Sesongspill Premier League 2017/18

Arsenal

For enhver fotballfanatiker er uken vi nå er inne i ulidelig. Premier League er så nær, men dog så fjern! De fleste av oss blir helt skjelvene av tanken. Kan dette bli året? Får vi endelig se spillerne ikled den drakten vi elsker løfte troféet i mai? Bare tiden vil vise!

Mange kamper skal spilles før den tid, og mye skal skje. For å korte ned ventetiden til seriestart kan det være greit å sette noen kroner på utfallet av sesongen. Vi i Toppkamp har alltid vært store tilhengere av ligaspill. Pengene som settes nå er på mange måter glemt nå sesongen går mot slutten, men det er ikke spenningen knyttet til spillene! Den spenningen kan man leve på gjennom hele sesongen. Og når mai måned kommer, og sesongen går mot slutten, er gevinsten fra spillene en deilig, deilig bonus!

Fotball, spill og spenning går hånd i hånd. Det tilfører en ekstra dimensjon til verdens beste sport. Kanskje er det sant at livet er morsommere for den som tipper? Vi i Toppkamp har sett på ligaspillene for Premier League 2017/18. Etter nøye vurderinger, analyse og diskusjon har vi kommet frem til de spillene vi mener gir mest verdi.

Serievinneren:

De fleste virker å være enige om at det er Manchester City som er favoritter i årets sesong. I fjor endte laget på fjerdeplass i Pep Guardiola sin første sesong i England. Tidvis spilte De blå kanskje den beste fotballen i ligaen, men i det store og det hele ble de for ustabile. Spesielt defensivt var laget sårbart.

I sommer har klubben gjort enorme investeringer. Nye backer og ny keeper skal få orden på det defensive. I tillegg har de også hentet offensive Bernardo Silva. Dette har sørget for at laget har blitt oddsfavoritter hos de fleste bookmakere. 2.80 i odds blir alt for lavt, synes vi.

Årets sesong blir nok den jevneste noensinne. Det er hvert fall fem andre lag som også kan vinne tittelen. Manchester United, Chelsea, Tottenham, Liverpool og Arsenal bør alle ha et ord med i laget. I tillegg har Everton samlet sammen et spennende lag i løpet av sommeren.

Av disse tror Toppkamp at Manchester United fremstår som det beste spillet. Vinner de Premier League får du 4.35 ganger pengene. Mourinho har bevist igjen og igjen at han alltid samler et slagkraftig lag på bena i sin andre sesong. I en allerede god stall har de hentet inn sterke spillere som forsterker sentrallinjen i troppen. Lukaku kommer garantert til å bøtte inn mål. Nemanja Matic vil gi laget en bedre balanse på midtbanen. Han kommer til å sørge for at Paul Pogba og Henrikh Mkhitaryan vil prestere bedre i år enn hva tilfellet var i fjor. Vi tror det er hva som skal til for å bringe troféet tilbake til Old Trafford.

Et annet valg for den litt mer vågale oddsspiller kan være å prøve seg på Arsenal. Vi tror Arsene Wenger kommer til å gi beng i Europa League. Det betyr at klubben fra Nord-London får en vesentlig lettere kampbelastning enn konkurrentene i toppen som skal spille i Champions League. At det kan vær tungen på vektskålen beviste Chelsea i fjor. Inn på topp har the Gunners også fått stjernespissen Lacazette. Det ser også ut til at de klarer å holde på sin viktigste spiller, Alexis Sanchez. Det er enda viktigere. Legger vi alt dette sammen virker 10.00 i odds på Arsenal som en potensiell gullgruve.

Vårt spill: Manchester United til 4.35.
Alternativ: Arsenal til 10.00.

Toppscoreren:

Har de engelske klubbene noensinne stilt med bedre spillere helt på fremst? Det må i så fall være en god del år siden. På rekke og rad har toppklubbene hentet inn krutt. Kampen om gullstøvelen kommer til å være ekstremt tett i år. Harry Kane har blitt toppscorer de to siste årene. Han er favoritt til å gjøre et hat-trick med 4.00 i odds hos Betsafe. Vi tror Harry Kane kommer til å være livsfarlig foran motstanderens mål i år også, men tror det er mulig å finne bedre verdi.

Den nest største favoritten er Manchester United sin Romelu Lukaku. Blir han toppscorer kan du gange innsatsen din med 4.75. Vi er overbevist om at Lukaku vil være strålende for Manchester United, men vi har ikke troen på at han blir toppscorer, selv om han var nære i fjor. Til det scorer rett og slett Manchester United for lite mål. I fjor ble det bare 54 mål på 38 kamper for De røde djevlene. Arbeidsforholdene vil også bli annerledes for toppklubben enn de han er vant til fra Everton.

De lagene som scoret flest i fjor var Tottenham (86), Chelsea (85), Manchester City (80) og Liverpool (78). Tottenhams toppscorer Harry Kane har vi allerede nevnt. For Chelsea var Diego Costa spilleren som fant veien til nettmaskene hyppigst. Han er totalt ute i kulden nå. Inn på topp har Morata kommet. Vi tror ikke han blir toppscorer i sin første sesong. Overgangen fra La Liga blir nok krevende for spanjolen. Han klarte heller ikke å overbevise oss i Community Shield-kampen mot Arsenal. Selv om det er noe man ikke skal lese for mye ut av.

Liverpool mønstrer en strålende angrepsrekke, men de har ingen utpreget målscorer. Vi kan heller forvente 10-15 mål fra tre – fire forskjellige spillere enn at én av de scorer 30. Dermed står vi igjen med Manchester City. Pep har to av ligaens mest målfarlige spillere på topp. Sergio Agüero er et navn alle burde være kjent med, men vårt tips blir rekkekamerat Gabriel Jesus. Unggutten var en åpenbaring på topp for Man City. Han virket brennhet før han ble skadet. Nå er han skadefri og har lagt en god sesongoppladning bak seg. Det gjør at vi i Toppkamp har kommet frem til at Gabriel Jesus er det spillet med mest verdi. Du får hele 10.00 i odds på at han scorer flest i årets sesong. Vi mener det er alt for høyt i forhold til ferdighetene han besitter. Med Manchester City sin strålende stall full av tilretteleggere kan han fort bli den som banker inn flest fulltreffere.

Vårt spill: Gabriel Jesus til 10.00.
Alternativ: Harry Kane til 4.00.

Neste manager som får sparken

De siste årene har det nærmest gått sport i å sparke manageren sin. En litt skjev start eller en svak rekke med resultater betyr i disse dager at det er rett ut døra med treneren. Terskelen er etter vår mening alt for lav. Spørsmålet før årets sesong er ikke «om» noen kommer til å få sparken, men «når» det skjer.

I dag er det Newcastle sin manager Rafa Benitez som har fått den tvilsomme æren av å være oddsfavoritt. Oddsen er satt til lave 4.00. Det har vært en del frem og tilbake med Benitez i Newcastle. En periode så det ut som spanjolen selv skulle si opp, men enn så lenge er han enda manager for klubben fra Tyneside. Til 4.00 i odds synes ikke Toppkamp at det er spillbart. Benitez har enorm erfaring fra Premier League allerede. Han vet hva som kreves i toppdivisjonen. Vi forventer at spanjolen leder Newcastle til en trygg plass på nedre halvdel. Det burde være godt nok til å sitte trygt i sjefsstolen.

En vi tror lever mer usikkert er Slaven Bilic. Etter en god 2015/16-sesong var det store forventninger knyttet til West Ham i fjor. Bilic sitt mannskap skuffet stort. Lenge ble det spekulert at mannen fra Koratia ville miste jobben, men det skjedde ikke. I sommer har West Ham brukt mye penger på overgangsmarkedet. Skulle de få en svak start på sesongen tror vi det kan bety adjø for Slaven. Laget har heller ikke tilpasset seg sin nye hjemmebane. Det er også et viktig argument som veier for at manageren til West Ham blir den første som mister jobben. Oddsen er 6.00.

Toppkamp har til dels troen på Newcastle, men vi tror de to andre nyopprykkede lagene kommer til å få det tøft. Det virker som de begge har en nøktern holdning til å overleve i Premier League, men begge lag sine manager kan leve farlig om det skulle bli veldig stygge resultater. Per i dag sitter David Wagner og Chris Hughton begge trygt ifølge bookmakerne. Oddsen på de er 17.00. Det er klekkelig betalt for to trenere som leder meget svake lag. Du bør absolutt vurdere å sette noen kroner på en av disse.

Likevel er det en manager som utpeker seg for vår del. Paul Clement i Swansea. Det kommer dog med ett forbehold; at Svanene mister Gylfi Sigurdsson. Akkurat nå virker det meget sannsynlig. Forsvinner islendingen fra Wales skal laget få det meget tøft med å overleve i Premier League. En svak start på sesongen kan bety at Clement må finne seg en ny arbeidsgiver. Oddsen på 15.00 virker for oss vanvittig høy, selv om midtbanespilleren skulle bli i klubben. Vi vurderer dette som en alvorlig bom og en gavepakke fra oddssetterne. Her er det bare å få på kroner!

Vårt spill: Paul Clement til 15.00
Alternativ: Slavan Bilic til 6.00

Spiller mot spiller

Det er i denne kategorien vi virkelig finner moroa! Her er det mange spennende spill. For oss fremstår det som oddssetterne har bommet stygt i flere tilfeller. Det burde absolutt være mulig å tjene noen gode penger her.

 

Toppscorer – Sturridge mot Hernandez
Betsafe har her satt oddsen helt likt. For oss virker det helt uforståelig. Med en skadeplaget Andy Carroll som hovedkonkurrent på spissplassen hos West Ham virker det sikkert at Hernandez kommer til å få mye spilletid. Det kan vi garantere at ikke er tilfellet for Daniel Sturridge. I dagens Liverpool-stall er den engelske spissen andrevalg på topp. Det soleklare førstevalget er Firmino. I tillegg banker de spennende ungguttene Solanke og Origi på døren for spilletid. Danny Ings er også tilbake fra skade. Det er altså nok av konkurrenter for Sturridge. Vi tror det ikke blir mange minutter spilletid på engelskmannen i årets sesong.

Selv om den tidligere Chelsea-spilleren er en strålende målscorer sliten han også med fysikken. Han er en meget skadeutsatt herremann. De siste sesongene har han brukt mer tid på massasjebenken enn på banen. Toppkamp har ikke troen på at skadeplagene vil gi seg denne sesongen heller.

Vi setter store penger på at Hernandez vinner toppscorer duellen mot Sturridge.

Vårt spill: Sturridge mot Hernandez – Hernandez til 1.86.

 

Toppscorer – Agüero mot Jesus
En ren Manchester City-duell dette. Begge to er strålende målscorere. I fjor scoret Agüero 20 mål på 30 kamper for Guardiloa sitt lag. Jesus overbeviste oss med syv mål på ti kamper. Begge levert imponerende. Vi mener dette er en helt jevn duell. Det er en annen historie enn hva oddsen forteller. Per nå er Agüero favoritt med 1.60 i odds. Gabriel Jesus gir deg 2.22 ganger pengene. Vi mener dette blir for skjevt. Etter at Jesus kom til Manchester City i januar ble Agüero henvist til benken. Det var bare en langtidsskade på brasilianeren som sørget for at Agüero kom tilbake i varmen. Vi tror det kan fort bli tilfellet i årets sesong også. Selv om begge har startet i oppkjøringen tror vi at Jesus blir førstevalg om Pep Guardiola skulle velge å kun spille med én på topp.

Vårt spill: Agüero mot Jesus – Jesus til 2.22 i odds.

 

Toppscorer Coutinho mot Salah
Salah ble kjøpt til Liverpool fra Roma i sommer. De siste årene har egypteren hatt en rivende utvikling. For laget fra den italienske hovedstaden har det blitt levert mål på løpende bånd.
Han har scoret 15 mål i fjor. Året før vartet hurtigtoget opp med 14 nettkjenninger. Toppkamp forventer at han vil beholde scoringsformen i årets sesong.

Kjøpet av Salah betyr at Coutinho blir flyttet fra sin venstrekantposisjon og ned på midtbanen. Som indreløper vil Coutinho innta en rolle som servitør. Forvent vesentlig flere assist fra Coutinho i år, men ikke like mange nettkjenninger. Salah er Betsafe sin favoritt til å bli toppscorer av disse. Han er også vår favoritt, men vi synes oddsen er for lav på Coutinho og for høy på Salah. Da ligger forholdene godt til rette for å tjene noen slanter!

Vårt spill: Coutinho mot Salah – Salah til 1.80 i odds.

 

Comments

comments

Skrevet av: Atle Bjærsbo

banner