Skrekktaklingene vi aldri glemmer

I gårsdagens kamp mellom Sogndal og Stabæk ble vi vitne til det som forhåpentligvis blir den styggeste skaden vi får se denne sesongen. Ole Amund Sveen ofret alt i duell med Stabæk-keeper Mande Sayouba. Innsatsen resulterte i at han scoret, men i prosessen røyk også begge leggbenene i venstrefoten. Med det er sannsynligvis sesongen over for spissen fra saftbygda.

Inspirert av gårsdagens smell har vi samlet de styggeste skadene vi kom på fra fotballbanen, men vær advart;

Om du sitter med matpakka klar og tenkte du skulle kose deg med denne artikkelen i lunsjpausen bør du revurdere det. Mitt råd til deg vil være å ta maten først og artikkelen etterpå. Bildene du får se her er så ille at selv Jørgen Foss ville mistet matlysten. På en annen side nærmer bikinisesongen seg med stormskritt. Har du noen kilo ekstra er det kanskje ikke den dummeste idéen å ta en rask titt her hver eneste dag før lunsj. Vi garanterer at kiloene vil renne av raskere enn noen slankekur fra Grete Roede og Fedon Lindberg kan love, men nok prat. Nå er det på tide med stygge skader og videoer. Groteske videoer.

Djibril Cissé – 2004 og 2006
Vi begynner med en spiller som har opplevd alle fotballspilleres mareritt ikke bare én, men to ganger. Djibril Cissé var spådd å være den neste franske storscoreren når han signerte for Liverpool i 2004, men tiden i den røde drakten ble ikke som franskmannen hadde håpet. I en kamp mot Blackburn Rovers ble Cissé utsatt for en skade som fikk engelskmennene på tribunen til å gulpe pint, pai og buljong. I en løpsduell med Jay McEveley ble Liverpool-spilleren sin sko sittende fast i gressmatten. Det resulterte i at Cissé ble den stolte eier av et helt nytt ledd plassert midt på leggen. Utrolig praktisk om du er glad i litt kvalme partytriks. Ikke så praktisk hvis ikke. I ettertid har Cissé fortalt at om det ikke var for svært dyktige leger på stadion den dagen hadde han sannsynligvis måtte amputere beinet. Så ille gikk det heldigvis ikke og Cissé kunne fortsette fotballkarrieren.

Det sies at det er viktig å drikke melk som barn for å bygge opp styrken i beinmassen. Jeg har mine tvil om at Cissé tømte sine glass med Tine-melk i oppveksten. For bare litt over to år senere opplevde Cissé marerittet igjen. I en situasjon nærmest identisk den forrige knakk leggbeinet tvert av, igjen. Nok en gang kunne Cissé være festens midtpunkt med sin helt spesielle legg. Beinskjør type denne franskmannen. Du kan se begge bruddene i videoen under.

 

Demba Ba – 2016
Demba Ba er den neste som får den tvilsomme æren av å komme på lista. Han er også den spilleren med den nyeste skaden. Spissen er nok mest kjent for sitt mål mot Liverpool etter at Steven Gerrard gjorde sin beste Bambi-imitasjon. Etter et opphold i Kina er senegaleseren nå på lån i tyrkiske Besiktas, men skaden kom under hans tid i verdens mest folkerike land. Ba hadde fått en forrykende start på karrieren i Kina. Etter 18 kamper for Shanghai Shenhua hadde spissen sendt ballen i nettmaskene hele 14 ganger. 17. juli 2016 var Ba klar til kamp mot byrival Shanghai SIPG. I en duell med veteranen Sun Xiang mistet Demba Ba balansen. Han vrir beinet og plutselig oppfører foten seg som en våt nudel. Benet slenger rundt i alle tenkelige, og utenkelige, vinkler. Resultatet ble flere måneder på sidelinjen for Ba. I Kina er de jo kjent for å spise det meste, men om Sun Xiang ble sulten når han så nudelbenet til Demba Ba vites ikke. Hendelsen kan du se i denne videoen.

 

David Busst – 1996
Dessverre, eller heldigvis vil kanskje noe si, finnes det ikke ordentlige bilder som viser hvor ille den neste skaden vi skal omtale faktisk var. I 1996 møtes Manchester United og Coventry til kamp. Allerede etter to minutter får Coventry kampens første sjanse. En heading tvinger frem en feberredning fra Peter Schmeichel. Ballen faller ned på bakre stolpe hvor David Busst kaster seg inn i duell med to United-spillere. Trioen braker sammen i det som blir litt av en taklings-troika. Du ser øyeblikkelig på Peter Schmeichel at her er det noe alvorlig galt. Han kaster ballen ut av spill og går med hendene til ansiktet ut av sekstenmeteren. David Busst hadde knekt beinet tvert av. Beinsplinter stakk ut huden og blodet rant fra det åpne såret. Etter at Coventry-spilleren var fraktet av banen ble det brukt tolv minutter på å vaske vekk alt blodet før kampen kunne fortsette. Etter hendelsen måtte Schmeichel gå i terapi for å komme over det forferdelige synet av Busst sitt bein. Om det skyldes at dansken er en pingle eller at synet var forferdelig vet vi ikke, men vi velger å la tvilen komme keeperlegenden til gode i denne saken. For Busst sin del så lenge ut som han måtte amputere benet, men etter hele 26 operasjoner klarte til slutt legene å berge foten. Busst kom aldri tilbake på fotballbanen. De bildene som er å finne av skaden kan du se her.

 

Marcin Wasilewski – 2009
Mens de tre første skadene har vært uhell kan ikke det sies om den fjerde skaden på listen vår.
I hatoppgjøret mellom Standard Liege og Anderlecht er det kjent for å gå heftig for seg. Røde kort og ville taklinger er ikke fremmed når de belgiske lagene braker sammen, men i 2009 ble det overtenning på Axel Witsel. Med knottene først stupte afrotoppen med full kraft inn i Marcin Wasilewski strake legg. Resultatet ble en takling så brutal at foballverden knapt kan ha sett maken. Du vet det er dårlig nytt når tærne dine rører kneet på samme fot, men nettopp det skjedde Marcin etter taklingen fra Witsel. Utrolig nok ble det kun åtte kampers karantene for Witsel etter skrekktaklingen. Om du klarer se denne videoen uten å kaste opp litt i munnen bør du øyeblikkelig melde deg på neste sesong av Fear Factor. Du har et unikt talent for det morbide!

 

Alf-Inge Håland – 2001
Du hadde nok en følelse av at denne skaden kom til å dukke opp. Det er umulig å lage en slik liste uten å ta med Roy Keane sitt overfall på Alf-Inge Håland. Det hele startet i 1997 mens Håland spilte for Leeds. I en duell med Håland stuper tilsynelatende Keane til bakken. Alf-Inge var kjapp med å skrike i ansiktet til Keane at han måtte slutte å filme og komme seg opp. Tingen er bare den at Keane ikke filmet. Han hadde skadet et leddbånd i kneet. Beskyldningene om filming falt ikke i god jord hos Keane som ble holdt på sidelinjen et helt år som følge av skaden. Roy Keane sverget for seg selv at han skulle få hevn. At iren er langsint er det liten tvil om. Det skulle ta nesten fire år før han fikk sjansen sin. I april 2001 møte Manchester United rivalene Manchester City. Håland, som nå hadde forlatt Leeds, startet for de lyseblå. I en ren hevnaksjon fra Keane plantet han knottene med full kraft i Håland sitt kne. I selvbiografien sin innrømmet Keane at det var en hevn han hadde planlagt og gledet seg til å få. Nordmannen sitt kne ble alvorlig skadet, men utrolig nok fullførte Håland kampen. Påfølgende sommer ble det konkludert med at kneet måtte opereres. Håland spilte aldri en hel fotballkamp igjen. I 2003 ble han tvunget til å legge opp som fotballspiller grunnet kneskaden. Selv mente Alf-Inge at det var taklingen fra Keane som hadde utløst problemene som til slutt satte en stopper på karrieren.

Om du skal lære noe av dette må det være at neste gang du spiller på løkka og en kompis faller litt lett vær forsiktig med å antyde at han filmer. I verste fall kan han ende opp med å ta en «Keane» på deg som hevn nesten fire år senere! «Filmingen» og skrekktaklingen ser du her.

Comments

comments

Skrevet av: paris

banner