Slik ser du Cecilia Brækhus mot Mikaela Laurén

Brækhus Lauren

På lørdag er det duket for landskamp mellom Norge og Sverige. Ikke på fotball- eller håndballbanen, men i bokseringen. Alle nordmenns kjæledegge og verdensener, Cecilia Brækhus (36), skal befeste sin posisjon som tidenes beste kvinnelige bokser med å feie over svenske Mikaela Laurén (41).

Knallharde slag i media

Oppkjøringen til kampen har vært preget av mengder med drittprat. Damene har allerede i flere uker hamret løs på hverandre med verbale slag. Spesielt Laurén har vært svært hard i sin kritikk av «The First Lady». I et intervju for litt over en måned siden sparte ikke Laurén på kruttet da hun beskrev verdens beste kvinnelige bokser.

– Jeg har ingen respekt for Cecilia Brækhus som person. Hun er falsk og opptrer som en diva. Måten hun oppfører seg på med en arroganse hun har vist ved mange anledninger er helt forkastelig.

Viaplay_PPV_Brækhus_Lauren

Til VG svarte på Brækhus på kommentaren fra Laurén:

– Jeg vet jeg er litt spesiell, men det er også grunnen til at proffboksing nå er lov i Norge, og at Sauerland i dag har mange kvinneboksere. Jeg er den første kvinnen i verden med fem tittelbelter og eget promoselskap. Dette kommer ikke gratis, og til tider har jeg jobbet døgnet rundt. Jeg er ikke en person som sutrer, eller deler alt om mitt liv til media.

Bred erfaring fra ringen

Det er to rutinerte damer som møtes til kamp. Laurén debuterte i 2009 med seier mot Sandra Kirchbaum i Tyskland. På kampstatistikken står det 29 seiere og kun 4 tap. Svensken står med 2 strake seiere, men tapte mot Klara Svensson i 2016. Før tapet mot Svensson hadde hun 8 strake seiere, 5 av dem på teknisk knockout. Totalt har Laurén vunnet 13 av sine 29 kamper på knockout.

Karrierens første tap mot faktisk mot lørdagens motstander, Cecilia Brækhus.

Brækhus Lauren

I 2010 møttes de to damene til kamp i Stadthalle, Rostock, Tyskland. På spill sto tre forskjellige tittelbelter, men Laurén måtte se seg knust av Brækhus. Det norske bokseesset vant kampen på teknisk knockout.

Det er en av få knockouter Brækhus har vunnet på i løpet av karrieren. Nordmannen står med 31 seiere av 31 mulige, men bare 8 av de har kommet etter at hun har sendt motstanderen i kanvasen. Brækhus har gjennom hele karrieren vært kjent som en bokser som først og fremst vinner på teknikken, men til denne kampen har Brækhus vært mer offensiv etter at Laurén igjen slengte dritt om sin norske motstander.

Brækhus lover knockoutseier

På talkshowet «Skavlan» var Laurén og Svensson, en svensk bokser som begge tidligere har møtt, gjester. Store deler av programmet ble brukt til å rakke ned på boksedronningen fra Bergen. Det hele toppet seg da Svensson kom med følgende beskrivelse av Brækhus:

– Brækhus har ingen slagkraft. Hun er teknisk og rask, men man behøver ikke å uroe seg for slagstyrke.

Brækhus Lauren

Det fikk bergenseren til å fyre på alle sylindere:

– Jeg fikk med meg at Mikaela og Klara Svensson var live på svensk TV, og gjentok det samme de har spydd ut den siste tiden. Nå har dette sunket så lavt. Nok er nok, sa en forbannet Brækhus til VG.

– Jeg har egentlig aldri hatt fokus på at jeg skal vinne på knockout, men det har jeg nå. Det er bare det resultatet som gjelder, og hun har motivert meg og hele teamet mitt med oppførselen sin.

Dette er musikk i ørene for dem som fryktet at dette kunne bli en kjedelig kamp. Brækhus er nemlig storfavoritt mot svensken. Det har ført til at mange fryktet dette ville bli en arbeidsseier hvor «The First Lady» ville sikre seg seieren kontrollert på poeng i vanlig Brækhus-maner, men nå kan vi vente vesentlig mer action i ringen! Det er bare å gni seg i hendene for det som kommer til å bli en forrykende boksekamp.

Den beste måten å se fighten på

Vil du se fighten må du i utgangspunktet kjøpe PPV-billett hos Viaplay for 299 kr, men om du er en av dem som ikke vil gå glipp av storoppgjøret har spillselskapet Betsafe et strålende tilbud til deg!

Åpner du en konto hos Betsafe (ved å klikke her) og setter inn 300 kr, mottar du samtidig en kode for fighten til Viaplay sine sider. Ikke nok med det! De dobler også dine penger til 600 kr. For én krone mer får du altså ikke bare tilgang til fighten, men også 600 kr å spille for! Om du hadde planer om å se fighten i utgangspunktet, er dette tilbudet alt for godt til å si nei til.

FÅ TILGANG TIL FIGHTEN VED Å HENTE DIN KODE HER!

Viaplay_PPV_Brækhus_Lauren

Slik går også du vinnende ut av fighten

Du kan jo også benytte anledningen til å sørge for at du går vinnende ut av det hele. Betsafe tilbyr nemlig flere spennende spill på kampen. Med tanke på hvor hissig tonen har vært mellom damene i oppkjøringen er det ikke utenkelig at Brækhus gjør alvor av trusselen om knockout. Skulle Brækhus vinne på knockout, teknisk knockout eller diskvalifisering får du 1.85 ganger pengene. Det er en sum som virker generøs med alt det onde blodet mellom bokserne.

Og skulle dette bli knockout er det ikke utenkelig at dette blir et kortere oppgjør med høyt tempo. Da trenger det ikke å være dumt å spille på at det blir under 5.5 runder til 2.75, under 6.5 runder til 2.33 eller under 7.5 runder til 2.05.

[sportsbook id=”4015″ title=”Braekhus Lauren 1″]

Betsafe tilbyr også flere gøyale spill som virkelig gir godt betalt. Kanskje kan en illsint Brækhus sørge for knockoutseier allerede i løpet av kampens første 60 sekunder. Spiller du på det får du 51 ganger innsatsen som det skulle skje. Selv om det kanskje virker usannsynlig er det bare å le hele veien til banken om du var vågal nok til å satse på at lidenskapen kan slå oddsen.

Et annet morsomt langskudd er å spille på at en av bokserne blir slått gjennom tauene til 34 i odds. Tilskuerne både på tribunen og foran TVen hadde nok gått bananas om Brækhus hadde dundret Laurén ut av ringen.

Uansett går dette mot å bli en mye bedre kamp enn hva første så ut som det kunne bli. Er du glad i kampsport, og boksing generelt, vil du definitivt ikke gå glipp av denne matchen.

 

Tror du boksedronningen fra Norge nok en gang står seirende igjen? Fortell oss hva du tror om landskampen i kommentarfeltet under, eller på vår Facebook-side!

 

Tags:

Skrevet av: Atle Bjærsbo

banner