Sensasjonsgull nå – Spillerflukt i sommer?

  • Home
  • Fotball
  • Sensasjonsgull nå – Spillerflukt i sommer?

Onsdag kveld ble sensasjonen et faktum. Et ungt Monaco-lag tok tre poeng hjemme mot Saint-Étienne som sikret dem ligatittelen. En tittel få forventet at laget skulle være med å kjempe om før sesongen.

Med seier i hengekampen mot laget til Søderlund og Selnæs endte ligagullet i fyrstedømmet. De røde og hvite brøt Paris Saint-Germains gullrekke på fire strake sesonger. Om de vinner tittelen blir det Monaco sitt første seriemesterskap siden 2000.

Det mest imponernde med dette Monaco-laget er måten de er i ferd med å ta tittelen på:
På 36 kamper har de har scoret utrolige 102 mål. Det gir et snitt på imponerende 2,83 scoringer per kamp. Det er klart mest i ligaen. Bakover har også det talentfulle laget vært bunnsolide. De har kun sluppet inn 29 baklengsmål. Det er kun hovedstadslaget PSG har vært gjerrigere bakover. Pariserne har sett ballen suse i egne nettmasker 26 ganger. Tallenes klare tale sier altså at Monaco er årets lag i Frankrike, og kommer til å vinne tittelen fullt fortjent.

Denne sesongen har de gjort hjemmebanen, Stade Louis II, til et fort. Fasiten så langt viser 16 seiere, 1 uavgjort og kun 1 tap. Målforskjellen vitner om fyrverkerifotball med 61-13. Tapet kom mot Lyon som tok en sterk 3-1-seier, men det skal nevnes at Monaco fikk et tidlig rødt kort på stillingen 0-1 til gjestene. I den store sammenhengen er det uansett få som vil huske nederlaget. Til det har seierne blitt for mange og store. Bare se på denne rekken med resultater:

Montpellier 6-2, Nancy 6-0, Marseille 4-0, Bastia 5-0, Lorient 4-0, Metz 5-0, Nantes 4-0, og i forrige serierunde ble Lille sendt hjem som hakkemat med 4-0 i bagasjen.

Det er uhyre imponerende resultater som blir lagt merke til av større klubber. For selv om Monaco i det store bildet ikke er noen liten klubb, men de blir små sammenlignet med giganter som Real Madrid, Barcelona, Manchester United, Chelsea og Arsenal. De siste ukene har disse klubbene blitt heftig linket til flere av spillerne på Monaco sitt talentfulle lag. Om gigantklubbene skulle banke på døren med sjekkheftet på vidt gap spørs det om luksusliv og 10 000 tilskuere på hjemmekampene er nok til å holde gullaget samlet. Dessverre for Monaco er det mye som kan tyde på at sommerens overgangsvindu ender med spillerflukt fra fyrstedømmet, slik det også gjorde etter forrige seriegull i 2000.


Her er de heteste kjøpsobjektene:
Kylian Mbappé – Det 18 år gamle spisstalentet har scoret 14 mål i serien og 6 mål i Champions League. Nå snakkes det om at Manchester United kan slå sin egen Paul Pogba-rekord for å hente spilleren til Old Trafford. Stadig blir unggutten sammenlignet med Thierry Henry. Når man husker hvordan den franskmannen herjet for Arsenal i Premier League er det vel ikke rart at de røde fra Manchester ønsker å hente arvtageren?

Radamel Falcao – Snakk om comeback! Han var en av verdens beste spisser, men pådro seg en stygg skade. Etter fiaskosesonger i både Manchester United og Chelsea var de fleste overbeviste om at colombianeren var ferdig på øverste nivå. Så feil er det altså mulig å ta! Nå står superspissen igjen med 21 ligamål og fem mål på åtte kamper i Champions League. Det er ikke annet å gjøre enn å bøye seg i støvet. Tallene er voldsomt imponerende. Spørsmålet er om han blir værende i Monaco, eller om det frister å revansjere seg etter mislykkede sesonger i England?

Thomas Lemar – Bare 170 centimeter høy, men spiller som en gigant. Gikk gradene i talentfabrikken Caen, men har fått sitt store gjennombrudd på den største scenen i år. Ni scoringer og ni målgivende i ligaen. Han har blitt belønnet med landslagsplass på et fransk landslag stappfullt av verdensstjerner. Lemar vil nok være høyt på ønskelisten til klubber som ser etter offensive forsterkninger i sommerens overgangsvindu.

Bernardo Silva – Portugiseren spiller på den andre kanten. Også han har vært et fyrverkeri på banen i årets sesong. Han kan vise til åtte scoringer og elleve målgivende i ligaen. Portugiseren er ønsket av mange storklubber i sommer han også. Den siste tiden har den sovende giganten Manchester United, og den ferske seriemesteren Chelsea, blitt sagt villige til å sprenge banken for vingen.

Tiemoué Bakayoko – Er nok en unggutt flere større europeiske klubber skal ligge langflate etter. 22-åringen utgjør en av den sentrale midtbaneduoen på Monaco. Med sine defensive egenskaper og løpskraft gjør han det mulig for de offensive spillerne å skinne uten at det blir for skummelt bakover. En spennende spiller som også har blitt linket til United, Chelsea og Arsenal.

Fabinho – Det er ikke bare offensivt Monaco er godt besatt. Også defensivt sitter serielederen på gull. Fabinho er opprinnelig defensiv midtbanespiller, men har denne sesongen figurert oftest på backen. Omskoleringen ser ut til å ha gjort den talentfulle brasilianeren godt. Fra sin posisjon på høyresiden i forsvaret har Fabinho vært en åpenbaring. Igjen står han med utrolige åtte seriemål! Et antall scoringer selv flere spisser og midtbanespillere hadde vært fornøyd med. I disse dager nevnes en overgang til Manchester City nærmest daglig. En overgang virker nært forestående.

Benjamin Mendy – På den andre backen finner man nok en talentfull unggutt. Benjamin Mendy har også lagt en enorm sesong bak seg. Flere har fått øynene opp for unggutten fra Frankrike. Talentspeider Stig Thorbjørnsen, som jobber for Watford og Udinese, har trukket frem venstrebacken som kanskje den mest spennende unggutten på backplass i hele fotballverden. Det er ikke noe dårlig skussmål! Han er også linket til de pengesterke Manchester-klubbene.

På sent 1990- og tidlig 2000-tall hadde Monaco et utrolig spennende og talentfullt lag. Da endte det med at man solgte spillere som Henry og Trezeguet da større klubber åpnet lommebøkene. Vil vi se en lignende spillerflukt i sommer, eller har Monaco lært leksen nå?

Det er ingen tvil om at enorme pengesummer potensielt kan ende opp i fyrstedømmet i sommer, men penger er ingen tittelgaranti – da er sjansene bedre med gode spillere. For sikkerhets skyld bør Monacos supportere nyte onsdagens gullfest mot Saint Étienne. Forsvinner gullguttene kan det bli lenge til neste gang!

Comments

comments

Skrevet av: paris

banner