Skjebnekamper i Premier League

Premier League-oppgjørene i kveld kan virkelig legge føringen for hele sesongavslutningen på balløya.

Sier Chelsea, Spurs, Manchester City og Liverpool takk for følget og stikker fra Arsenal og Manchester United etter kveldens kamper?

Etter at det kun ble uavgjort for Manchester United hjemme mot Everton vil nok Mourinho følge ekstra nøye med når serierunden avsluttes i kveld. Veien til topp fire og Champions League kan bli ekstremt tøff for de røde djevlene om kveldens resultater skulle gå mot de.

Vi gjentar det til det kjedsommelige, men det er ikke til å unngå; Kampen om topp fire i Premier League har aldri vært tettere eller viktigere.

I kveld venter en rekke nøkkeloppgjør for de største lagene. Spurs reiser til Wales for å møte Swansea, Liverpool er verter for Bournemouth på Anfield, i London er det klart for derby mellom Arsenal og West Ham, men den største kampen er uten tvil Chelsea mot Manchester City.

Vi i Toppkamp gir deg våre tanker, om nettopp, kveldens toppkamper:

Tottenham Hotspur ser ikke ut til å ha noen planer om å gi opp kampen på Premier League-trofeet. I helgen tok de 3 nye poeng i en vanskelig bortekamp mot Burnley. Til tross for at Mauricio Pochettino må klare seg uten storscorer Harry Kane i kampene fremover ser ikke det ut til å legge noen demper på lagets evne til å omsette sjanser i mål. Tottenham-supporterne var nok bekymret når det ble klart at de måtte sete sin lit til Janssen på topp. Nederlenderen er som kjent så lite treffsikker at han kunne falt ut av en båt og fremdeles bommet på vannet. Janssen startet på topp, men ble tatt av i det 73. spilleminutt. I stedet for en sjansesløsende hollender valgte Pochettino å sette inn en målfarlig sør-koreaner. Det viste seg å være et lurt valg. Heung-Min Son takket for tilliten ved å gi Spurs 2-0 bare fire minutter senere. Eric Dier hadde gitt Spurs ledelsen tidligere i omgangen. Det spørs nok ikke om det blir Son som får starte på topp denne kampen. Swansea er tradisjonelt sett en god motstander for Spurs. De siste fem kampene har gitt fire seiere og én uavgjort. Bookmakerne holder også Spurs som store favoritter i denne kampen. Det virker sannsynlig at det venter nok en seier på Pochettino sine menn. Bli ikke overrasket om det er en liten asiat som står bak et eller flere mål for de liljehvite.

I havnebyen Liverpool skal laget med samme navn spille mot Bournemouth. Etter en forferdelig start på året har Jürgen Klopp igjen fått sving på sakene. Den siste tiden har bydd på resultater som har fått Liverpool-supporterne til å glise fra øre til øre. I helgen ble Everton feid av banen med 3-1 i Merseyside-derbyet. Ting er likevel ikke bare rosenrødt for det gamle storlaget. I dag kom nyheten om at Sadio Mané kan være ferdig for sesongen. Senegaleseren som kanskje har vært Liverpool sin viktigste spiller denne sesongen må muligens opereres.  Liverpool har enda til gode å vinne uten Mané på banen i årets Premier League-sesong. De røde mangler også særs viktige Lallana og kaptein Jordan Henderson. Skal Liverpool ha håp om å komme topp fire må de vinne kamper som dagens oppgjør. Spillselskapene har Liverpool som storfavoritter, men Liverpool har snublet i lignende oppgjør før. Her kan fort en målkåt Joshua King skape problemer for de røde. Liverpool står med fire seiere på de fem siste mot laget fra sørkysten, men forrige oppgjør vant Bournemouth 4-3. Oppgjøret huskes nok best for at Liverpool ledet 2-0 til pause, men kastet bort en gylden mulighet til tre poeng med det som må være den svakeste andreomgangen de har spilt under Jürgen Klopp.

Lengre sør, nærmere bestemt i London, er det klart for byderby mellom Arsenal og West Ham. Laget ledet av Arsene Wenger har havnet blant de fire beste 20 år på rad, men etter en rekke svake resultater er Arsenal i ferd med å sakke akterut i kampen om topp fire. Laget fikk riktignok med seg et poeng mot City sist. Det kan tyde på at Wenger kanskje er i ferd med å snu trenden, men the Gunners må vinne mot West Ham. Tap eller uavgjort er på ingen måte godt nok for laget som for øyeblikket ligger på sjetteplass. De har samme poengsum som Everton, men en bedre målforskjell gjør at de ligger plassen foran. En alvorlig bekymring for Arsenal bør være at både førstekeeper Peter Cech og andrekeeper David Ospina er skadet. Det betyr at Emiliano Martinez sannsynligvis vokter buret for the Gunners. Siden han kom til klubben i 2012 har argentineren kun fått fire kamper. Nå blir han altså kastet ut i krig med Andy Carroll. Verken Arsenal sine supportere eller Arsene Wenger kan føle seg trygge på utfallet av den duellen. Spillselskapene vurderer Arsenal til store favoritter. Historien kan også tyde på det. Arsenal har et meget godt tak på naboene sine. De siste 10 årene har det vært 19 oppgjør mellom lagene. Av disse har West Ham kun seiret 2 ganger, 3 av kampene har endt med uavgjort og hele 14 ganger har Arsenal vunnet. Med alt som står på spill nå kan ikke et sjeldent tap mot West Ham komme på et verre tidspunkt. Som de sier på balløya; «When it rains, it pours». Gjelder det også for Arsene Wenger?

Rundens storoppgjør er Chelsea mot Manchester City. Etter sjokktapet hjemme mot Crystal Palace forrige runde virket plutselig ikke Chelsea så suverene som de har sett ut som. Om Spurs vinner sin kamp og Chelsea taper denne kan det plutselig bli en veldig spennende kamp om trofeet. City kommer inn til oppgjøret med tre uavgjortkamper på rad, men det er på ingen måte like krise som det kan virke ved første øyekast. Deres to siste kamper i Premier League har vært mot Liverpool og Arsenal. Likevel ønsker nok Pep Guardiola at laget hans skal komme tilbake på vinnersporet så snart som mulig. Laget ligger på den livsviktige fjerdeplassen, men blir jaget av både Arsenal og Manchester United som nok begge håper at Chelsea skal vinne denne. Chelsea er naturlig nok favoritt hos bookmakerne. Ingen av lagene har noen nye skader å melde om. Gabriel Jesus og Gündogan er enda ute med langtidsskader for City og er de største profilene som mister kampen. Oppgjørene mellom de to lagene har pleid å være målrike. Fire av de fem siste oppgjørene har bydd på 3 eller flere mål.

Både Liverpool og Spurs er storfavoritter i sine kamper. Arsenal bør også sikre seg tre poeng mot en motstander de elsker å spille mot. Om de tre førstnevnte oppgjørene ender med favorittseier og City vinner kampen mot Chelsea burde varsellampene blink og krisestemningen bre seg i den røde halvdelen av Manchester.

Hva gjør du da, Mourinho?

Til tross for at Manchester United ikke spiller selv kan kveldens kamper avgjøre sesongavslutningen deres.
Akkurat det burde få Manchester United sine supportere til å bli svette bare av tanken!

Comments

comments

Skrevet av: paris

banner