Derfor betyr tap lørdag katastrofe for en av dem

  • Home
  • Fotball
  • Derfor betyr tap lørdag katastrofe for en av dem

Lørdagens FA-cupsemifinale blir sesongdefinerende for Manchester United og Tottenham –  for fremtiden og ikke minst for managerne. 

– Dette trofeet er det viktigste i min karriere. Dette sa José Mourinho i forkant av fjorårets Europa League-finale mot Ajax, og la til:
– For meg er det det viktigste trofeet det siste jeg har tatt.

Foreløpig er triumfen i Stockholm den siste gangen Mourinho har løftet et trofe. Skulle det gå skeis i helgens FA-cupsemifinale mot Tottenham, blir det lenge til neste sjanse.

Mislykket sesong

Et FA-cuptrofé kan blir svært så viktig for Mourinho og Manchester United. Omtrent like viktig som samme trofé kan vise seg å bli for lørdagens motstander Tottenham.

Inn mot kampen står mye på spill for begge lag. Både United og Spurs har hatt litt uforløste sesonger, med svært varierende resultater. I Premier League ble det aldri spennende, ligacupen var aldri viktig og begge lagene røk ut av Champions League etter 8.-delsfinaler mot henholdsvis Sevilla og Juventus.

Suksess måles i trofeer, og i så henseende er det “do or die” for begge lag i helgen.

Av de fire semifinalistene settes United som den tredje høyest odds som turneringsvinner, med 3.50. Tottenham-triumf, på sin side, gir 2.88.

I fjor gikk Arsenal til topps i FA-cupen.

 “Prosjekt Pochettino”

Pochettinos Tottenham-prosjekt har høstet applaus og lovord fra både fans og et samlet ekspertkorps. Men, selv med flere svært gode enkeltresultater – som bortekampen mot Real Madrid tidligere i år- og at St. Totteringham’s Day virker å være utsatt på ubestemt tid, mangler argentineren fortsatt trofeet.

Manglende bøtteløft kombinert med Tottenhams svært strikte – og forholdsvis lave – lønnsbudsjett, har skapt murring og uroligheter i troppen. I sesongen 2016/2017 hadde fem klubber høyere lønnsutgifter enn Tottenham, noe som i og for seg ikke er veldig spesielt tatt i betraktning at de fem er City, United, Chelsea, Arsenal og Liverpool. Differansen opp til Liverpool på plassen over på lønnsstigen var på over 40 millioner pund.

Se helgens økte odds hos Betsson.

Murring i rekkene

Danny Rose har, som en av svært få, snakket høyt om av lønningene ikke står i stil til hva kolleger i andre toppklubber tjener. Tottenham har vært et bevis på at dersom spillerne tror på prosjektet, så trumfer det noen ekstra millioner på konto. Det er jo ikke som at de sliter med å skrape sammen til salt i maten fra før av.

Likevel, da Liverpool signerte Virgil van Djik i januar, og ga han en lønn på over 2 millioner kroner i uka, noterte han seg som Premier Leagues nittende(!) best betalte spiller. Til sammenlikning ligger Tottenhams superhelt og storscorer, Harry Kane, nede på 35. plass med sine “skarve” 1,2 millioner i ukelønn.

Penger er på ingen måte alt, men det spekuleres høyt at prosjekt Pochettino må levere trofeer veldig snart. Hvis ikke er det både penger OG suksess som kan lokke stjernene andre steder.

For øvrig blir lørdagens kamp Harry Kanes åttende mot Manchester United. På de foregående sju står han med én scoring, og er ikke i sin heteste målform nå. Skulle du likevel føle deg fristet får du 2.10 i odds på Kane-scoring.

Svak sesong 

Det er kanskje rart å kritisere en klubb som har gode forutsetninger for å ta andreplassen i Premier League, men kravene til en gigant som Manchester United er enorme. Mourinho har tidligere vært fast leverandør av ligatrofeer i sesong nummer to. Og har med få unntak tatt titler hver eneste sesong siden 2002/2003.

Forrige sesongs sjetteplass i ligaen ble “reddet” av en Ligacup- og Europa League-tittel, og håpet var sådd om ytterligere suksess den neste sesongen. Tunge signeringer som Romelu Lukaku, Nemanja Matic og Alexis Sanchez i januar til tross, United klarte ikke å være i nærheten av å gi City kamp om gullet.

 

DYR SPISSTJERNE: Romelu Lukaku var en av spillerne som skulle skyte United til topps i år.

 

Både supportere og eksperter har hyppig kritisert laget, enkeltspillere og ikke minst Mourinho selv. Sistnevte har svart med å peke hvor mye penger de lyseblå fra andre siden av byen har, selv om det ikke nødvendigvis forsvarer å tape for West Brom (0-1 hjemme), Newcastle (0-1 borte) eller Huddersfield (1-2 borte).

Alt kan snu for Manchester United

Portugiseren har fått kritikk for å spille kjedelig og destruktiv fotball. Noe som strengt tatt ikke bør overraske noen som har sett Mourinho-lag tidligere. Noe som er annerledes er at laget har tilsynelatende manglet både gnist og innsats. Både hos laget som helhet og ikke minst hos noen av superstjernene. Dermed er det relevant å stille spørsmålstegn ved Mourinhos innsats som både motivator og lagbygger.

Likevel, fotball er ferskvare. Skulle Manchester United komme seirende ut av lørdagens semifinale, og dermed sikte seg inn på finale på Wembley, vil mye slett spill være tilgitt.

Betsafe booster oddsen på en rekke toppkamper! Trykk på bildet for å se økt odds.

Både Tottenham og Manchester United har vært igjennom trøblete uker før kampen. Tottenham har to seire, en uavgjort og ett tap på de fire siste. Mens United mistet en tre kamper lang seiersrekke da de tryna mot West Brom. De rettet opp noe av dette med seier over Bournemouth tidligere i uka, men er likevel satt med odds på 3.45. Tottenham-seier står til 2.18, så begge spill er hver for seg fine.

Vi i Toppkamp tror at ringreven Mourinho tar med seg tryllestrøvet til Wembley på lørdag og sliter seg til en kontrolert og uspektakulær seier. Dermed setter vi vår lit på hjemmeseier. Så blir neste spørsmål hva det igjen vil ha å si for Pochettino og Tottenham. Nok en sesong uten trofe og med tilbakegang i ligaen kan gresset fort virke veldig mye grønnere på ande fotballbaner.

Tags:

Skrevet av: Vegard Sørholt

banner