Ny europeisk scoringsfest?

Chelsea Barcelona

Nok en uke med både OL og Champions League, i tillegg til mye annen spennende idrett de neste dagene. Kampene forrige uke innfridde forventningene, og Real Madrid – PSG ble en skikkelig godbit som inneholdt det meste.

Nå er det en ny uke med ball fra den beste ligaen i verden, og spesielt Barcelona – Chelsea blir en helt vanvittig kamp. Vi tar i denne saken en titt på formsterke Bayern, Besiktas på 4.plass i hjemlig liga, et Chelsea som ikke scorer all verden og et Barcelona som ikke har tapt på en måned.

Bayern München – Besiktas

Bayern München er i en helt vanvittig form for tiden. Det er helt ekstremt å se hvor bra klubben er for øyeblikket – de har ikke tapt en kamp siden november. De har vunnet 15 kamper på rad og ser for øyeblikket uslåelige ut. De har så mye kvalitet i samtlige lagdeler, og ser ikke ut til å vise noen svakhetstegn denne sesongen. Den enorme formen gjør at de – ikke overraskende – leder Bundesligaen rimelig overlegent. Med 59 poeng på 23 kamper – 19 seirer, to uavgjorte og to tap. I gruppespillet i Champions League kom de på 2.plass med like mange poeng som PSG, og tapte faktisk hele 3-0 i Paris mot Neymar og co. En solid smell i et ellers svært imponerende halvår.

Tyrkiske Besiktas har slitt mer denne sesongen, og har ikke akkurat herjet i hjemlig liga. 4.plass etter 22 kamper er ikke veldig imponerende, men de får trøste seg med at de kun er fem poeng bak den svært så overraskende serielederen Basaksehir. I den ikke veldig sterke Champions League-gruppen med Porto, Leipzig og Monaco, vant Besiktas med 14 poeng. De var maks uheldige og trakk Bayern, og det blir tvilsomt veldig morro for Alvaro Negredo og co.

For Bayern er Manuel Neuer, en av verdens beste målvakter, fortsatt ute med skade. Han har faktisk ikke spilt en kamp siden 16.september 2017. Det er nesten et halvt år siden, og det er fortsatt uvisst når tyskeren er tilbake. Ellers er laget skadefritt, og vi ser ingen annen utvei i tirsdagens kamp enn en soleklar Bayern-seier. Vi prøver å spille at Bayern vinner med tre mål til fine 2.03 i odds.

Klikk her for spill Bayern +3 mål

Chelsea – Barcelona

Aj, aj, aj. For en godbit vi får servert fra Stamford Bridge på tirsdag. Vi snakket om Real – PSG som den store kampen i disse åttendelsfinalene, men det er vanskelig å ikke ta med Chelsea –Barcelona når vi snakker om kamper som er av klassen verdensklasse. Chelsea møter Barcelona, velkommen skal du være.

Chelsea er litt rufsete om dagen, og alt går ikke på skinner for Antonio Contes menn. De har vunnet bare to av de siste fire og tre av de siste seks, med en svak form i hjemlig liga. Ligger på 4.plass i Premier League med 53 poeng, tre bak United på 2.plass. Bare to seirer på de siste fem PL-kampene er svakt for et lag som har ambisjoner om å kjempe om Premier League-tittelen hver sesong selv om City har vært astronomisk gode denne sesongen. I Champions League-gruppa ble de – noe skuffende – nummer to i gruppa bak Roma med 11 poeng. Tre seirer, to uavgjorte og ett tap imponerte nok ingen, men med fire poeng ned til Atletico Madrid kan man vel si at de hadde rimelig brukbar kontroll den siste kampen mot Madrid-laget.

Det er klubber fra Spania som har dominert Champions League-sluttspillet de siste årene. Hele seks av de siste ni vinnerne har vært fra Spania, og det er hovedsaklig Barcelona og Real Madrid som har vært i førersetet der. Barcelona vant sin CL-gruppe rimelig greit med 14 poeng, etter fire seirer og to uavgjorte. Spesielt oppgjøret borte mot Olympiakos ble tungt for katalanerne, og de slet med å skape det helt store mot et bra og kompakt defensivt lag i greske Olympiakos. Likevel – seieren over Juventus på Camp Nou viste virkelig styrke, og de vant gruppen tre poeng foran “den sorte dame”. Også i hjemliga liga er de rimelig suverene – 2-0-seieren borte over Eibar i helgen gjør at de nå leder med syv poeng på Atletico Madrid. De har ikke tapt enda i La Liga – 19 seirer og fem uavgjorte er faktum når datoen viser 20.februar. Det som kanskje er mest beroligende er at Real Madrid ligger 17 poeng bak Barcelona etter en grusom åpning på sesongen.

En veldig vanskelig kamp å spå, for det er to veldig bra lag som møtes. Vi mener at dette oppgjøret byr på mål og at lagene deler poengene på Stamford Bridge.

Klikk her for spill U + begge lag scorer
Chelsea Barcelona

Barcelona – Chelsea, 24. april 2012. Barcelonas Lionel Messi feirer scoring med Andres Iniesta i andre semifinaleoppgjør i Champions League.

Tags:

Skrevet av: Even Lübeck

banner