Dette er stjernene som må se VM fra sofaen

  • Home
  • Fotball
  • Dette er stjernene som må se VM fra sofaen

VM i fotball er rett rundt hjørnet, pakket med stjerner fra hele verden. Likevel er det mange store navn som må bli hjemme når fotballfesten sparkes i gang 14. juni fordi laget deres feilet i kvalifiseringen. 

I disse dager offentliggjøres tropp etter tropp som skal reise til Russland. Mange lag velger å ta ut en 30-mannstropp, som igjen kuttes til 23 innen fristen den 4. juni. Brasil er ett av lagene som allerede har tatt ut sine 23, som du kan sjekke ut her.

Neymar, Willian og Firmino skal alle til VM. Det samme er Messi, Ronaldo, Harry Kane, Sergio Ramos og mange, mange andre store navn for sine landslag.

Trykk på banneret for å spille på den høyeste oddsen!

Supertropp med ukvalifiserte spillere

Toppkamp har tatt en titt på de nasjonene som ikke har kvalifisert seg for årets mesterskap, og satt sammen vår egen 23-mannstropp. Det er viktig å påpeke at spillerne må komme fra nasjoner som ikke er kvalifisert, ergo regner vi ikke med stjerner som ikke nødvendigvis får plass hos en kvalifisert nasjon.

Oppgaven har vist seg krevende, da det er mye stjerner å velge i. Vi har likevel aldri takket nei til en utfordring, og tar ikke bare ut troppen, men setter også opp laget i en 4-3-3-formasjon.

Keeper: 

Gianluigi Buffon (Italia), Gianluigi Donnarumma (Italia), Jan Oblak (Slovenia)

Fotball er ofte urettferdig, men sjelden har det vel hersket en sterkere, unison, følelse av at urettferdighet i fotballfamilien. At legenden Gigi Buffon ikke får kronet en fantastisk karriere med et siste mesterskap, er en hån mot fotballromantikken. Uten at dette, på noen som helst måte, må oppfattes som et stikk mot Sverige, som kvalifiserte seg gjennom å slå Italia.

Buffon blir, etter alle solemerker, ikke å se igjen i mesterskap. En italiener som derimot har fremtiden foran seg, er Buffons “læregutt” på landslaget, og navnebror, Gianlguigi Donnarumma. Sistnevnte må også finne seg i å spille tredjefiolin i troppen vår. For det er sistemann i keepertrio som får hanskene.

Vokter for vårt nett er La Ligas beste keeper, Atletico Madrid burvokter Jan Oblak.

Selv om det ikke ble VM på Buffon vil han alltid stå igjen som en av de største gjennom tidene.

Forsvar:

Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci, Andrea Barzagli (Italia), Virgil van Dijk (Nederland), David Alaba (Østerrike), Antonio Valencia (Ecuador)

Det er ikke unaturlig at troppens defensive fibre i stor grad hentes fra støvellandet helt sør i Europa. Italia har fostret flere av historiens beste forsvarsspillere, og hadde nesten garantert kunnet forsvare seg videre fra gruppespillet i VM. Hadde de bare kvalifisert seg. Det gjorde de som kjent ikke, og derfor må den tidligere Juventus-trioen Chiellini, Bonucci og Barzagli ta til takke med plass i denne fantasitroppen.

Giorgio Chiellini og Andrea Barzagli blir ikke å finne i Russland i sommer.

Med seg til å reise forsvarsverket får de Liverpools nye forsvarssjef Virgil van Dijk, Bayern München-stjerne David Alaba og Manchester Uniteds Antonio Valencia.

Vi setter opp en firer i forsvar, og van Dijk og Chiellini får nikket i midten, mens Alaba og Valencia kler hver sin back.

Midtbane:

Arturo Vidal (Chile), Aron Ramsey (Wales), Marek Hamsik (Slovakia), Kevin Strootman (Nederland),  Marco Verratti (Italia), Miralem Pjanic (Bosnia-Herzegovina), Naby Keita (Guinea), Thomas Partey (Ghana), Christian Pulisic (USA)

Toppkamps egen VM-tropp kan skilte med en midtbane som alene kunne dratt et lag helt til finalen. Kun én italiener med i dette leddet i form av PSG-terrieren Verratti, men Serie A er likevel godt representert med Pjanic, Strootman og Hamsik. Alle de nevnte tilhører nasjoner som kanskje burde har kvalifisert seg, noe som ikke kan sies om den blivende Liverpool-mannen Naby Keitas Guinea. Sammen med Vidal, Ramsey, Partey og Pulisic kompletterer han troppens midtbanedel.

Naby Keita har to strålende sesonger i RB Leipzig bak seg. I sommer reiser han til Liverpool.

Midtbanen var kanskje den vanskeligste lagdelen å sette opp, for her er ferdighetsnivået jevnt og høyt. Med mange offensive fibre trenger man en spiller til å balansere, og den rollen får PSG-midtbanegeneral Marco Verratti. På indreløperplassene før han følge av evighetsmaskinene Arturo Vidal og Naby Keita, men i dette leddet vil det nok roteres mye!

Angrep:

Gareth Bale (Wales), Alexis Sanchez (Chile), Edin Dzeko (Bosnia-Herzegovina), Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon), Arjen Robben (Nederland)

Den siste lagdelen er også den første uten italiensk representant. Torino sin monsterspiss Belotti var svært nær en posisjon, men Arjen Robben med sin rutine trakk akkurat det lengeste strået og sikret seg den siste plassen. Den tidligere Real Madrid-stjernen mislyktes fullstendig i kvalifiseringen med sitt Nederland, og puttet med det også landslagsdrakten innerst i skapet, men på vårt lag gjør han comeback.

Pierre-Emerick Aubameyang har vært god i Arsenal, men Gabon vil nok aldri være gode nok til å komme til VM.

Med på flyet til Russland kommer også Romas tankspiss Edin Dzeko og Alexis Sanchez sammen med Arsenal-spiss Aubameyang. Det hersker usikkerhet om hvorvidt Gareth Bale blir å finne i Madrid til neste sesong, en ting som er helt sikkert er at han ikke skal spille VM med sitt Wales.

På topp satset det på fart. Pierre-Emerick Aubameyang blir andre afrikaner på laget. Spillerne som skal stikke han igjennom fra kant er Gareth Bale og Alexis Sanchez.

 

Trykk på banneret for å se økt odds fra Betsson!

 

Slik blir elleveren:

Hvis du har noen umiddelbare savn, er det godt mulig det er å finne i listen over spillerne som nesten kom med. Hvis ikke, skriv i kommentarfeltet!

Nesten:

Stefan de Vrij (Nederland), Matteo Di Sciglio (Italia), Eric Bailly (Elfenbenkysten), Serge Aurier (Elfenbenkysten),  Sokratis Papastathopoulos (Hellas), Gigi Wijnaldum (Nederland), Hakan Calhanoglu (Tyrkia), Riyad Mahrez (Algerie), Andriy Yarmolenko (Ukraina), Andrea Belotti (Italia), Henrikh Mkhitaryan (Armenia), Wilfried Zaha (Elfenbenkysten), Memphis Depay (Nederland)

Tags:

Skrevet av: Vegard Sørholt

banner