Odds magiske åpning: – Gi meg oksygen, Egil!

Oddssetternes tabelltips Eliteserien 2018: Odd på 7.plass

«Han prøver seg, Espen Ruud. Ååååååå ahahahahaa. Gi meg oksygen, Egil. Det er den kvelden. Eins, zwei, Drei», utbrøt kommentator Asbjørn Myhre som ikke trodde sine egne øyne da Espen Ruud banket 3-0 til Odd gjennom salofingrene til Dortmund-keeper Roman Weidenfeller.

Vi skal tilbake til sommeren 2015 og en kamp som alle telemarkinger husker. Ingen i og rundt Skien ville nok i sin villeste fantasi ha trodd på Odd-seier mot storfavorittene fra Dortmund, som hadde spilt Champions League-finale 15 måneder tidligere.

Etter 20 minutter sto det 3-0 til Dag Eilev Fagermos menn.

Langt unna toppnivå

Klokken hadde knapt rukket å komme på skjermen i den TV2-sendte Europa League-kvalikkampen, da Jone Samuelsen stupte inn 1-0 til Odd. 17 år gamle Rafik Zehnini briljerte og kjørte karusell med den tyske landslagsspilleren Gonzalo Castro før innlegget traff panna til Samuelsen – mannen som har scoret fra 60 meter med hodet kunne jo ikke la være å score fra tre meter.

Publikum og tv-seere var sjokkert – og «verre» skulle det bli. For da Fredrik Nordkvelle så ut som en Ferrari på autobahn og banket inn 2-0, steg temperaturen ytterligere. Da nevnte Ruud satte inn 3-0 etter 20 minutter, kokte det helt over.

De 20 magiske minuttene er norsk fotballhistorie. Og et samtaleemne som kommer til å overleve mange kommende generasjoner. Det viste et høyt toppnivå til et fantastisk Odd-lag. Et toppnivå som vi dessverre så lite av forrige sesong, da Odd nok en gang ble regnet blant Rosenborgs nærmeste utfordrere i Eliteserien.

Slik gikk det ikke.

Viktig overgangsvindu

Grunnen til det lå først og fremst fremover i banen. Laget skapte få sjanser og scoret dermed også få mål. Ett mål på seks kamper fra slutten av mai til sommerferie (det ene målet ble scoret 1-5-havariet mot Aalesund), var et skrekkelig eksempel på at Odd ikke skulle være medaljekandidatene de ble spådd til å være. NordicBets fotballekspert Joacim Jonsson mente i høst at Odd måtte ha et perfekt overgangsvindu for å ikke fortsette den negative kurven.

Han er ikke overbevist nå heller.

Joacim Jonsson er ikke imponert over Odds overgangsvindu.

– For første gangen på lang tid tror jeg Odd blir å finne på nedre halvdel.  Odd har riktignok sett helt ok ut i treningskampene, men jeg synes troppen ser tynnere ut enn på lang tid. Laget er aldrende. Espen Ruud har sett sine beste dager. Samuelsen og Nordkvelle blir heller ikke yngre. Det er egentlig veldig mange spørsmålstegn rundt Odd etter fjorårets sesong, sier han til Toppkamp.

– Til tross for en 6.plass i fjorårets sesong, var det mange rundt om i Norge som var skuffet over ODD. Det er lett og forstå.  Skienslaget hadde medaljeambisjoner, men var egentlig aldri i nærheten av det. Laget scoret kun 27 mål på 30 kamper og det var klart svakest i Eliteserien. Odd har hentet tilbake den tidligere yndlingen Torgeir Børven foran denne sesongen, og håpet er at den skadeutsatte Øystesegutten skal være løsningen på Odds angrepsproblemer, sier Jonsson.

Odds Ballklubb

6.plass i fjor. Cupmester i 1986 og 1996. Sølv i Eliteserien 1990 og 2011.

Spillere inn:
Tobias Lauritsen, Pors Grenland
Bilal Njie, Vålerenga

Spillere ut:
Olivier Occean, frigitt
Etzaz Hussain, tilbake til Molde etter låneopphold
Oliver Berg, Dalkurd
Anders Klemensson, tilbake til Pors etter låneopphold
Pape Pate Diouf, frigitt
Zakaria Messoudi, frigitt
Erik Eikeng, frigitt
Sigurd Haugen, Sogndal
Joakim Våge Nilsen, Haugesund

Slik ender Eliteserien 2018

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7. ODD – 30.00 i odds
8. Start – «– Der og da var jeg sikker på at vi snøt Start for gull»
9. Tromsø – «- Han er Norges svar på Pep Guardiola.»
10. Lillestrøm – Ingen vil slå LSK på dette i 2018
11.
12.
13.
14.
15.
16.

Tabelltipset er basert på oddslistene hos NordicBet.com

Comments

comments

Skrevet av: Atle Bjærsbo

banner