Sommerens overgangsvindu oppsummert så langt!

  • Home
  • Fotball
  • Sommerens overgangsvindu oppsummert så langt!

Summene som bytter hender i forbindelse med årets overgangsvindu, spesielt i Premier League, har blitt klin hakke vanvittig. Toppkamp tar oppsummerer galskapen så langt.

Romelu Lukaku

Det så lenge ut til at den belgiske målmaskinen skulle vende snuten “hjem” til Chelsea og Antonio Conte. Det ville dog verken José Mourinho eller Paul Pogba ha noe av – og det var en overrasket fotballverden, i tillegg til en forbanna Conte, som fikk se Lukaku og Pogba feire overgangen med kleine “high fives” og dans. Belgieren har overbevist i flere sesonger i Premier League, og er blant de yngste til å nå 50 mål i Premier League. Old Trafford-publikumet kan med andre ord glede seg. Overgangssummen strakk seg til £ 75 000 000.

Chelsea

De blå fra Vest-London må etter all sannsynlighet se seg om etter en ny målmaskin. Diego Costa har tatt med seg Atletico Madrid-drakt på ferie, og mobber treneren sin på Instagram. Det pleier å bety ny arbeidsgiver. Antonio Conte ryktes i dag å være interessert i Sergio Agüero, noe som ville vært svært overraskende. Eller, det er ikke overraskende at han er interessert, men at det blir ansett som en mulig overgang. Pep Guardiola og City har riktig nok et vanvittig offensivt arsenal, men det er aldri moro å miste verdensklassespillere.

Tottenham

De siste overgangsvinduene har vært stort sett begivenhetsløse for de med hjerte for Spurs. Vincent Janssen og Sissoko ble hentet til overpris i fjor sommer, men ellers har det vært stille. Nå har de solgt Kyle Walker til Manchester City, og sniffer etter backup på backplassen. Førstevalget ligger nemlig an til å bli Kieran Trippier, som overbeviste stort på vårparten forrige sesong, og henviste den nyrike Walker til benken. Ellers går det mest i å beholde nøkkelspillere for Tottenham, som mest sannsynlig kommer til å kjempe i toppen også kommende sesong.

Arsenals overgangsvindu – ikke bekmørkt denne gangen

Arsene Wenger og styret i Arsenal får supporterne til å koke hvert eneste overgangsvindu. Denne sommeren har dog Lacazette blitt hentet for £ 52 000 000 pluss vekslepenger, som har dempet kritikken noe. Franskmannen, med 129 mål på 275 kamper for Lyon, ble dog veid og funnet for lett for Manchester United. Mourinho mente måltyven ikke passet i Premier League og ikke hadde mentaliteten til å spille store kamper. Ouch..

Resten av Europa

I fotball-Europa ellers er det ett lag som utmerker seg spesielt; AC Milan. Klubben som fikk deng av Rosenborg i kampen om kvartfinale noen år tilbake, har virkelig hatt foten på gasspedalen. De mest markante av foreløpig 11 overganger må sies å være tyveriet av Bonucci fra Juventus, André Silva fra FC Porto og Hakan Calhanoglu fra Bayer Leverkusen. Kommer storheten fra motebyen til å herje igjen?

Comments

comments

Tags:

Skrevet av: paris

banner