Nytt blod og gamle konger i EU LCS

Helgens kamper i EU LCS nærmer seg og League of Legends-ekspert, Nicholas “NicoThePico,” Korsgård ser på de mest spennende kampene som venter.

EU LCS er nå på vei inn i sin fjerde uke av ligaens vår-sesong. Øverst på tabellen finner vi nå ene og alene Team Vitality med fem seiere og ett tap. Giants og Misfits Gaming ligger rett bak med sine 4-2 som resultater i sine kamper. Før vi tar en titt på ukens kamper skal vi se nærmere på Team Vitality og hvordan ferden deres blir fremover fra toppen av tabellen.

Team Vitality har lagt seg på et helt annet nivå enn resten av lagene i EU LCS så langt, og har imponert både gjennom aggressivt spill fra midlanern Daniele “Jiizuke” di Mauro og junglern Erberk “Gilius” Demir, samt sterk lagsamarbeid og god macro.

Laget er bygd sammen med en miks av veteraner i Lucas “Cabochard” Simon-Meslet og Erberk “Gilius” Demir samt nytt blod gjennom Daniele “Jiizuke” di Mauro, Amadeu “Minitroupax” Carvalho og Jakub “Jactroll” Skurzyński Jactroll. Lagets trener er Jacob “YamatoCannon” Mebdi.

Team Vitality har fått en pangstart på sesongens EU LCS.

Team Vitality har fått en pangstart på sesongens EU LCS.

Om det er noe man har sett gjennom tidene med esport så er det at hovmod står for fall, og spesielt for lag med flere nye spillere. Når resultatene er bra er allting godt og utviklingen virker å komme nesten av seg selv.

Fremover de neste ukene vil det være spennende å se om Team Vitality klarer holde tempoet oppe, og eventuelt hvordan laget håndterer motgang. Spillerne virker nesten ruset av resultatene det har ført til mer arrogante intervjuer og oppførsel.

Utover sesongen er det veldig mulig tabellen ser veldig annerledes enn hva den gjør idag. Om spesielt Team Vitality og Giants er verdige topp tre i Europa er usikkert, og begge lagene må jobbe hardere enn noen gang for å holde ledelsen nå som de gamle kongene i Europa har begynt å våkne. G2 Esports, Fnatic og Misfits Gaming er sultne på poeng og vil ta tilbake plassene sine helt i toppen.

Kampen om topp 2: Giants vs Misfits Gaming

En av ukens mest interessant kamper i EU LCS utspiller seg fredag 9. Februar klokken 20:00. Da møtes Giants og Misfits Gaming som for øyeblikket ligger på delt andreplass på tabellen, vinneren vil ta andreplassen alene, eller delt første skulle Team Vitality tape sin kamp mot ROCCAT.

Begge lagene avsluttet forrige uke på et tap, Giants mot FC Schalke 04 og Misfits Gaming mot Splyce. Giants spilte hadde en veldig vanskelig kamp hvor de aldri fikk startet og spilte ut kampen fra et tapende punkt fra første minutt. Misfits Gaming derimot hadde full kontroll over Splyce frem til veldig sent i kampen hvor noen få feil fikk store konsekvenser og Splyce tok åpninger på strak arm og snudde kampen på femøringen.

Mistfits danske midlaner "Sencux" måtte innse at det ble tap mot Splyce.

Mistfits danske midlaner “Sencux” måtte innse at det ble tap mot Splyce.

Så når andreplassen på tabellen står for tur vil ingen krutt bli spart på fra begge lagene og det kan godt være vi får se store sjansespill for å skape ledelser i kampen fra spillerne både på Misfits Gaming og Giants.

Når det gjelder draft for kampen tror jeg begge lagene kommer sette stort fokus på mid-jungle komboene de drafter, da jeg ser for oss fortsatt store mengder midlane bans, og ettersom både Chres “Sencux” Laursen og Felix “Betsy” Edling har veldig dype champion-pools med unike champions kan det være duket for et interessant midlane matchup.

Historisk sett kommer Giants inn som underdogs for kampen, og selv om alle liker en underdog historie så tror jeg at Misfits Gaming kommer til å ta andreplassen for seg selv, så lenge Giants ikke klarer å komme med noe helt innovativt da lagene møtes på Summoner’s Rift.

Misfits Gaming er helt klart et mer strukturert lag og har sterke spillere individuelt, spesielt med tanke på erfaring. Giants må være villig til å ta sjanser og spille aggressivt og avslutte kampen fort og smidig om de tenker ta med seg poeng fra oppgjøret.

Spill på seier til Misfits Gaming ved å klikke her!

 

Tysk fotball stormakt og den spanske kongen av E-sport

Ukens desidert mest spennende kamp er uten tvil oppgjøret mellom G2 Esport og FC Schalke 04 som utspiller seg fredag 9. Februar klokken 22:00.
Lagene ligger for tiden midt på tabellen på delt fjerdeplass sammen med Splyce, ROCCAT og Fnatic.

Begge lagene anser seg selv som top laget og er veldig ivrige etter å bevise dette gjennom tabellen allerede tidlig i sesongen. Så langt har ingen av lagene klart å imponere, men nå i uke fire er det absolutt på tide å vise hva man er lagd av.

G2 Esport, som har vært kongen av Europa de siste to årene, mistet før vårsesongen to av sine viktigste spillere, Jesper “Zven” Svenningsen og Alfonso “mithy” Aguirre Rodríguez, som var deres botlane-duo de siste tre splittene. Tre sesonger som G2 Esport vant i EU LCS. Laget byttet også ut sine koreanske spillere, Ki “Expect” Dae-han og Kim “Trick” Gang-yun, som spilte toplane og jungle. Der har de europeiske talentene Martin “Wunder” Hansen og Marcin “Jankos” Jankowski.

Luka “Perkz” Perković ble igjen og laget er bygd rundt han, nesten på samme måte som Fnatic har bygd opp noen ganger rundt Martin “Rekkles” Larsson. For å fylle ut botlane tok de inn Petter “Hjarnan” Freyschuss og Kim “Wadid” Bae-in som tidligere spilte botlane for ROCCAT.

Det nye laget som har blitt bygd opp rundt Luka “Perkz” Perković har ikke imponert så langt med tanke på hvilket lag G2 Esport har vært historisk, men det er enda tidlig i sesongen og mye kan endres. Jeg forventer sterkt at G2 Esport plukker opp formen og slår hardt tilbake når det skjer, men om det skjer i kampen mot FC Schalke 04 er ikke sikkert.

Luka “Perkz” Perković er en utrolig sentral del av hvordan G2 Esport spiller, og i denne matchen møter han norske Erlend “Nukeduck” Våtevik Holm, som av de fleste i sin posisjon blir sett på som den aller beste midlanern i EU LCS, uten tvil.

Erlend "Nukeduck" Holm er stjernespilleren på Schalke 04, og en av de beste i LCS.

Erlend “Nukeduck” Holm er stjernespilleren på Schalke 04, og en av de beste i LCS.

Tittelen som Europas beste midlaner har Luka “Perkz” Perković holdt før, og det er akkurat derfor denne kampen kan bli intens. Det er et nesten personlig oppgjør mellom de to midlanerne om hvem som er best og hvem som kan dra laget sitt i havn når det gjelder som mest.

Draften kommer her også være midlane og jungle fokusert, men her er det større mulighet for å se fokusering på botlane i tillegg, da botlane-matchupen kan bli veldig avgjørende for resultatet i kampen. Spesielt FC Schalke 04s marksman Elias “Upset” Lipp, som har hatt middelmådig form de siste ukene, er sulten for å bevise hvor god han er. Nå venter botlane-matchupen mot Petter “Hjarnan” Freyschuss og Kim “Wadid” Bae-in, som er akkurat det Elias “Upset” Lipp og hans support Oskar “Vander” Bogdan har ventet på.

Jeg har troen på norsk blod og tyske fotballklubber, så selv om FC Schalke 04 gikk seg på et tap mot Team Vitality sist uke, så tror jeg rett og slett G2 Esport ikke har tatt opp formen de trenger helt enda. Dermed kommer FC Schalke 04 til å stikke av med seieren. Det kan bli en veldig nær kamp med mye frem og tilbake av ledelse, men G2 Esports tid er enda ikke tilbake og dermed kommer FC Schalke 04 ta denne kampen.

Spill på seier til Schalke 04 ved å klikke her!

Skrevet av: Nicholas Korsgård

banner