Se opp for disse nykommerne i Fantasy PL!

Intenational break

Landslagspause. Et banneord for anglofile Fantasy Football-managere, og et man helst vil bruke så sjeldent som mulig. Den innholdsrike helgen man vanligvis gleder seg til blir kun et tomt skall man gruer seg til. Norge-Aserbajdsjan i en VM-kvalik vi allerede er ute av, er en fattig trøst satt opp mot Manchester City-Liverpool som venter i Gameweek 4. Fotballen er brutal. Det eneste vi kan gjøre nå er å vente, og mens vi venter kan vi jo ta en titt på elleve av årets nye ansikter i Premier League, det kan være lurt å holde et ekstra godt øye med.

Keeper

Jonas Lössl 4.5
Det er deilig å være dansk i England! I hvert fall for denne karen. Den 1.95 cm lange keeperen som er på et sesonglangt utlån fra Mainz 05, har fått en drømmestart. Tre kamper er spilt og i tre kamper har han holdt buret rent. Den tidligere Midtjylland- og Guingamp-spilleren får man til rimelige 4.5! For en spiller som allerede har tatt 23 poeng er ikke denne prisen noe å klage over, hverken som førstevalg eller reserve. Kanskje kan denne muren av en danske også redde noen poeng for deg?

Forsvar

Danilo 5.5
Manchester Citys nye back, er også ny i England. Danilo Luiz da Silva kom fra Real Madrid og har tidligere spilt for Porto og Santos. Brasilianeren har fått tillitt og også sanket inn en ok mengde poeng for de som har hatt han på laget. 12 poeng har det blitt på de tre første kampene. Brasilianeren er i utgangspunktet høyre back men kan også brukes på venstre og i en vingback/kant rolle. Dette er fint da manager Pep Guardiola jo kan være noe uforutsigbar i valg av førsteellever og formasjon, for å si det mildt. Som enkelte kanskje har fått med seg har ikke en eneste Manchester City-spiller fått plass i førsteelleveren til Toppkamp så langt, noe som er på grunn av rulleringen til Pep og ikke kvaliteten på spillerne. Danilo ser bra ut, men i en fantasy 11ér må man ha spillere som spiller tett opp til 90 min hver kamp. Uansett ønsker vi han velkommen til Premier League.

Mathias Jørgensen 4.6
Enda en ny skandinav ønskes velkommen til Premier League og blir den andre Huddersfield-spilleren vi må nevne i dag. 3 x 90 min og tre clean sheets er starten en forsvarsspiller vil ha på Englands-karrieren sin og ”Zanka” har fått nettopp dette, pluss en assist. Dansken er priset lavt, noe vi setter stor pris på. Den tidligere FC København-spilleren har vist seg lur å ha på laget så langt, og hvis Huddersfield kan fortsette den gjerrige trenden er dette i aller høyeste grad et godt kjøp.

Ahmed Hegazi 4.8
West Bromwich sin nye midtstopper virker for å ha funnet seg godt til rette i England. Med to clean sheets og ett mål så langt har mange plukket ut egypteren til sin egen bakre rekke. Selv om Hegazi må ta skylda i Peter Crouch sitt utligningsmål forrige runde, mener vi at nyervervelsen er en av de mer spennende nye forsvarsspillerne i Premier League. West Bromwich har vist seg som et vanskelig lag å stikke hull på, noe som betyr poeng for Hegazi, samtidig som spilleren er målfarlig på dødball.

 

Jose Mourinho

Jose Mourinho sikter seg inn mot seier nummer fire (av fire mulige) i gameweek 4!

Midtbane

Jesé 6.0
Jesé Rodríguez Ruiz, er et nytt bekjentskap i England. Spanjolen er på utlån fra de franske gigantene Paris Saint-German, men startet sin profesjonelle karriere i Real Madrid hvor han scoret 18 mål på 94 kamper. Nå er 24 åringen i Stoke City, hvor han i hjemmekampen mot Arsenal scoret kampens eneste mål og ble matchvinner i debuten. Men denne mannen kan mer enn å score mål! Jesé går nemlig også under artistnavnet Jay M. Vi anbefaler et YouTube-søk! Jesé kan være en luring å ha på laget og prislappen på 6.0 er i hvert fall musikk i våre ører.

Tom Ince 6.0
Denne mannen er riktignok ikke helt fersk i Premier League men har de siste årene vært Derby-spiller i The Championship. Der gjorde han det godt med 25 mål på 83 kamper og er nok nå sulten på å få vist at han også duger i Englands øverste divisjon. Mål og assists har så langt uteblitt, men 25-åringen har spilt samtlige 90 minutter og bidratt til Huddersfield gode start. Til 6.0 kan han være et alternativ til de som ønsker en outsider på laget, som plutselig kan stjele poeng og tre ut av skyggen til faren sin.

Atsu 5.0
Christian Atsu er ikke helt uten Premier League-erfaring, men med kun 113 spilte minutter for Everton i 2014/15 sesongen, føler vi det er greit å inkludere han her. Vi har tidligere nevnt Christian Atsu som en liten outsider til Fantasy-laget. Newcastle tok omsider sin første seier etter returen til Premier League i hjemmekampen mot West Ham, hvor Atsu hadde én assist. Ghaneseren er etter tre kamper den midtbanespilleren i Newcastle med flest poeng, og man kan se han har potensialet til å forbli nettopp det. Atsu er en morsom spiller å se på og vi tror han kan krydre årets sesong med både mål og assists.

Richarlison 6.0
Watfords nye kant/spiss tok den lange veien fra brasiliansk klubbfotball i Fluminense til engelske Premier League før denne sesongen, og 20-åringen trengte ikke lang tid på å finne seg til rette. Én assist i serieåpningen mot Liverpool som innbytter ble fulgt opp av en plass i førsteelleveren kampen etter, hvor han scoret sitt første ligamål. Richarlison er oppført som midtbanespiller, men spiller som én av tre i Watfords fremste ledd. Det blir det stort sett raskere mål av, samtidig som han tar 5 poeng per scoring. Vi har tro på mer moro fra brasilianeren denne sesongen.

Angrep

Chris Wood 6.5
Leeds fansen måtte forrige uke innse at deres store målmaskin ble for stor for The Championship. 27 seriemål i 2016/17 sesongen vekket interessen til klubbene i etasjen over, og til 15 millioner pund flyttet Wood inn hos Burnley. Innflytningsfesten på Wembley ble en suksess da New Zealanderen fikk sine første minutter i Burnley-drakten og sikret 1 poeng da han prikket ballen inn bak Hugo Lloris på overtid. I likhet med Sean Dyche bør kanskje andre (fantasy) managere ha target spissen på radaren. 25-åringen har scoret 44 mål på 88 kamper over en to års periode i Leeds United, og har nå en prislapp på 6.5 for de som ønsker nytt blod i angrepsrekken. At han blir toppscorer også i Premier League er nok ikke realistisk, men at denne gutten ikke er ferdigscoret er i hvert fall helt sikkert.

Tammy Abraham 5.5
Selv om Abraham har 55 spilte minutter i Premier League for Chelsea i 2016, må han kunne regnes å være et nytt bekjentskap i den øverste divisjonen. I 2016/17 var 19-åringen på utlån i Bristol City, hvor han satte 23 baller i nettet på 41 kamper. Nå er unggutten i Swansea og har startet alle kampene for waliserne og fikk sin første scoring i Premier League forrige runde da Swansea tok med seg alle poengene mot Crystal Palace. Til 5.5 er engelskmannen et godt valg for de med stram økonomi og med tanke på Swanseas fem neste kamper kan investeringen gi rask avkastning. Newcaste (H), Tottenham (B), Watford (H), West Ham (B), Huddersfield (H) og Leicester (H), gir muligheter for at Abraham kan fortsette der han slapp før landslagspausen.

Alvaro Morata 10.1
Chelseas nye stjernespiss er en annen Premier League debutant vi må nevne. Spanjolen har ikke bare vist seg som en målscorer men også en tilrettelegger. To mål og to assist på de tre første kampene har gitt han 24 poeng som er fem mer enn Lukaku. Det ser ut til at overgangen til engelsk fotball har gått knirkefritt og at han er en spiller å regne med for alle fantasy managere der ute. Prisen er 1,6 under Lukaku sin, noe som gjør han enda mer fristende som et av de dyrere valgene.

Dette er altså elleve av årets nye ansikter vi gleder oss til å bli enda bedre kjent med utover sesongen, og forhåpentligvis triller det inn enda flere navn frem mot “deadline day”. For selv om overgangsvinduet nærmer seg slutten er det langt fra over! I fravær av engelske fotballkamper på TV, foregår det i hvert fall harde kamper bak kulissene om flere nye spillere som kan styrke vår Fantasy-stall i år. Spennende!

Vi snakkes mer neste uke når vi skal se på hvilke lure grep vi kan ta før Gameweek 4 sparkes i gang.

Ønsker alle en fin (forferdelig) helg! Heia Norge!

Les også: Gameweek 3

 

Comments

comments

Tags:

Skrevet av: Torgeir Johansen

banner