Pogba før toppkampen: – Hadde jeg ikke hatt troen hadde jeg sluttet

  • Home
  • Fotball
  • Pogba før toppkampen: – Hadde jeg ikke hatt troen hadde jeg sluttet
Paul Pogba Manchester United

Selv om Paul Pogba må stå over det viktige Manchester-derbyet mot City, har han fortsatt troen på at United skal ta igjen rivalen. 

På søndag er det duket for et skikkelig herlig Manchester-derby når United tar imot City på ærverdige Old Trafford. Det er ikke bare et vaskeekte derby vi får servert 17.00 søndag, men også en skikkelig toppkamp! Det er nemlig 1. mot 2. plass i Premier League – City leder ligaen med 43 poeng etter 15 kamper, mens United ligger åtte poeng bak naborivalen.

United ønsker selvfølgelig å påføre City deres første ligatap for sesongen, men det blir ikke enkelt for de røde djevlene fra Manchester. En som ikke får delta i kampen er Paul Pogba. Franskmannen fikk direkte rødt for en rimelig stygg stempling på Hector Bellerin i lørdagens 3-1-seier over Arsenal.

Dommer Andre Marriner var ikke vanskelig å be da han dro opp det røde fra baklomma, og med det må Pogba stå over det svært viktige derbyet mot City.

Har du lest topptipset fra helgens toppkamp? Klikk her!

– Det ser veldig stygt ut, uten at det var meningen. Men avgjørelsen ble tatt, dommeren viste rødt, og sånn er fotballen, sier Pogba, som må stå over de neste tre Premier League-kampene mot City, Bournemouth og West Bromwich.

Kasper Wikestad sier følgende om det røde kortet til Toppkamp:

– Det er ikke noe å diskutere. Han har uflaks og er uheldig på måten han treffer Bellerin på, men det er umulig å diskutere. Soleklart rødt.

Paul Pogba

Ikke gitt opp håpet enda

Men 24-åringen har ikke gitt opp håpet om ligatittelen enda. 

– Vi ligger riktignok fortsatt åtte poeng bak dem, og med en sånn avstand kan vi ikke vinne ligaen. Men, om jeg ikke hadde troen (på at City kan tas igjen), ville jeg ha sluttet å spille fotball, har Pogba sagt til The Times.

Kasper Wikestad sier til Toppkamp at det potensielt kan bety veldig mye for United at Pogba ikke spiller til helgen.

– Ja, det kan potensielt bety ekstremt mye. United har spilt best fotball med Pogba på banen. Han har vært veldig god denne sesongen, sier Wikestad og fortsetter:

– Både linken på midten med Nemanja Matic og med Romelu Lukaku fremover på banen har han vært en av hovedpersonene for United når det kommer til produsering av sjanser og angrep. Det kan bety veldig mye at han ikke spiller søndag kveld.

Og tar vi en titt på statsa ser vi at United kun har tapt én kamp med Pogba på banen denne sesongen (CL-kampen mot Basel). Uten franskmannen, som var skadet i en og en halv måned, tapte laget to kamper.

Den spanske playmakeren Juan Mata spilte en svært god kamp i Champions League tirsdag mot CSKA Moskva. United ble gruppevinner og storspilte i gruppespillet med 15 av 18 poeng mulige.

– Alle vet at dette er et helt spesielt oppgjør, og ikke minst akkurat nå, med tanke på hvor vi begge befinner oss på tabellen, sier Mata til The Telegraph, og fortsetter:

– Dette er en spinnvill liga og det er derfor altfor tidlig å hevde at den er avgjort allerede, sier han, og insisterer på at City ville hevde det samme.

Hvordan vil United komme ut i søndagens kamp uten deres franske juvel?

Vi tror de kjører samme treer bak mot City som de gjorde mot Arsenal, med Blind, Lindelöf og Rojo. Vingbackene Valencia og Young gjorde sakene sine godt, og jeg tror de får fornyet tillit av Mourinho. Hva så sentralt? Selv om Pogba er ute av laget, starter garantert Matic. Vi tror Ander Herrera danner duoen på midten med serberen, og med Mata i mellomrom. På topp starter mest sannsynlig Lukaku og Rashford.

Det ble ampert da disse to lagene møttes i april. Her får Marouane Fellaini rødt kort for sin behandling av Sergio Agüero.

– Pogba vil bli dypt savnet

Mata har denne sesongen spilt ti PL-kamper og scoret ett mål. Spanjolen ønsker å vinne for lagkamerat Pogba.

– Han vil bli dypt savnet, for han er jo en fantastisk fotballspiller, en svært komplett midtbanespiller som kan utrette hva som helst. Forhåpentligvis klarer vi å vinne kampen for ham, sier Mata.

Hva så for Manchester City? Midtuketapet for Shahktar Donetsk var lagets første på 20 kamper, og første siden april. Likevel har de sett gnistrende gode ut i Premier League med solid innsats fra alle lagdeler. Anført av en vanvittig god Kevin de Bruyne er kampene som virkelig stikker seg ut så langt i sesongen seirene over Tottenham, Liverpool, Arsenal og Chelsea. Likevel svei tapet for Donetsk for Manchester City-trener Pep Guardiola.

Men Wikestad mener City har sett noe svakere ut de siste fire-fem kampene.

– Ja, City har vist svakhetstegn siste 4-5 kampene. De har ikke vært like overlegne som tidligere, motstandere har funnet svakheter laget som de har utnyttet, og utdyper:

– De har sett svake ut på defensive dødballer, og sluppet inn enkle mål og mange sjanser. I tillegg har flere lag tatt ut enkeltspillere. Og det er ikke mange som er bedre enn Jose Mourinho når det kommer til å utnytte svakheter hos motstanderlagene. City er favoritter, men det er en rimelig åpen kamp.

Pep Guardiola og David Silva har vunnet 13 Premier League-kamper på rad. Seier mot naboen United og pokalen er så godt som i de lyseblås hender.

– Det gjør vondt. Det er aldri gøy å tape kamper. Men som vi har sagt mange ganger, så må man tape en gang. I dag var den dagen, sa han på pressekonferansen etter onsdagens kamp i Ukraina.

Tidligere Liverpool-spiller Dietmar Hamman har oppskriften klar på hvordan United skal slå City:

– De må forsvare seg godt, de må ta sjansene de får og de må ikke gi de enkle muligheter. De kan ikke gi De Bruyne noe rom, for han står bak alt det bra City gjør. De må spille en nærmest-perfekt kamp for å vinne. De har en veldig god keeper, så om de utnytter sjansene sine kan det gå.

 

Tags:

Skrevet av: Even Lübeck

banner