Reading: – Ingenting å tape!

Sesongens viktigste kamper er her for Reading, Sheffield Wednesday, Huddersfield og Fulham. De skal gjør opp om en plass i lukrative Premier League neste sesong.

Ekspertene er delte om favorittstempelet. Reading var best i serien, men Fulham imponerte stort på slutten av sesongen. Få virker å troen på Huddersfield og Sheffield Wednesday. Om vi skal stole på historien er det mye som tyder på at Reading kan glede seg til spill i det gjeveste selskapet neste sesong.

De ti siste sesongene har nemlig serietreeren rykket opp hele fem ganger.

– Nå har vi ingenting å tape, sier Readings manager Jaap Stam til klubbens hjemmeside.

Om det skal bli spill i Premier Leauge neste sesong er første oppgave for serietreeren å ta seg forbi Stefan Johansens Fulham. I ligaen vant Fulham hele 5-0 hjemme mot Reading, mens Reading vant 1-0 i sin hjemmekamp mot Brede Hangelands gamle klubb. Nå starter begge med blanke ark og 0-0.

– Play off-kamper er noe helt annet enn ligakamper. Forhåpentligvis kan vi levere bra i disse kampene og ta oss videre til finalen, sier Jaap Stam.

Sheffield Wednesday tapte i sluttspillfinalen mot Hull i fjor. Nå skal seriefireren ut i to kamper mot Huddersfield. Vinner Sheffield den får de en ny sjanse på Wembley. Wednesday kan ta med seg et mentalt overtak inn til dette oppgjøret. De vant begge ligakampene mot Huddersfield. Hjemme ble det 2-0, og på bortebane tok de med seg alle poengene i en kamp som endte 0-1. Årets store overraskelseslag, Huddersfield, avsluttet sesongen svakt. Etter å ha imponert lenge ble det bare én seier på deres siste fem kamper. Den svake formen i sesongavslutningen sørger for at Sheffield Wednesday definitivt er favoritter til å ta seg til finalen. En annen fordel Wednesday også tar med seg er en god porsjon erfaring fra tidligere sluttspill. Midtbanespiller Jose Semedo føler seg sikker på at laget kan revansjere nederlaget fra i fjor.

– Vi vet hva vi må gjøre, og vi er bedre nå. Vi har bedre spillere, en sterkere tropp og det gjør oss mye, mye bedre enn i fjor, sier Sheffield Wednesdays midtbanemann til klubbens hjemmeside.
I serien beviste Wednesday at de har det beste forsvaret av de fire lagene i sluttspillet. Laget fra stålbyen slapp bare inn 45 mål på 46 seriekamper. Det beste angrepet er det Fulham som kan skryte av. De scoret mest i hele ligaen sammen med Newcastle og Norwich. Alle de tre lagene endte på 85 mål. London-laget er likevel klare på at sluttspillkamper lever sitt eget liv. Fulhams håp må være at deres offensive spillere skal være tungen på vektskålen i klubbens jakt på retur til Premier League.

– Tabellen sier at Reading er favoritter, men vi skal forsøke å overraske dem. Det kommer bli to tøffe kamper for oss, men også for dem. Vi har troen. Vi vet vi kan spille god fotball og vinne oppgjøret. Med den mentaliteten så er alt mulig, sier Fulhams manager Slaviša Jokanović til klubbens hjemmeside.

For oss nøytrale blir det også nervepirrende kamper man bare må elske. Sluttspillet starter lørdag med Fulham mot Reading. På søndag spilles det andre oppgjøret når Sheffield Wednesday tar imot Huddersfield. Returoppgjørene spilles i midtuken neste uke (16. og 17. mai), mens den viktigste fotballkampen for lagene som kommer dit vil finne sted på Wembley den 29. mai. Da vil det avgjøres hvem som får spille i Premier League sesongen 17/18. For vinneren av sluttspillfinalen venter en saftig jackpot. Laget kan glede seg til milliarder inn på bok. Seier i sluttspillet blir nemlig anslått til å ha en verdi på utrolige 200 millioner pund! I tillegg kan både supportere og spillere glede seg til oppgjør mot storklubbene Chelsea, Tottenham, Arsenal, Manchester City, Manchester United og Liverpool det kommende året.

Sluttspillet i Championship er de viktigste kampene i hele det engelske seriesystemet. Innsatsen er skyhøy, men når alt er avgjort vil det kun gjenstå én vinner.

Comments

comments

Tags:

Skrevet av: paris

banner