Skjebnekamp for Hermasson i UFC Stockholm

  • Home
  • MMA
  • Skjebnekamp for Hermasson i UFC Stockholm

For femte gang inntar UFC-sirkuset Stockholm. Foran fullsatte tribuner i Ericsson Globe skal smerte påføres, nye helter skapes og drømmer knuses. Med norske øyne er dette stevnet spesielt interessant. Alle nordmenns favorittsvenske, Jack Hermansson, skal nemlig måle krefter med Alex Nicholson. Det blir et oppgjør
«The Joker» må vinne!

For Jack «The Joker» Hermansson blir det tredje kamp i UFC. Slåsskjempen, som til daglig trener med Frontline Acadamy i Oslo, debuterte med seier mot amerikanske Scott Askham i september i fjor. Til tross for seier var ikke Hermansson fornøyd med hvordan han fremsto i den matchen.

– Jeg er ikke veldig fornøyd med min prestasjon. Jeg hadde en plan om å holde høyt tempo, men jeg klarte ikke å gjøre det. Jeg er i god form, men jeg fikk ikke kroppen til å respondere og holde tempoet oppe. Jeg holdt hans tempo, det er grunnen til at det ble en så tøff kamp, sa Hermansson til mmajunkie.com etter kampen.

Andre kamp for «The Joker» kom bare litt over to måneder senere i Brasil. På motsatt side av ringen ventet Cezar Ferreira. Brasilianeren sto med 6-3 i UFC-kamper før møtet med skandinaven. Hermansson var favoritt før oppgjøret, men kampen endte med hjemmeseier.

Jack tok føringen i første runde, men slet med å lande fulltrefferne som skulle til for å ryste motstanderen som forsvarte seg godt. Minuttet ut i andre runde slo Ferreira til. Det så først ut til at Hermansson skulle klare å forsvare seg, men hjemmefavoritten fikk etter hvert et klart overtak. Til slutt fikk Ferreira Jack i en hodelås som norsk-svensken ikke klarte å forsvare. Med 2 minutter og 51 sekunder igjen på klokken av andre runde så ikke Hermansson noen annen løsning enn å gi seg.

Med kniven på strupen

Nå venter det som på mange måter kan bli en skjebnekamp for Hermansson. I UFC er konkurransen knalltøff og utilgivelig. Det å tape to kamper på rad i MMA-verdens tøffeste kamparena kan bety kroken på døra for flere kamper på den største scenen. Søndagens kamp mot Alex Nicholson kan altså være karrieredefinerende for muskelbunten fra Sverige. I TV-serien Kampland, som du kan se gratis på Viafree, uttalte Frontline-utøveren at han er klar over viktigheten av kampen.

– Dette blir den tredje kampen. Jeg står nå med én seier og ett tap i UFC fra før av. Taper du to kamper etter hverandre, da er du ute. Det kan fort ta et par år igjen før jeg er der jeg er nå, hvis jeg taper denne kampen.

Amerikanske Alex Nicholson tapte også sitt forrige oppgjør i UFC-buret. Dommerne dømte Sam Alvey til seierherre i kampen han gikk i november. Nicholson er også avhengig av en seier om han skal få fortsette å gå kamper i UFC. «The Spartan», som han kalles, står med én seier og to tap i UFC før kampen i Stockholm. Amerikaneren er meget offensiv før skjebnekampen, til tross for at bookmakerne holder «The Joker» som favoritt.

– Jeg kan ikke se for meg at han slår meg. Virkelig ikke. Jeg mener jeg er en bedre, større, sterkere person på alle områder. Om han undervurderer hvor god jeg på bakken skal jeg kvele han bevistløs, sa Nicholos i et intervju med bloddyelbow.com

Hermansson ser likevel ikke ut til å la seg skremme av amerikaneren, selv om svensken fra Team Betsafe innrømmer at det er en tøff motstander som venter.

– Han er en fremragende fighter, men så klart er jeg bedre!

Comments

comments

Skrevet av: Atle Bjærsbo

banner