Er “Perry” årsaken til trønder-exit på landslaget?

  • Home
  • Fotball
  • Er “Perry” årsaken til trønder-exit på landslaget?

Til tross for lite suksess tidligere er “Perry” nå mannen som skal assistere mirakelsvensken Lagerbäck, men er han riktig mann for jobben?

Den siste tiden har norsk landslagsfotball seilt i medvind. Til tross for at ikke en eneste kamp er spilt. Årsaken er enkel å forklare. Skuta har fått ny skipper. En svensk mirakelmann ved navn Lars Lagerbäck. Mannen som senest tok Island til en sensasjonell kvartfinale i EM har tatt over roret, skal lappe sammen ei skute som tar inn vann og seile den til fotball-VM i Russland.

Optimismen var stor, men så smalt den første bomben. Landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred trakk seg fra landslaget. En spiller som under forrige landslagstrener Per-Mathias Høgmo hadde blitt skuslet vekk på kanten skulle endelig få spilletid i sin beste posisjon. En posisjon dypt på midtbanen som har gjort han til en nøkkelspiller for toppklubben Hertha Berlin i Bundesligaen. I Lars Lagerbäck sin fotballfilosofi om innsats, tæl og løpsstyrke skulle endelig Ciljan få benyttet ferdighetene til fulle, men så kom altså beskjeden om at han manglet motivasjonen. Ønsket om å tilbringe mer tid med familien skal ha vært årsaken.

Få dager etterpå kom den andre detonasjonen. Midtbanekollega, og medtrønder, Alexander Tettey ønsket heller ikke å fortsette med flagget på brystet. Her var den påståtte årsaken at kroppen ikke lengre taklet det tøffe kampprogrammet med både klubb- og landslagsfotball. Der Ciljan innrømte mangel på motivasjon hevdet Tettey at det ikke skal være problemet for han. Her var det kroppen som ikke maktet mer.

Felles for begge spillere er at de slo gjennom for Rosenborg på midten av 2000-tallet. De spilte i flere sesonger sammen på midtbanen til Norges mest suksessrike klubb gjennom tidene. Få dager etter at trønderguttene trakk seg fra landslaget ble Lars Lagerbäck sin assistenttrener annonsert; Per Joar «Perry» Hansen.

Per Joar Hansen har tidligere vært hovedtrener i Rosenborg i to perioder. I første periode i klubben holdt både Ciljan og Tettey å slå igjennom som unge talenter i klubben. Felles for begge trenerperiodene er at de har endt i fadese for Rosenborg og sparken for Hansen. Så kommer spørsmålene; Er virkelig familie og kropp årsaken til at de tidligere Rosenborg-spillerne har trukket seg? Eller er dette kun unnskyldninger for å skjule et anstrengt forhold til den nye landslagsassistenten?

Det er ikke til å legge skjul på at «Perry» er en svært upopulær mann i Trondheim. Både supportere og spillere han har trent tidligere har utrykket seg i svært negative ordelag om treneren. Det er flere spillere som har blitt trent av «Perry» tidligere som nå er å finne på landslaget. Dette dreiser seg først og fremst om Pål Andre Helland, Ole Kristian Sælnes og Jonas Svensson. Her har de to førstnevnte, og spesielt Ole Kristian Sælnes, uttalt seg negativt om Hansen. Etter at «Perry» var ferdig i sin andre periode som Rosenborg-trener var ikke den daværende Rosenborg-spilleren, nå St. Etienne-proffen, sen med å si nøyaktig det han syntes om sin tidligere trener.

Per Joar Hansen var som sagt også trener for Rosenborg når Ciljan og Tettey slo gjennom i sesongene 2004 og 2005. Spillerne har altså god kjennskap til hva Perry står for som trener. Som kaptein er det sannsynlig at Ciljan også har hatt et ord med i spillet, eller i det minste blitt informert, under ansettelsesprosessen av ny assistent.  Timingene på kunngjøringene fra begge spillerne, like før ansettelsen av mannen som huskes som en trenerfiasko i Trondheim, er påfallende mistenkelig. I alle fall når man ser på det betente forholdet mellom “Perry” og hans tidligere spillere.

Tror du ansettelsen av Per-Joar Hansen er en del av årsaken til at de to trønderne trakk seg fra landslaget? Eller er det hele snakk om en uheldig timing?

Si din mening i kommentatorfeltet nedenfor!

Comments

comments

Tags:

Skrevet av: paris

banner