En smak av vårens semifinalister i EU LCS

  • Home
  • E-sport
  • En smak av vårens semifinalister i EU LCS

Valentinsdagen er over og uke fem av EU LCS nærmer seg. League of Legends-ekspert Nicholas “NicoThePico” Korsgård dekker smaksprøvene av vårens mulige semifinaler.

Uke fem av EU LCS sparker av fredag kveld klokken 18:00. Ikke noe krutt har blitt spart da kampene vi får servert er av høyeste klasse. Kampene jeg kommer dekke denne uke vil jeg absolutt si er en veldig mulig smakebit på vårens semifinaler. Fire av tabellenes top fem står på menyen for ukas dekning av EU LCS.

Sist uke tok vi en nærmere titt på Team Vitality som forøvrig fortsatt holder førsteplassen på tabellen. Team Vitality har holdt momentet sitt gående så langt, men G2 Esports står nå for tur. Som jeg trakk frem sist uke tror jeg at når Team Vitality får noen tap vil det knekke moralen deres betydelig. Spesielt nyere spiller, slik som på Team Vitality, håndterer press og stress dårligt. Skulle G2 Esports klare å stanse toget til Team Vitality kan det ha store innvirkninger for resten av sesongen.

Vi tok også for oss de mest spennende kampene som ble spilt sist uke. Kampene jeg dekte var Giants vs MisFits Gaming og G2 Esports vs FC Schalke 04. Uke fire leverte så det suste, og begge kampene var utrolig spennende.

Nukeduck, Upset og Vander før kampstart i EU LCS.

Nukeduck, Upset og Vander før kampstart i EU LCS.

Giants slo MisFits i en kamp som så tapt ut og G2 Esports vs FC Schalke 04 var kanskje sesongens mest underholdene EU LCS-kamp. G2 Esports vant den nesten times lange kampen til slutt etter at Luka «Perkz» Perković fant viktige picks på blant annet norske Erlend “Nukeduck” Våtevik Holm.

Den profesjonelle metaen er for øyeblikket veldig late-game fokusert. Hvor de fleste kampene har hatt vært betydelig lengre i forhold til kampene vi så mot slutten av sesong 7. Dette har mer og mer innvirkning på både drafts og runes.

Gathering storm og andre late-game orienterte runes har blitt mer populært. Denne utviklingen kan føre til mer passivt spill fra lag som ønsker gå all-in på lange kamper og late-game fokuserte drafts.

Uke fire leverte på alle måter, enda med en passiv meta, og jeg har store forventninger for uken som kommer. Så la oss hoppe rett inn i moroa som venter!

Team Vitality vs G2 Esports – The Italian Stallion og kongen fra Kroatia

Denne må man få med seg. Når Team Vitality tar for seg “Kongen av Europa” i G2 Esports er det bombesikkert at det blir en kamp for historiebøkene. Team Vitality toget har holdt toppfart gjennom hele sesongen og de kommer inn som favoritter, selv mot lag som G2 Esports. Dette ikke uten grunn da det er absolutt ingen lag som har kunne målt seg med Team Vitality så langt. Kampen spilles fredag 16. februar klokken 21:00.

Daniele “Jiizuke” di Mauro, eller “The Italian Stallion” som han nå har blitt kalt, er uten tvil en kjernefaktor til Team Vitalities suksess. Sammen med jungleren Erberk “Gilius” Demir har Team Vitality skapt en fryktinngytende duo.

I det andre hjørnet har vi en av Europas beste midlanerne i Luka “Perkz” Perković sammen med “First blood”-kongen Marcin “Jankos” Jankowski. Det er akkurat disse duoene som møtes på Summoner’s Rift som man bør holde øynene på.

Luka «Perkz» Perković er i storform, noe som han beviste i stjerneduellen med Erlend “Nukeduck” Våtevik Holm sist uke. Om det er noen som kan stoppe Team Vitality’s italienske hingst, så vil det være G2 Esports midlaner Perkz. Bare ta en titt på hvordan han slettet Nukeduck i klippet under fra kampen mot Schalke.

 


Kampens draft kommer uten tvil være veldig sterkt fokusert rundt midlane og jungle. Begge lagene har utrolige sterke duoer her og ville drafte rundt det. Både Erberk “Gilius” Demir og Marcin “Jankos” Jankowski spiller spesielt aggressivt. Det er mulig vi får se innovasjon i draften fra enten av lagene i forhold til akkurat disse duoene.

Sist uke sa jeg G2 Esports ikke hadde tatt opp formen igjen til det nivået de trengte for å slå FC Schalke 04. Der tok jeg feil, og det skyldtes først og fremst en imponerende prestasjon fra Luka “Perkz” Perković i duellen mot Erlend “Nukeduck” Våtevik Holm. Før det vil jeg tippet at Team Vitality ville slått G2 Esport, men ettersom Perkz er tilbake i toppform har jeg nå en nyfunnet tro på G2 Esports.

Om G2 Esports klarer å opprettholde prestasjonsnivået fra sist uke, spesielt fra Perkz, vil de klare å stoppe Team Vitality. Men det kommer bli en utfordrende kamp, selv fra et G2 Esports i form. Team Vitality har overrasket flere ganger denne sesongen og kan absolutt gjøre så igjen.

Spill på storkampen ved å trykke her


FC Schalke 04 vs Fnatic – 
Norges håp og Danmarks Baby Faker 

Det er ingen tilfeldighet at begge lagene fra forrige ukes toppkamp blir dekt også i uke 5 av EU LCS. Selv om G2 Esports kom seirende ut av oppgjøret mot FC Schalke 04 sist uke var det en fantastisk bra kamp fra begge partene.

Så når vi denne uken får se begge lagene møte nye dominante utfordrere var det et lett valg. Norske Erlend “Nukeduck” Våtevik Holm og FC Schalke 04 tar for seg Fnatic fredag 16. februar klokken 22:00. Så ikke legg deg for tidlig på fredagskvelden, for denne midlane-matchupen alene er verdt å få med seg.

Fnatic ligger for øyeblikket på en delt andreplass med G2 Esports og Giants. FC Schalke 04 finner vi rett under på femte. Kampene denne uken kan endre kraftig på tabellen så poengene blir mer og mer viktig når vi går inn i uke fem.

Som jeg nevnte før kampene forrige uke, så forventer jeg absolutt at både FC Schalke 04 og Fnatic har store muligheter for å bli semifinalister i sluttspillet. Denne kampen har dermed stor verdi for lagene. Ikke bare for poengene, men også for å teste krefter. Svakheter fra begge lag vil vises i slike oppgjør og det er en utrolig motivasjonsboost om man vinner disse kampene.
Midlane kommer igjen bli en eksplosiv affære når Norske Erlend “Nukeduck” Våtevik Holm møter danske Rasmus “Caps” Winther. Begge har vært noen av Europas sterkeste mekaniske spillere det siste året. Store deler av kampen vil avgjøres av prestasjonen fra de skandinaviske midlanerne.

Skandinavene Caps og Rekkles må ha dagen om Fnatic skal beseire Schalke 04.

Skandinavene Caps og Rekkles må ha dagen om Fnatic skal beseire Schalke 04.

På den nedre delen av Summoner’s Rift finner vi forsåvidt i kampen enda en skandinaver i svenske Martin “Rekkles” Larsson. Uten tvil tror jeg Fnatics botlane kommer prestere bedre enn FC Schalke 04s hvor vi finner Elias “Upset” Lipp i marksmanrollen. Fnatic har en av de stødigste botlanene i Europa og jeg er veldig usikker på om FC Schalke 04s botlane vil klare stå imot.

Ettersom FC Schalke 04 har en betydelig svakere botlane kan det være de setter større fokus i draften for å kompensere svakheten her. Fnatic på den andre siden trenger ikke kompensere og kan heller drafte akkurat som de vil og kan dermed ende opp med mange power picks.

Midlane og jungle vil fortsatt ha stor betydning i draften. Dermed kan det bli vanskelig for FC Schalke å skaffe seg en god draft ettersom de trengere å kompensere botlane samtidig. Det blir veldig spennende å se hvordan de klarer å adaptere her. Jeg vil også nevne at jeg har stor tro på trenerstaben deres.

Hvem som stikker av med seieren i kampen er veldig vanskelig å forutse. Men selv om jeg bør være partisk i favør Fnatic, ettersom jeg bygde opp fire femtedeler av laget der, så tror jeg likevel Fnatic taper oppgjøret. Jeg tror FC Schalke 04 vil ha sin revansj fra tapet mot G2 Esports sist uke. Så selv om jeg har Fnatic i blodet har jeg fortsatt større tro på FC Schalke 04.

Spill på seier til Schalke ved å trykke her
_

Tags:

Skrevet av: Nicholas Korsgård

banner