i en tropp som er litt mer rasket sammen av de som er tilgjengelige, heller enn at man har fått tak i de aller beste danske heltene. Spillere som Jon Dahl Tomasson, Michael og Brian Laudrup er karer som ville hevet nivået i troppen.

Selv om de er bedre enn Norge i fotball er det ikke dermed sagt at de er bedre enn de øvrige deltakerlandene, og vi tror Danmark skal få det tøft i O2 Arena.

Betsafe har satt oddsen på turneringsseier til Danmark på 33, og vi regner seier til «De danske drenge» å være nokså usannsynlig.

 

Comments

comments

Skrevet av: Niclas Kjøde

Niclas elsker fotball, og fotball elsker Niclas. Det er i alle fall det Niclas sier til seg selv for å legitimere all den tiden han bruker på fotball. Øvrige idretter følges også, om fotball ikke er å oppdrive.

banner