Dette er ståa i de største ligaene

Etter at det har vært spillefri i de store ligaene grunnet privatlandskamper, hvor Norge imponerte og slo både VM-klare Australia fredag og senest Albania mandag, er det duket for klubbfotball igjen fra lørdag, og Champions League fra neste tirsdag.

Men hvordan ser det egentlig ut i de største ligaene? Hvordan ligger det an, hvilke lag ligger an til å kvalifisere seg til Champions League og Europa League, hvilket lag vinner ligaen og hvem rykker ned?

I denne saken tar Toppkamp en titt på følgende storligaer for å fortelle deg hvordan ståa er i den respektive ligaen, når det for alvor drar seg til:

  • Premier League
  • Serie A
  • Bundesliga
  • La Liga
  • Ligue 1

Og selv om fire av disse (PL, Bundes, LL og L1) er så og si avgjort, blir det et rotterace av de sjeldne i Italia.

Trykk på bildet for å se all økt odds fra Betsson!

Premier League

Manchester City har sett helt uslåelige ut denne sesongen, og Pep Guardiola er på lang vei mot å ta The Double i sin andre sesong som City-trener. City har 81 poeng med åtte kamper igjen, og kan avgjøre seriemesterskapet om de vinner de to neste kampene – mot Everton og byrival Manchester United. De kan krone seg selv som seriemestere om de slår United på Etihad 7.april, for da har de 87 kamper, og 2.plassen United kan maksimalt få 86 poeng…

– Alle på den blå siden av Manchester vet at dét (å vinne tittelen mot United) er en mulighet du får én gang i livet, men vi kommer ikke til å få noe gratis, uttalte Kompany etter forrige seier mot Stoke.

City har bare tapt én kamp denne sesongen – det elleville 3-4-tapet for Liverpool 14.januar. De kan få sin revansje når de møtes i Champions League-kvartfinalen.

Men bak City er det jevnt og tett. Det skiller to poeng fra United på 2.plass (65 poeng) til Liverpool som nummer tre (63 poeng). Tottenham er plassen bak med 61 poeng, mens Chelsea er nummer fem med 56 poeng. Og hvem møtes i neste kamp? Joda, det er Tottenham og Chelsea. 5.plassen i PL gir Europa League-gruppespill, mens 4.plassen gir gruppespill i CL. Mye å spille om de på de siste åtte kampene for lagene i tet. Arsenal er nummer seks med 48 poeng, så den eneste muligheten for Arsenal nå, for å spille Champions League neste sesong, er å vinne Europa League.

I bånn ser det blytungt ut for West Bromwich, som har 20 poeng med syv kamper igjen. Det er syv poeng opp til 19.plassen Stoke og åtte opp til Southampton. West Ham ligger på plassen over streken med 30 poeng, og det blir en skikkelig sekspoengskamp når S’hampton og West Ham møtes allerede i helgen. Faktisk kan ikke Bournemouth på 10.plass (!) føle seg helt trygge, de er bare åtte poeng over Southamtpon.

Sergio Aguero Champions League

Sergio Aguero og Manchester City har det hele i sin hule hånd når det kommer til Premier League. Men bak de lyseblå fra Manchester er det jevnt og tett.

Bundesliga

Også her er det et lag som er rimelig overlegne, og ikke overraskende er det Bayern München som etter alle solemerker kommer til å vinne Bundesliga rimelig overlegent. I tillegg til å være videre i Champions League etter 8-1 sammenlagt over Besiktas (møter Sevilla i kvarten), leder München-laget Bundesliga med 15 poeng ned til Schalke. De skal ha skryt for sin form, laget fra Gelsenkirchen, som har vunnet de fem siste, men de er likevel sjanseløse mot Bayern med syv kamper igjen.

Bayern møter Borussia Dortmund til en skikkelig godbit til helgen. Dortmund røk ut i Europa League mot “norske” Red Bull Salzburg, men ligger an til nok et år hvor de kvalifiserer seg rett til CL-gruppespillet. Men det er jevnt bak Bayern – fra Schalke på 2.plass til RB Leipzig på 6.plass er det bare seks poeng (Schalke har 49, RB Leipzig 43). 1.-4.plass gir gruppespill i Champions League, og akkurat nå ligger det an til å bli Bayern, Dortmund, Schalke og Eintracht Frankfurt (!). Bayer Leverkusen er nummer fem med 44, Eintracht fire med poenget mer. 5.plassen gir gruppespill i EL, 6.plassen kvalik til EL.

I bånn? Hamburg ser fortapte ut med 18 poeng med syv kamper igjen. Bare to poeng opp til Köln på 17.plass, men åtte opp til Mainz og Wolfsburg. 16.plassen gir kvalik, 17. og 18. rett ned. Ser veldig ut som det blir 2.Bundesliga på Hamburger SV og FC Köln.

Heite Robert Lewandowski er en av grunnene til at Bayern vinner Bundesliga suverent.

La Liga

Barcelona fint i tet med 75 poeng etter 29 av 38 kamper. Tre strake seirer, samt at 2.plass Atletico Madrid kun har tatt tre poeng på disse tre kampene, gjør at de er elleve poeng foran Madrid-laget. Til helgen møter Barcelona likevel Sevilla til en vrien bortekamp, så det er ingenting som er avgjort i Spania enda. Her gir 1.-4.plass gruppespill i Champions League, og slik det ser ut nå, blir det Barca, Atl. Mad, Real Madrid og Valencia. Fra Valencia på 4.plass til Villarreal som nummer 5 er det 12 poeng (5.plassen gir gruppespill i EL). Sevilla innehar 6.plassen nå, som gir kvalik til EL. Tett og jevnt bak der – Girona og Betis følger tett to poeng bak.

I bånn blir det nok Segunda Division på Malaga (14 poeng), Deportiva La Coruna (20 poeng) og Las Palmas (21 poeng). Opp til trygg grunn for laget fra Gran Canaria er det seks poeng, Levante er for øyeblikket på 17.plass med 27 poeng etter to strake seirer og syv poeng på de siste tre kampene.

SUVERENE: Lionel Messi og Luis Suarez har vært gode for Barcelone denne sesongen.

Ligue 1

Snooooorkk…… Denne er avgjort! Dog ikke på papiret, men det skal noe helt utrolig til om ikke PSG vinner serien. 83 poeng med syv kamper igjen, 17 poeng ned til Monaco og 24 til Marseille. Kun to tap og to uavgjorte, i tillegg til pene 27 seirer på 31 kamper er faktum for pariserne, som røk ut i Champions League mot Real Madrid. Forøvrig møtes PSG og Monaco til finale i den franske cupen til helgen.

Både nummer en og to i ligaen kvalifiserer seg direkte til CL-gruppespill. Det ser ut til å bli nevnte PSG og Monaco, mens Marseille er to poeng foran 4.plassen Lyon. Så er det 12 poeng ned til Rennes. Det vil si – PSG er sikra CL, Monaco gir nok ikke fra seg syv poeng på de siste åtte kampene, så de er også rimelig sikre. Så blir det spennende mellom Marseille og Lyon. 3.plassen får CL-kvalik, 4.plassen gruppespill i EL. Nok å spille om, med andre ord.

I bånn er det jevnt. Metz rykker nok ned (21 poeng, åtte kamper igjen), men det er ellers veldig tett og jevnt. Fra Caen på 13.plass til Lille på 19.plass skiller det bare syv poeng (Cean 35 p, Lille 19). De tre nederste rykker ned, Troyes er nummer 18 i skrivende stund med 29. De har likevel bare poenget opp til Toulouse og to opp til Amiens, så det blir jevnt i bånn til siste slutt!

Alt tyder på at PSG også kan juble etter sesongslutt.

Serie A

Her er det så jevnt, så jevnt, og det likes!

Juventus og Napoli kniver om serietittelen. Juve to poeng foran Napoli i skrivende stund (75 vs 73), med ni kamper igjen av sesongen. Allerede til helgen møter Juve tøff motstand i AC Milan, mens Napoli møter Sassuolo borte. Det er bare å huke av 22.april i kalenderen – da møtes lagene på Allianz Stadium.

 

Trykk på bildet for å se all økt odds fra Betsson!

Topp fire går rett til gruppespill i CL – for øyeblikket er Roma nummer tre med 59 poeng og Inter fire med 55. Poenget bak følger Lazio, mens Milan har 50 poeng på en 6.plass. 5.plass gir EL-gruppespill, 6.plass kvalik til EL. Også verdt å notere at Inter og Milan har en kamp mindre enn Roma og Lazio.

Benevento, arrivederci. Det blir Serie B til neste sesong, men det har helt sikkert vært et eventyr i Serie A. Ti poeng med ti kamper igjen og 15 poeng opp til trygg grunn, det skal et mirakel til for at de skal holde seg denne sesongen. Jevnere er det mellom Sassuolo på 15.plass til Verona på 19.plass, det skiller bare fem poeng fra trygg grunn til nedrykk. Crotone er nå nummer 18 med to poeng mer enn Verona (24 poeng).

Comments

comments

Skrevet av: Even Lübeck

banner