Skade på Pogba betyr alvorlig trøbbel for Mourinho

  • Home
  • Fotball
  • Skade på Pogba betyr alvorlig trøbbel for Mourinho

Et knalltøft kampprogram venter portugiseren som nå må sette opp laget uten franskmannen

Torsdag kveld gikk Manchester United videre som et av de siste åtte lagene i Europa League. I det 71. minutt serverte Zlatan sin spanske lagkamerat Juan Mata med hælen og spanjolen kunne enkelt sette ballen i nettet fra én meter. Det endte 1-0 på Old Trafford. Med 1-1 i Russland gikk altså Manchester United videre med 2-1 sammenlagt.

Selv om United-sine supportere nok er i ekstase over avansement sitter de også igjen med en ekkel bismak i munnen. Seieren kom med et alvorlig skår i gleden. Verdens dyreste fotballspiller, Paul Pogba, haltet av banen rett etter pause. Franskmannen holdt seg til baksiden av låret, og etter kampen bekreftet manager Jose Mourinho det alle med hjerte for Manchester-laget hadde fryktet, det dreide seg om en hamstringskade. Det er enda for tidlig å si noe om hvor lenge franskmannen er ute, men i verste fall kan skaden holde han borte fra det nyfriserte gresset på Old Trafford i flere uker. Kampen mot Middlesbrough og landskampene neste uke ryker nok med sikkerhet for Pogba.

Selv om midtbanestjernen har prestert under hva som har vært forventet etter overgangen fra Juventus er det ingen tvil om at midtbanemannen er en viktig brikke for Mourinho. Ingen midtbanespiller i de andre toppdivisjonene i Europa kan matche franskmannen i spilletid denne sesongen. Pogba har til sammen spilt 3511 minutter i alle konkurranser. Nærmest er den spanske midtbanegeneralen Koke med 3447 minutter. Av hans kollegaer i Premier League er Tottenham sin kenyanske midtbanemotor Wanyama nærmest med 3191 minutters spilletid. At den tidligere Chelsea-treneren nå må klare seg uten Pogba bør sørge for at Mourinho får enda flere grå hår. Sølvreven fra Portugal står nå foran en kjempeutfordring. Hvordan skal han han komponere laget uten den fysiske tilstedeværelsen franskmannen tilbyr?

Kampen om fjerdeplassen i Premier League som gir kvalifisering til Champions League har aldri vært tøffere. Nå må United altså klare seg ut en av sine viktigste spillere på ubestemt tid. Den røde halvdelen av Manchester vil krysse fingrene for at skaden ikke er alvorlig. Om Pogba blir ute i seks til åtte uker, noe som ikke er en uvanlig behandlingstid for en hamstringskade, vil det ikke være mange kampene igjen av sesongen i det han er tilbake. I tillegg vil dabe-kongen trenge tid for å komme tilbake i kampform etter skadeavbrekket.

Om resultatene skulle utebli i Premier League kan det være Manchester United må satse alt på Europa League i kampen om å nå Champions League. Det å hvile spillere i serien for å holde de klare til viktige kamper i Europa League vil være å legge alle eggene i én kurv, men kan kanskje bli eneste håpet for å nå det gjeveste selskapet neste sesong.

Om United skulle gå hele veien til finalen i Europa League venter altså et knalltøft kampprogram. Mellom skrivende stund og 24. mai, når finalen i Europa League finner sted, venter det potensielt 17 kamper for Man United.  Selv om skuffelsen var stor etter at laget gikk ut mot Chelsea i FA-cupen på mandag kan det nå vise seg å være en uventet velsignelse for Manchester-laget. Avansement der ville ført til flere kamper i en allerede tettpakket terminliste. Om Manchester United står på den ene banehalvdelen når finalen blåses i gang 24. mai vil de mellom da og nå i snitt spille en kamp hver fjerde dag. Det er et kampprogram som vil tære på de fleste lag, uansett dybde i troppen. Trøtte ben og flere skader kan fort bli resultatet om ikke Mourinho disponerer troppen han har tilgjengelig godt.

Første utfordring uten Pogba venter allerede tidlig søndag når laget reiser for å møte Middlesbrough. Hjemmelaget skilte lag med sin manager Aitor Karanka tidligere i uken. Alle vet hvor vanskelig det kan være å møte et lag som nettopp har sparket manageren sin. Bare spør Liverpool som gikk på et sviende nederlag mot Leicester etter at revene sparket Ranieri nylig. Ikke noe annet enn seier er godt nok for bortelaget, men med en nykomponert midtbane og et Middlesbrough klare til å vise seg frem kan det bli tøffere enn forventet. Kanskje vil Mourinho bli tvunget til å allerede prioritere Europa League etter kommende helg?

Hva ville du prioritert? Tror du Manchester United kan ri to hester eller må de satse på å vinne Europa League? Hvordan tror du portugiseren velger å sette opp laget fremover?

Si din mening under!

Les også om hvorfor suksess i Europa League er så viktig for de røde fra Manchester.

Comments

comments

Skrevet av: paris

banner