Skulle Christian Michelsen blitt årets trener?

Oddsetternes tabelltips Eliteserien 2018: Kristiansund på 14.plass.

Gjorde ikke Christian Michelsen seg fortjent til å bli kåret til årets trener i Eliteserien da han ledet overraskelseslaget KBK til en plassering midt på tabellen? Det er et spørsmål flere i fotball-Norge og mange i Kristiansund spurte seg da Kåre Ingebrigtsen fikk prisen for årets trener under Fotballfesten i november i fjor.

Rosenborg ble seriemester for tredje gang, med ligaens største budsjett og beste tropp. Kristiansund viste finger til skeptikere, der så å si alle tippet dem på nedrykk, og endte midt på tabellen med seriens laveste budsjett.

– Alle de nominerte var verdige kandidater. Kåre har gjort en strålende jobb. Men for meg er årets trener den som har skapt aller størst fremgang i tidsperioden for prisen. Det mener jeg Christian Michelsen har gjort, sa fotballekspert og speider, Lars Tjærnås til VG etter at prisen ble delt ut.

– Med de ressursene KBK har hatt til rådighet, er Michelsens prestasjon større enn dem han konkurrerer med. Særlig på bakgrunn av at han også er en viktig del av den positive kulturen som er skapt blant lagets tilskuere. Michelsen er et bevis på at det er mulig å være både ekspertenes og folkets trener, skrev lokalavisen KSU før kåringen.

De fikk ikke rett.

Spås i bunn

Om han hadde fortjent det mest eller ikke, spiller ingen rolle. Christian Michelsen vil med de klokkerene resultatet og 7.plass, ha bevis nok for å vise den fantastiske jobben som er lagt ned i Kristiansund. Ikke bare i 2017, men også over flere sesonger. Nå kommer den vanskelige andresesongen, som definerer om klubben etablerer seg i den yppeste eliten.

Skal vi tro oddssetterne i NordicBet, vil det bli en tøff andresesong. De regner KBK i en gruppe på tre lag som skal fordele én trygg, én kvalik- og én nedrykksplass seg i mellom. Med 14.plass i tipset, vil Kristiansund spille kvalifisering i november 2018

Kristiansund Ballklubb

Ble nummer 7 i debutsesongen i Eliteserien

Spillere inn:

Andreas Vaikla (IFK Mariehamn)
Stian Aasmundsen (Jönköpings Södra)
Brent Lepistu (Flora Tallin)
Bent Sørmo (Levanger)
Bendik Bye (Sogndal)

Spillere ut:
Jean Alassane Mendy (Lokeren)
Magne Hoseth (Averøykameratene)

Slik ender Eliteserien 2018

1.
2.
3.
4.
5. Vålerenga – Derfor kalles Vålerenga for St.Hallvards menn
6. Brann – Frelseren fra Sotra
7. Odd Odds magiske åpning: «– Gi meg oksygen, Egil!»
8. Start – «– Der og da var jeg sikker på at vi snøt Start for gull»
9. Tromsø – «- Han er Norges svar på Pep Guardiola.»
10. Lillestrøm – Ingen vil slå LSK på dette i 2018
11. Haugesund – VIF-legenden skrev egentlig under for en annen klubb
12. Stabæk – Møsterbruket Stabæk
13. Bodø/Glimt – Historien bak Bodø/Glimts tannbørste
14. KRISTIANSUND – 200 i odds
15.
16.

Basert på oddslistene hos NordicBet.com. Nytt lag presenteres hver dag til og med fredag 10.mars.

Tags:

Skrevet av: Atle Bjærsbo

banner