Rockhold vs. Romero er fighten som har alt

  • Home
  • MMA
  • Rockhold vs. Romero er fighten som har alt
Luke Rockhold

Da mellomvektmester Robert Whittaker ble skadet, måtte UFC finne en ny motstander til utfordrer Luke Rockhold. Inn kommer den ultraeksplosive, cubanske wrestleren Yoel Romero. Kampen finner sted natt til søndag ved UFC 221 i Perth, Australia.

Luke Rockhold har vi omtalt på denne siden før. Vi skrev om hans reise til det gode selskap i UFC i forbindelse med kampen hans mot David Branch i september 2017. Til tross for at han hadde noen problemer i starten av nevnte kamp, tok han Branch ned til bakken og fikk han til å tappe ut til hans slag. En god forestilling som plasserte han tilbake i titteldiskusjonen som Michael Bisping slo han ut av en junidag i 2016.

LES OGSÅ: Oddstips for UFC 221 med Mohsen Bahari

Rockhold: – Jeg skal ta sjelen hans

Det har tidligere gått rykter om Rockhold vs. Romero, og i den forbindelse fikk vi servert litt deilig trashtalk på Twitter. Rockhold kalte Romero en p**sy, mens Romero sa at Rockhold var en dyktig modell og skuespiller (et lite hint om at han ikke er en særlig god fighter). Noen mener kanskje at slike ytringer er barnslige når det kommer fra godt voksne (les: Romero 40 år og Rockhold 33 år) menn, mens andre lar seg underholde og mener det tilfører en ekstra dimensjon til kampen. Hele tweet-utvekslingen fra i sommer kan du uansett lese her.

Gjensidig respekt

Til tross for drittslenging i fjor, kommer det frem i tirsdagens pressekonferanse at dette er to utøvere som respekter hverandre. Begge virker å være enige om at de skiller seg ut fra resten av mengden og er de rettmessige kandidatene til en midlertidig mellomvekt-tittel. Hele seansen kan du se i videoen under.

(Ja, vi vet at pressekonferanser uten Conor McGregor ikke er helt det samme. Uansett byr den på litt innsikt i hva fighterne tenker i forkant av kampen, og hvordan de forbereder seg.)

LES OGSÅ: Oddstips for UFC 221 med Mohsen Bahari

Hvem stikker av med seieren?

Det er nesten aldri lett å spå utfallet av en MMA-kamp, og dette er absolutt intet unntak. Yoel Romoero og Luke Rockhold har begge sine spesialiteter, og på flere måter eliminerer de hverandres styrker. Romero er en fantastisk eksplosiv wrestler, mens Rockhold er en subsmissionekspert med sitt svarte belte i brasiliansk jiu-jitsu. Romero er livsfarlig når han stormer fremover med et flyvende kne eller en overhand, mens Luke har kontret flere angrep med sin høyre hook. I videoen under kan du se Rockhold bruke dette knepet flere ganger mot legenden Lyoto Machida.

Men videoen viser også den amerikanske modellfighterens største svakhet: hans forsvar stående på føttene. Hans noe manglende evne til å dukke unna og blokkere slag har gitt Rockhold flere problemer i karrieren. Den andre kampen mot Bisping, hans siste kamp mot Branch og nevnte kamp mot Machida er eksempler på det. Dette kan gi han store problemer i kampen mot Romero.

Romero byr på store problemer

Vidoen under viser hva Yoel Romero byr på i buret. Det er også verdt å merke seg at motstanderen hans ikke er noen hvem-som-helst. Chris Weidman er tidligere mester i UFCs mellomvektdivisjon, og Yoel Romero slo han brutalt ut med et kne. Den brutale knockouten finner steg ca. 15 min. og 30 sek. ut i videoen.

Har Rockhold en mulighet?

Rockholds noe svake forsvar gjør muligens Romero til favoritt i de første rundene av kampen. Romero har imidlertid vist problemer med kondisen i sine tidligere kamper. Han er lynrask i starten, men hvis kampen går langt inn i tredje runde, blir tempoet hans vesentlig redusert. Dette er en mulighet Rockhold kan benytte seg av. Hvis han starter kontrollert, holder trygg avstand og sliter ut Romero, kan vi fort se en knockout fra Rockhold i de senere rundene.

Dette er imidlertid bare forhåndsspekulasjoner, natt til søndag kan alt skje. Hvem tror du blir midlertidig mester i UFCs mellomvektdivisjon, Rockhold eller Romero?

LES OGSÅ: Oddstips for UFC 221 med Mohsen Bahari

 

Tags:

Skrevet av: Torstein Sørholt

banner