Nye smeller under Australian Grand Prix?

Albert Park utenfor Melbourne er en bane med tradisjoner for heftige kollisjoner og stygge ulykker. Når sesongen starter med Australian Grand Prix burde du ikke bli overrasket om det smeller igjen!

For alle som elsker lukten av drivstoff, lyden av vrælende hestekrefter og adrenalinet som bobler når farten blir høy er ventetiden endelig over. Formel 1-sirkuset er omsider tilbake! En ny sesong venter rett rundt hjørnet. Forventningene til årets biler er skyhøye! Vi får nok se rekordknusende hastigheter, spektakulære forbikjøringer og kanskje enda mer spektakulære kollisjoner.

Første løp går som vanlig av stabelen på Albert Park utenfor Melbourne, Australia. Etter vinterens lange ventetid får vi endelig svar på hvor de forskjellige lagene står. Hvem har brukt vinteren på å perfeksjonere kjøretøyet sitt i forkant av sesongen? Det vet vi ikke med sikkerhet enda, men Ferrari, Mercedes og Red Bull er nok de største favorittene i år også!

Apropos kollisjoner som vi nevnte helt i innledningen; Ikke bli overrasket om en eller flere biler blir knust til pinneved i årets sesongåpning. Albert Park med sine kjappe og urytmiske svinger er kjent for å være en bane hvor det fort går galt. Et tiendedels sekund med uoppmerksomhet kan være nok til at det smeller i en sport hvor alt foregår i lynets hastighet. I fjor holdt det på å gå riktig galt da Fernando Alonso og Esteban Gutierrez brakte sammen. At begge kom fra hendelsen uten varige mén var ikke noe annet enn et rent mirakel. Tror du jeg overdriver? Døm selv ut i fra videoen nedenfor:

Selv om Alonso sin McLaren lignet mer på en knust ølboks enn en bil etter krasjen kunne han altså klatre uskadd ut av vraket på egenhånd, men den fryktede banen har også kostet liv. I samme sving som uhellet mellom Alonso og Gutierrez hendte gikk det alvorlig galt 15 år tidligere. I 2001 knivet Jacques Villeneuve og Ralf Schumacher om plasseringene. Kanadiske Villeneuve rakk ikke reagere på en manøver fra Schumacher og suste rett inn i bilen til tyskeren. Villeneuve sin bil ble så slengt inn i sikkerhetssperringene som omkranser banen. Bildeler og hjul ble slitt løs fra bilen. Vrakrestene ble skutt som kuler fra en kanon over sikkerhetssperringene. Ulykksalig nok sto en vaktmann like ved stedet kollisjonen forekom. Han ble truffet av vrakrestene og døde av skadene han pådro seg. Du kan se krasjen fra Villeneuve sitt perspektiv under. I denne filmen ser du ikke mannen som blir truffet av et av bilens bakhjul, men om du ønsker å se det er det ikke vanskelig å finne klipp som viser hendelsen.

Året senere gikk det galt allerede helt i starten av løpet. Store deler av startfeltet ble satt ute av spill i en enorm kjedekollisjon. Ralf Schumacher, den yngre broren til mer kjente Michael Schumacher, kjørte regel rett over Rubens Barrichello. Det ble starten på en dominoeffekt hvor bil etter bil smadret inn i hverandre. Til slutt var hele 8 av 22 biler involvert. Safety Car kom kjapt ut på banen og bilene som hadde stukket av gårde uten å være involvert i krasjen ble innhentet. Hele feltet ble samlet og løpet startet igjen. Førerlegenden Michael Schumacher, som selv var involvert i kollisjonen, endte opp med å vinne løpet. Se den spektakulære starten i videoen under.

Før årets løp er det Lewis Hamilton, Sebastian Vettel og Valtteri Bottas som er de største favorittene, men se ikke bort ifra at Kimi Raikkonen vil ha et ord med i laget når førsteplassen skal avgjøres. Personlig er han min favoritt etter at Ferrari har vist imponerende takter i forsesongen. At vi får Safety Car på banen burde heller ikke komme som en overraskelse. Historien har en tendens til å gjenta seg. Bli altså ikke overrasket om vi får se flere kollisjoner under helgens løp. Om en eller flere biler skulle havne i uhell får vi bare krysse fingrene for at det ikke går så ille som det gjorde i 2001!

Ønsker du se en samling av flere kollisjoner fra Albert Park er denne siste videoen virkelig noe for deg!

Comments

comments

Skrevet av: paris

banner