Dette skjer i OL i morgen – søndag 11.februar

  • Home
  • OL
  • Dette skjer i OL i morgen – søndag 11.februar
Svindal Jansrud OL

Må vi vente fire nye år på historisk alpinmedalje eller bryter Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud den vonde norske tradisjonen?

Sett på kaffen og gjør klar energidrikken! OL-søndagen starter grytidlig når Marcus Kleveland står klar som bookmakernes oddsfavoritt i slopestylefinalen allerede klokken 02.00 norsk tid. Kun én time senere skal Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud og Alexander Aamodt Kilde jakte et historisk norsk gull når formula 1-øvelsen utfor står på programmet for alpingutta. Blir det en norsk gullvinner, skriver han seg bokstavelig inn i historiebøkene med gullskrift.

For Kjetil André Aamodts fire hundredeler fra Tommy Moes gull på Lillehammer er tegnet på norsk ulykke i utfor under OL, der Lasse Kjus fulgte opp med to sølvmedaljer i de påfølgende OL. Aksel Lund Svindal var favoritt i Vancouver-OL, men tok «kun» sølv. I forrige OL var Svindal og Kjetil Jansrud blant de aller største favorittene. Kun Jansrud tok medalje med sin tredjeplass. Gullet uteble.

Skal det etterlengtede OL-gullet komme når utfor står på programmet for 19. gang i OL-historien? Lund Svindal og Jansrud er absolutt blant oddsfavorittene, men Beat Feuz har seilet opp som den aller største favoritten hos bookmakerne. Sammen med Dominic Paris, er han den som regnes med allers størst sjanse til å skyve nordmennene ned på resultatlistene.

Våkner nordmenn med to nye gullmedaljer søndag morgen?

Spill på OL her!

Den norske medaljejakten fortsetter når Johannes Høsflot Klæbo og Martin Johnsrud Sundby skal i aksjon på 30 kilometer duathlon. Det 21 år gamle stjerneskuddet fra Trondheim har vært verdens beste skiløper denne sesongen, mens tolv år eldre Sundby har hatt en annerledes inngang til mesterskapet etter å ha vært verdens beste verdenscupløper de siste fire årene. Klæbo er oddssetternes store favoritt og blir vanskelig å bli kvitt før et oppløp som skal passe ham. Sundby jakter sitt første individuelle gull og er en av de som virkelig vil jobbe for å bli kvitt konkurrentene før avslutningen. Se opp for Dario Cologna som har vist kjempeform, i tillegg er ringreven Alex Harvey kapabel til å komme opp med en avslutning som knuser norske gulldrømmer. Men Klæbo er storfavoritt.

Norsk gull på 30 kilometer?

Spill på OL her!

Dagen avsluttes med skiskyttersprinten, der duellen mellom Johannes Thingnes Bø og Martin Fourcade dras inn på den aller største scenen. Forrige OL handlet om Svendsen mot Fourcade, mens nå har Norge fått opp en ny super-skiskytter. Yngstebror Bø har tatt store steg denne sesongen etter å ha vært en god skiskytter over flere sesonger. Nå matcher han Fourcade på alle områder og på gode dager har han til og med slått franskmannen med én strafferunde. Kamphanene har vunnet samtlige renn denne sesongen, bortsett fra åpningssprinten i Östersund, da eldstebror Tarjei Bø overrasket.

Få blir overrasket om det blir Fourcade eller Bø som tar første skiskyttergull på herresiden i dette mesterskapet.

Treffer Thingnes Bø aller blinkene og går inn til gull?

Spill på OL her!

 

NB! Glem ikke norske medaljehåp på 5000 meter skøyter og kulekjøring.

Dagens øvelser:

02.00
Snowboard – Slopestyle finale, menn

03.00
Alpint – Utfor, menn

07.15
Langrenn – 30 km skiathlon, menn

08.00
Skøyter – 5000 meter, menn

10.50
Aking – Løp 3 og 4, menn

12.15
Skiskyting – Sprint, menn

13.00
Freestyle – Kulekjøring finale 2. omgang, kvinner

Andre øvelser:

01.05
Curling – Innledende runde, mixed doubles: Norge – Kina
Curling – Innledende runde, mixed doubles: Finland – USA
Curling – Innledende runde, mixed doubles: Sveits – OAR
Curling – Innledende runde, mixed doubles: Canada – Sør-Korea

02.00
Kunstløp – Lagøvelse: Kortprogram (isdans), kortprogram (kvinner), friløp (par)

05.30
Snowboard – Slopestyle kvalifisering, kvinner

08.40
Ishockey – Gruppe A, kvinner: Finland – USA

11.30
Freestyle – Kulekjøring finale 1. omgang, kvinner

12.05
Curling – Tie-break, mixed doubles

13.10
Ishockey – Gruppe A, kvinner: Canada – OAR

banner