Disse rykker opp fra OBOS-ligaen

Selv om det har blitt spilt Eliteserie-fotball i flere uker (med vekslende hell med tanke på forholdene), har det ikke vært mye aktivitet i de lavere divisjonene i Norge enn så lenge. Det blir det en slutt på i dag, for OBOS-ligaen er nemlig tilbake. 

Bodø/Glimt og Start rykket opp fra OBOS-ligaen i 2017, mens Elverum, Fredrikstad og Arendal rykket ned. Elverum og Arendal rykket rett ned, mens Fredrikstad tapte kvaliken mot Notodden. Tre lag rykket ned fra Eliteserien i fjor og skal spille OBOS-liga denne sesongen: Aalesund, Sogndal og Viking. I tillegg rykket Ham/Kam, Nest-Sotra og Notodden opp fra 2.divisjon. Dermed har vi følgende 16 lag i OBOS-ligaen:

Aalesund, Sogndal, Tromsdalen, Jerv, Åsane, Nest-Sotra, Tromsdalen, Notodden, Sandnes Ulf, Strømmen, Mjøndalen, Florø, Kongsvinger, Viking, Ull/Kisa og Ham/Kam.

Vi har tatt en prat med ekspert på lavere divisjoner i Norge, Anders Lübeck, om hans tanker om denne sesongens OBOS-ligaen. I tillegg har Joacim Jonsson kommet med sitt tips på Nordicbet sin blogg. Klikk her for å sjekke hans tips!

Lübeck tror Aalesund og Sogndal, som begge rykket ned fra Eliteserien i 2017, går rett opp igjen.
– Kombinasjonen av rutinerte Oddbjørn Lie, Andreas Lie, Fredrik Carlsen og Bjørn Helge Riise, samt spennende tilvekster av Jernade Meade, Sonni Ragnar Nattestad, Torbjørn Agdestein og Holmbert Fridjonsson, og fremadstormende unggutter, er noe jeg tror passer klubben godt, sier Lyn-spilleren.
Han sier at en spiller å se opp for er Eriksson Lima. Lima fikk lite spilletid for Sarpsborg 08 sist sesong, men han har blitt brukt i favorittposisjonen sin som anker på midtbanen. “Med enorm løpskapasitet og evnen til å komme ut av enhver situasjon med ballen i beina passer Lima perfekt i OBOS-ligaen”, mener Lübeck.
Også Jonsson tror Aalesund vinner OBOS-ligaen.
– Nenass og Agdestein er perfekte på dette nivået. AAFK ser godt rustet ut og har mange komplementære typer i troppen. Det vil overraske meg om de ikke vinner OBOS-ligaen, skriver han i innlegget sitt.
I likhet med Lübeck, tror Jonsson også at Sogndal blir nummer to og rykker opp til Eliteserien. Les mer her!

Betsson tilbyr et rikt utvalg av økt odds!

Disse skuffer og overrasker

Han peker på flere lag som kommer til å overraske og skuffe denne sesongen:

– Jeg tror Notodden gjør det bra. Resten har dem på nedrykk. Nest-Sotra har spennende spillerstall, og kan overraske. Ellers tror jeg Sandnes/Ulf kan klare et opprykk. Det ville vært en stor overraskelse egentlig, sier han om lagene han tror kommer til å overraske, sier Lübeck.

Han tror Jerv og Levanger får det tungt.

– Jeg tror Mjøndalen gjør det dårlig, men de har vært gode i vinter. Levanger har dårlig økonomi og litt tynn spillerstall denne sesongen. De kan fort slite skikkelig. Jerv har nesten ikke forsterket laget og har heller ingen profiler i årets stall.

I tillegg har vi hørt med Lübeck hvilke spillere han mener folket må se opp for denne sesongen i OBOS-ligaen:

Morten Bjørlo – spiller for Nest/Sotra. Bjørlo er en liten tekniker som er ekstrem med ballen i beina. Han var mye skadet i fjor, men god på høsten. Mange i Eliteserien sikler på Bjørlo.
Vebjørn Hoff – spiller for Aalesund. Hoff er en midtbanespiller som virkelig har en x faktor. Kan godt mulig skje at han går til Odd før serien begynner, men hvis ikke blir det spennende å følge Hoff.
Ole Martin Kolskogen – spiller for Åsane. Han er midtstopper født i 2001 som har spilt mye i vinter for Åsane. Kan fort få en del kamper i år, og unggutten blir spennende å følge.
Markus Solbakken – spiller for Ham/Kam. Som flere vet, er Markus sønnen til Ståle S. Solbakken er en komplett midtbanespiller som styrer midtbanen til Kamma. Årets PostNord-liga talent i fjor, og er en spiller å se opp for denne sesongen.
Nico Mickelson – spiller for Ham/Kam. Også han fra Ham/Kam. Mickelson følges av hele Eliteserien og er på G19 landslaget. God 1 mot 1, selv om han er liten.

Slik ser den første serierunden ut i OBOS-ligaen:

Tromsdalen – Jerv – 15.00
Åsane-Nest-Sotra – 15.00
Sandnes Ulf-Strømmen – 18.00
Mjøndalen-Florø – 18.00
Kongsvinger-Viking – 18.00
Notodden-Levanger – 18.00
Ull/Kisa-Ham/Kam – 18.00
Aalesund-Sogndal – 19.00

Seriestart: 2. april
Serieslutt: 11. november
1. og 2. plass: Direkte opprykk til Eliteserien
3. – 6. plass: Eliteserie-kvalifisiering. Vinneren møter 14. plassen i Eliteserien i en siste playoff om en plass i Eliteserien 2019.
14. plass: Playoff til 2. divisjon
15. og 16. plass: Direkte nedrykk til 2. divisjon

Tags:

Skrevet av: Even Lübeck

banner