Skjebnesesong for Ødegaard

Sesongoppkjøringen for Heerenveen har vært meget lovende for den unge nordmannen. Kanskje er Ødegaard i ferd med å få ut det enorme potensialet han besitter? Sesongen som venter blir på mange måter en skjebnesesong for nordmannen.

Det har rent mange liter vann gjennom Drammenselva siden Martin Ødegaard herjet på Marienlyst. Balltalentet drev lekestue med forsvarsspillerne i den norske serien og det endte med debut på landslaget. Potensialet virket uendelig i det Real Madrid slo store deler av de største klubbene i Europa om signaturen hans, men så ble det brå stopp. Helt til nå. Etter skuffende sesonger for Castilla og en svak start på utlånet i Heerenveen smiler nå tilværelsen til drammenseren.

Strålende sesongstart

Ødegaard har nemlig vært brennhet så langt i sesongoppkjøringen. I de to første treningskampene har fintegeneralen levert strålende. I den første kampen mot Nijmegen scoret Ødegaard et flott mål. Unggutten kom i full sprint inn i feltet og fikk ballen fra en lagkamerat. Med den største selvfølgelighet sendte han ballen i krysset med innsiden av foten. Igjen så vi selvtilliten og troen på egne ferdigheter som Ødegaard viste da han skapte seg et navn i Drammen.

I neste kamp mot Volendam beviste nordmannen igjen at målet fra oppgjøret mot Nijmegen ikke var et blaff. Han var meget toneangivende for de hvite og blå gjennom hele kampen. Allerede etter et halvt minutt var teknikeren nære med å finte seg helt fri, men ble i siste liten stoppet av en forsvarsspiller fra Volendam.

Til tross for mye ballkontakt og flere geniale pasninger ble det ikke uttelling før i det 61. minutt. Nordmannen slo et presist gjennomspill til lagkamerat Stijn Schaars som kunne putte ballen i nettet. Bare minuttet senere viste Ødegaard igjen sitt eminente overblikk. Denne gangen traff han Reza Ghoochannejhad med en utsøkt pasning. På to kamper står altså stortalentet med to målgivende og ett mål.

Ødegaard imponerer eksperten

I vår var Ødegaard mye inn og ut av Heerenveen laget. Det virket som nordmannen slet med å finne seg til rette i laget og han hadde store problemer med å markere seg i flere kamper, men etter den lovende starten virker det som det kan gå mot en bedre sesong for den unge nordmannen.

Han har startet begge de to treningskampene. Det virker klart at stortalentet er en spiller som laget skal bygges rundt. Sander De Vries, som følger Heerenveen tett for lokalavisen Leeuwarder, har stor tro på at dette kan bli en god sesong for Ødegaard.

– Jeg er veldig imponert, sier journalisten. – Dette kan bli Martins store år, fortsetter eksperten å skryte.

Nytt nummer for talentet

Et annet tegn som tilsier at Ødegaard skal få mer tillit er tildelingen av draktnummeret 10. Det var Martin selv som ønsket å bli tildelt nummeret, og ønsket ble innvilget. Få drakter er så ikoniske og myteomspunnede som trøye nummer 10. Uten at man legger for mye det virker det usannsynlig at Ødegaard skal bli plassert på benken etter å ha blitt tildelt nettopp det nummeret.

Neste kamp for Ødegaard og Heerenveen er treningskamp mot det tyrkiske laget Gençlerbirliği lørdag 22. juli. Første kamp i den nederlandske serien går av stabelen 13. august borte mot FC Groningen. Det er da unggutten virkelig må bevise at han kan bli en toneangivende spiller i Eredivisie.

Comments

comments

Skrevet av: Atle Bjærsbo

banner