Topptips: Juventus-gull gir oddsrevansj!

Ny helg betyr nye muligheter for både bytrynene der ute og oss i Topptips. Vi sleivet en smule forrige helg, men har skumle planer om en grusom hevn denne helgen. Det drar seg virkelig til i de største ligaene rundt om på kontinentet, og det er nå man kan begynne å se seg om etter oppsiktsvekkende resultater. Vi har troen på en klinkehelg av dimensjoner. Dette er Toppkamps Topptips.

Alle odds er hentet fra Betsson.

Brann – Stabæk (spilles lørdag 21.april kl.18:00)
Spill her: Hjemmeseier og begge lag scorer: Nei – 3.00 i odds

Eliteserien har rukket å bli noen runder gammel, og tross en trøblete start er det godt å ha norsk fotball tilbake på skjermen. Rundens lørdagskamp skal stå på Brann Stadion og vi tror alle poengene blir igjen i Bergen.

Hjemmelaget har startet sesongen friskt og ligger på 2.plass etter fire spilte. Foruten uavgjort borte mot Strømsgodset er de resterende tre vunnet. Selv borte mot Sarpsborg 08 fikk de med seg tre poeng, og det kan se ut til at Lars Arne Nilsen og Brann har brukt pre-season godt. Nilsen er en manager som liker godt organiserte lag som gir motstanderen få sjanser. Forrige sesong endte i en 5.plass for Brann, men bare Molde og Rosenborg slapp inn færre mål enn Brann anno 2017. Det ser ut til at også årets utgave er solide bakover, for etter de fire første står de med kun to baklengs.

Lars Arne Nilsen og hans Brann har fått en fin start på årets utgave av Eliteserien.

Brann-trener Lars Arne Nilsen har sluttet å sole seg på små gressflekker og bruker nå all sin tid på å lære Brann-spillerne å ikke slippe inn mål.

Vi i Topptips tror ikke Stabæk har det som skal til for å ødelegge denne statistikken. Bærumslaget har sett alt annet enn potente ut hittil denne sesongen. Fasit etter de fire første er 0-3-1, hvilket holder til en 14.plass. Det er fortsatt tidlig i sesongen og vi tror Stabæk kommer til å ta seg sammen på sikt. At det snur borte mot Brann har vi dog lite tro på, og i første runde av Cupen i midtuka måtte de ha ekstraomganger for å slå ut 3.divisjonslaget Ullern. Stabæk lå under 2-0 helt til det 87.minutt, da de plutselig satte to kjappe scoringer og sikret ekstraomganger. Selv om det ble seier til slutt tror vi ikke denne kampen hjalp veldig på selvtilliten i Stabæk-laget, og i og med at det måtte spilles 30 minutter ekstra kan det tenkes at enkelte trøtte bein entrer matta på Brann Stadion på lørdag.

Brann feide for øvrig Sandviken ut av Cupen med en komfortabel 6-1-seier og reservepreget mannskap.

Dette tror vi går mot en oppskriftsmessig seier for Brann, og det uten at Stabæk finner veien til nettmaskene. 3.00 i odds er meget godt betalt, alt tatt i betraktning.

Trygg Brann-seier? Trykk her!

_

Metz – Caen (spilles lørdag 21.april kl.20:00)
Spill her: Hjemmeseier – 2.50 i odds

Metz ligger dønn sist i Ligue 1, men med fem kamper igjen å spille har de startet opphentingen. 25 poeng på de 33 første kampene er rett og slett for dårlig, men nedrykket trenger ikke være sikkert av den grunn. De siste fem kampene har gitt 1-2-2, der tapene kom mot Paris Saint-Germain og Lyon. Kanskje ikke noe å si på det, men Metz har allikevel vist brukbare takter den siste tiden. Leverte en meget sterk 2-1-seier borte mot Rennes forrige helg og viser at de ikke er ferdig helt enda. Uavgjortresultatene kom mot Strasbourg og Nantes, og vi tror Metz har fått blod på tann. Lille og Troyes på plassene foran er bare fire poeng unna, og opp til Toulouse på trygg grunn er det ikke mer enn fem. Det skal være mulig om alt klaffer for Metz.

Metz kan i teorien berge plassen i Ligue 1. Om så skal skje må de opprettholde formen.

Om Metz skal ha håp om å berge plassen i Ligue 1 må de fortsette der de slapp forrige helg og slå et Caen i dårlig form. Her jubles det i kampen mot Rennes.

I Caen møter de et lag uten like mye å spille for. 35 poeng holder til en foreløpig 15.plass og selv om de i teorien kan rykke ned skal de ha gode muligheter til å holde unna for forfølgerne. De skal dog passe seg litt, for nå er de inne i en ganske trasig periode og står med fire strake tap. Sist ble det 3-0 borte mot tabellnabo Amiens, noe som helt sikkert ikke gjorde godt. Onsdag kveld røk de ut av Cupen etter 3-1 mot Paris Saint-Germain, og man kan anta at det ble svidd av en del krefter i denne. På toppen av en lang sesong kan dette bli tungen på vektskåla i Caens disfavør.

Trykk på bildet for å se økt odds fra Betsson!

Borteformen er også trist lesing for Caen, med 0-1-4 i banken på de siste fem. Bedre blir det ikke av at målforskjellen på de nevnte bortekampene er 0:9, hvilket må sies å være særdeles begredelig. De ti siste har resultert i 4:16, og man kan trygt si at Caen har seilt opp som et av de svakeste bortelagene i Ligue 1 etter årsskiftet.

Metz har ikke imponert mange denne sesongen, men det begynner å nærme seg et kritisk punkt for hjemmelaget om man vil spille Ligue 1 også neste sesong. Vinner de denne er det fullt mulig å berge plassen, for lagene foran på tabellen er i laber form.

Vi tror på Metz og mener at 2.50 på et hjemmelag som kjemper for livet er godt betalt.

Spill Metz her!

_

Rosenborg – Start (spilles søndag 22.april kl.18:00)
Spill her: Under 3.5 mål – 1.70 i odds

Rosenborg var alles favoritter til å vinne Eliteserien suverent også denne sesongen, men takket være en dårlig start for trønderne lever spenningen i hvert fall til juni. 2-2-1 på de første fem kampene er ikke noe man er fornøyd med på Brakka, og hadde man ikke slått Molde hjemme på Lerkendal i fjerde runde av Eliteserien ville det sett helsvart ut. Maktdemonstrasjonen mot Molde ble fulgt opp med en heller svak kamp borte mot Bodø/Glimt, der bodøværingene strengt talt hadde fortjent ett poeng.

Det fantastiske Rosenborg-laget som lekte med resten av ligaen forrige sesong virker som sunket i jorden, og foruten Molde-kampen har det blitt levert tynn suppe fra RBK. Uavgjort borte mot Odd og hjemme mot Kristiansund er ikke noe å slå seg på brystet av, og vi tror det tar litt tid før Rosenborg finner ut av problemene de opplever.

Serieåpningen har ikke gått helt etter planen for Kåre Ingebrigtsen. Etter fire kamper er man allerede fire poeng bak gullrival Molde.

Noe lugger for Kåre Ingebrigtsen og Rosenborg. Vi tror ikke alle problemene er løst til kampen mot Start, selv om de mest sannsynlig stikker av med seieren.

Start kommer til Trondheim mer eller mindre med halen mellom beina. Trener Mark Dempsey virker nærmest å ha tatt sorgene på forskudd, og i et intervju hevdet han at de fint kunne tape 10-0 mot Rosenborg denne helgen. Det har vi særdeles liten tro på, for selv om Start har framstått frynsete bakover har Rosenborg virket meget blasse forover. Sørlendingene skulle ta Eliteserien med storm etter opprykket fra OBOS-ligaen. Nye eiere tok over skuta, Tor-Kristian Karlsen kom inn som sportslig leder og stallen ble rustet opp betraktelig. Likevel er det eneste som minner om storm for Start alle målene som blåser inn bak keeper Håkon Opdal. Selv om de bare har spilt fire kamper har de allerede rukket å slippe inn tolv mål, seks av de i forrige seriekamp mot Vålerenga.

Det er ikke mye som minner om det Start-laget man hadde forestilt seg da det først ble satset friskt. Allikevel er det nok som skurrer for Rosenborg til at vi velger å se bort ifra kokos-kamp. At de vinner kampen ser vi ikke bort ifra, men neppe med andre sifre enn 1-0 eller 2-0. Start-angrepet levner vi liten tillit, og bakover virker det som om Even Hovland har bidratt til mer trygghet i Rosenborg-laget.

Vi prøver oss på relativt få mål i denne, og tror kampen kan bli noe av et antiklimaks for Rosenborg-supportere som håper på kalassifre. 1.70 i odds på at det blir enten 0-0, 1-0, 0-1, 1-1, 2-1, 1-2, 3-0 eller 0-3 virker gullkantet i våre øyne og vi hopper på med samlede ben.

Få mål? Ja! Trykk her

Juventus – Napoli (spilles søndag 22.april kl.20:40)
Spill her: Hjemmeseier – 2.16 i odds

Etter en flyvende start har det begynt å lugge for de lyseblå fra pizzabyen. Fra å ha en liten luke på Juventus har de nå havnet fire poeng bak tittelrivalen. Denne kampen er på mange måter siste sjanse for Napoli, og uten seier kan de gi opp drømmen om klubbens første Scudetto siden 1989/90-sesongen. Vi i Topptips tror Juve tar denne og cruiser inn til sitt syvende strake ligagull.

Det normalt gnistrende Napoli-angrepet har vist svakheter i det siste, og selv om de scoret mange mot Udinese i midtuken har de fem før den vært skuffende. Bare fire mål på fem kamper er unormal kost for Dries Mertens og hans kumpaner. De siste seks leser 3-3-0, og selv om de taper få kamper holder ikke uavgjort om man skal henge på godstoget Juventus.

Målformen er ikke der den skal være for Dries Mertens. Før bortemøtet med Juventus har ikke Mertens scoret på syv strake kamper.

Dries Mertens står med 17 mål hittil i Serie A, men nå har ikke den lille belgieren scoret på syv kamper.

Borte mot Crotone i midtuken ble det riktignok 1-1 for Juventus, men man kan anta at Den gamle dame hadde tankene på kampen mot Napoli og derfor slurvet litt. Napoli spilte på sin side et fyrverkeri av en kamp og vant til slutt 4-2 mot Udinese. Med det sagt slapp Napoli et svakt Udinese til nesten 20 avslutninger, hvilket ikke holder mot et lag som Juventus.

Juventus startet sesongen i roligere tempo enn Napoli, men har klart å holde hodet kaldt i det som er en lang sesong. Røk ut av CL-kvartfinalen mot Real Madrid etter elleville sluttminutter på Santiago Bernabeu. Juventus leverte en kjempekamp før det kokte over på overtid. Med en og en halv fot i ekstraomgangene ble Real tildelt straffe og keeper Gianlugi Buffon ble utvist i tumultene som fulgte. Til tross for en stor nedtur løftet Juve seg i påfølgende ligakamp, og Sampdoria ble feid av banen med 3-0 forrige helg.

Det er liten tvil om at det er de to beste lagene i Serie A som møtes i denne. Der Juve er ligaens beste hjemmelag med 14-1-1 er Napoli nesten like gode borte. Gjestene står med 12-4-0 på utebane, men vi tror de blir påført sitt første bortetap når de gjester Juventus Stadium denne helgen.

Over 2.00 i odds på et av Europas beste fotballag skal ikke kimses av og vi markerer for H.

Spill hjemmeseier her

_

 

Tags:

Skrevet av: Niclas Kjøde

Niclas elsker fotball, og fotball elsker Niclas. Det er i alle fall det Niclas sier til seg selv for å legitimere all den tiden han bruker på fotball. Øvrige idretter følges også, om fotball ikke er å oppdrive.

banner