Så mange OL-gull tar super-Klæbo!

  • Home
  • OL
  • Så mange OL-gull tar super-Klæbo!

Spørsmålet blant det norske folket før OL er ikke om Johannes Høsflot Klæbo tar gull, men hvor mange unggutten får med seg fra Korea. Vi har tatt utgangspunkt i oddsen fra spillselskapene for å se hvor mange gull skifantomet stikker av med, og får bookmakerne rett går det mot et godt norsk mesterskap!

Når gullgarantistene Ole Einar Bjørndalen og Petter Northug ikke blir å se i sporet i Peyongchang, vil nordmenn sette sin lit til unggutten Klæbo når langrennsherrene starter med 30 kilometeren med skibytte søndag morgen.  Supertalentet fra Trondheim har vunnet nesten alt han har stilt opp på i verdenscupen denne sesongen. Han mestrer alle disipliner og er i teorien kapabel til å ta gull i samtlige øvelser der han stiller til start. Slik som utviklingen har vært, er det lett å bli lurt til å forvente at Klæbo bare kan møte opp og hente gull i samtlige øvelser. Likevel, det er lettere sagt enn gjort, og hvor stort press kan vi forvente at de 21 år gamle skuldrene skal tåle?

Petter Northug ble ikke tatt ut til Norge sin tropp i OL.

Petter Northug ble ikke tatt ut til Norge sin tropp i OL.

Ved «normal» uttelling vil mange eksperter tro at Johannes Høslot Klæbo rasker med seg fire OL-gull fra Peyongchang. 30 kilometer med skibytte, sprinten, lagsprinten og stafetten er alle gyldne muligheter for fenomenet fra Byåsen. Ser man på spillselskapene er det ingen større gullfavoritt enn Klæbo i hele mesterskapet, når han står på startstreken i sprint. Med 1.25 i odds hos NordicBet, mener bookmakerne at det er like stor sjanse for Klæbo-gull som at uslåelige Manchester City skal slå ustabile Leicester City på hjemmebane i Premier League til helgen. Med andre ord vil det anses som et sjokk at det ikke skjer.

Samme Klæbo er av bookmakerne spådd til å få en pangstart på OLs første distanse der motstanderne skal få en stri tørn på å hekte ham av før de avsluttene kilometerne på 30 kilometeren. Sannsynlighetsberegningene fra NordicBet viser at det anslås som 50% sjanse for Klæbo-gull, så får vi bare vente å se hva som skjer i praksis. For under en kaotisk sprint er man kun et stavbrekk unna å se medaljene forsvinne, mens det er mer enn bare dagsform som skal til for å vinne en 30 kilometer med skibytte. Likevel er det vanskelig å ikke skru opp forventningene til det som har vært verdens klart beste skiløper denne sesongen.

Slik spås Johannes Høslot Klæbos resultater i OL:
30 kilometer skiathlon, søndag 11.februar – Gull
Sprint, tirsdag 13.februar – Gull
4 x 10 km stafett, søndag 18.februar – Gull
Lagsprint, onsdag 21.februar – Oddsen har ikke kommet
50 kilometer klassisk, lørdag 24.februar – Ingen medalje

Basert på odds fra Betsson.

Hvor mange gull tror du Johannes Høsflot Klæbo ender med i Peyongchang?

Comments

comments

Skrevet av: Atle Bjærsbo

banner