Slik skal Kenneth Bergh og Håkon Foss ta seier i Sverige

  • Home
  • Kenneth
  • Slik skal Kenneth Bergh og Håkon Foss ta seier i Sverige

Slåsskjempene Kenneth Bergh og Håkon Foss skal igjen representere Norge i MMA-buret 28. april i Sverige.

Det er duket for krigersk stemning når Cage Warriors 93 går av stabelen i Göteborg hos Söta bror i slutten av april. Frontline-utøverne har alt startet forberedelsene til kampdagen og er svært klare for å vise publikum litt blod og svette, etter et par måneders pause fra buret.

– UFC skal ringe

Betsafe-ambassadør, Kenneth Bergh, innrømmet i et tidligere intervju med Toppkamp på starten av året, at han var i kontakt med UFC om å gå kamp under fjorårets største stevne på tampen av 2017 – noe som ikke ble til likevel grunnet mangel på arbeidsvisum og legeundersøkelse i tide. Dette gjør at neste Cage Warriors-seier vil i teorien være en åpen dør til UFC. 

– Den neste kampen er alltid den viktigste og jeg gjør alt jeg kan for å vinne. Resultatet av dette får man se hva det blir til. Jeg kan ikke gå og håpe på at UFC skal ringe. Det er hundre prosent fokus på neste kamp.

– Og jeg har hatt oppkjøring siden ifjor siden jeg egentlig skulle få en match, så jeg har holdt det gående i en evighet. Jeg føler meg kjempebra og gleder meg til å gå, forteller en kampklar Kenneth Bergh til Toppkamp.

UFC

Klikk på banneren for å lese MMA-fighter Mohsen Bahari beste tips fra UFC Fight Night 127. Her finner du også at Betsafe har økt oddsen på MMA.

Tre runder med krig

Cage Warriors har ikke tildelt motstander til noen av Frontline-utøverne riktig ennå, men for Betsafe-ambassadøren har ikke hvem han møter i ringen noe å si. Bergh er forberedt på å gjøre alt han kan for å vinne den kommende kampen, uavhengig av hvilken vektklasse han må forberede seg på. 

– Jeg har sagt hele tiden at jeg vil møte best mulig motstander. Når man ikke får en kamp kan man heller ikke være kravstor. Om jeg må gå opp en vektklasse, gjør jeg det også. Jeg har gjort det før, innrømmer han.

I'd love nothing more than to compete on this weekends Cage Warriors event, but cornering my teammates @mohsenbaharimma and @hakonfossmma to victory will be an absolute honor

– Hvordan ser du for deg at du står med hånden hevet og tar vinner-smilet med hjem 28. april?

– Jeg har alltid fokus på tre runder med krig, rett og slett. Og at det blir den tøffeste kampen jeg går, det tenker jeg hver eneste gang jeg konkurrerer. Ofte åpner det seg med en avslutning og da tar jeg det jeg får, men fokuset er alltid krig.

– Men om du vinner kanskje den mest avgjørende kampen i karrieren din, håper du på sjansen til å bli UFC- kollega med Jack Hermansson og Emil Meek? 

– Selvfølgelig! Det er unaturlig å drive med denne sporten uten å ønske om å være i organisasjonen UFC. Men det er likevel ikke alt, med tanke på at jeg har fått tilbudet. Jeg vet de ønsker meg. Alt handler om å møte de beste og tjeneste så mye som mulig. Noe som betyr at jeg vil være der hvor konkurransen er hardest, forklarer Bergh ærlig.

Vil avslutte motstanderen

For Håkon Foss vil neste Cage Warriors-kamp, som går av stabelen ved Lisebergshallen i Göteborg, være ekstra spesiell. Foss er oppvokst i Falköping i Sverige, noe som gjør at blodet vil pumpe ekstra fort når han vet han skal kjempe på hjemmebane. Til daglig bor han i Oslo og trener på Frontline Academy sammen med Jack Hermansson, Emil Weber Meek og Kenneth Bergh.

– Det er utrolig stas å kunne kjempe på hjemmebane. Jeg har kjempet tre ganger i Sverige ved tidligere anledninger, men nå er kampen enda nærmere hjemme. Også er det jo Cage Warriors, så det gjør det enda mer spesielt, forteller han lystig.

Time to shine broder

– Jeg har jo nesten oppvekst i Göteborg, med masse familie og venner der borte. Og det er gøy å komme til et sted hvor man har vært siden man var yngre, mimrer han.

Foss har tapt sine to siste kamper i den britiske kampsportorganisasjonen, mot Craig White med en ‘submission’ og Jamie Richardson med en teknisk knockout. Nå skal han komme tilbake på vinnersporet igjen, ved å gi motstanderen en hard kamp med de beste farligste kombinasjonene han har i ermet. 

– Jeg skal gå inn og gjøre det jeg gjør best, nemlig å vise det jeg er god for. Jeg følte at jeg ikke har vist det de to siste kampene. De som kjenner meg vet at jeg er god for mye bedre og det skal jeg få ut i kampen. Man har alltid lyst til å vinne på en spektakulær måte, men uansett måte jeg vinner på, er jeg fornøyd. Men jeg er veldig glad i å slåss stående og sette sammen noen kule kombinasjoner, ved å avslutte motstanderen min slik.

UFC

Klikk på banneren for å lese MMA-fighter Mohsen Bahari beste tips fra UFC Fight Night 127. Her finner du også at Betsafe har økt oddsen på MMA.

– Stort navn

Selv om Foss har to tap på rad bak seg og ikke offisielt fått tildelt motstanderen ennå, håper han fortsatt på får en kjent utøver han kan krige mot i april. Han understreker at nå er motivasjonen på topp for å ta seieren foran yrende svensk publikum. 

– Har hørt noen navn, men det er ikke noe offisielt. Jeg håper på å møte et anerkjent navn, som resten av Norden og Europa kjenner til. Selv om jeg ikke kan begjære noen navn akkurat nå, siden jeg har to tap i ryggen, hadde det vært gøy å møte et stort navn. Det er ofte da jeg presterer bedre.

Tags:

Skrevet av: Damares Stenbakk

banner