Norske MMA-proffer: Slik vinner Meek i Hamburg

  • Home
  • Emil
  • Norske MMA-proffer: Slik vinner Meek i Hamburg

Søndag går Emil “Vallhalla” Meek kamp igjen i UFC-buret, og denne gang møter han Bartosz Fabinski i UFC Fight Night 134 i Hamburg. Det blir Meeks første kamp siden det enstemmige dommertapet mot Kamaru Usman på UFC-stevnet i St. Louis i midten av januar. Emil jakter helt klart revansje i Hamburg.

Men hvem er denne motstanderen til Emil? Som tidligere skrevet på Toppkamp:

32 år gamle Bartosz Fabinski er opprinnelig fra Warszawa i Polen og går under kallenavnet “The Butcher”, altså “Slakteren”. Et kallenavn han har fått av god grunn. I løpet av sin profesjonelle kampsportkarriere har Fabinski opparbeidet seg 13 seiere og to tap. Åtte av seierne består av teknisk knockout/knockout ved enten blodige slag eller harde albuer i løpet av første runde av kampene. Resten av seierne er gjennom dommeravgjørelse. På to UFC-kamper har han to seirer, men han har ikke gått kamp på nesten tre år. Les mer ved å trykke HER

Hva tror de norske MMA-proffene om sjansene til Emil? Og hvordan skal Meek få sin etterlengtede revansje?

Torbjørn Madsen:

Uten at jeg kan skryte på meg for mye kunnskap om Fabinski så virker det for meg som at Emil har gode muligheter til å ta denne kampen. Emil er kjent for høyt tempo og eksplosivitet. Dette kan bli et problem for Fabinski, som virker seigere i stilen. Emil har erfaring fra høyere nivå enn Fabinski, og Fabinski kommer i tillegg tilbake fra en lengre periode uten kamp.

Emil har kort sagt møtt farligere motstand og vært mer aktiv enn Fabinski i det siste. En skal selvsagt på ingen måte ta lett på en fighter som Fabinski, han stiller med en god record og har vunnet 2 av 2 i UFC. Jeg gjetter Fabinski vil forsøke å bremse tempoet i kampen med clinch arbeid, mot toppkontroll, for å redusere eksplosiviteten til Emil. Om Emil kjører sin vante stil med høyt press, eksplosiv striking inn til tunge slag på bakken så ser jeg ikke for meg at Fabinski har noe svar på det.

Marthin Hamlet: 

Tror det skal mye til for at Emil ikke vinner denne kampen. Motstanderen har ikke konkurrert på lenge og jeg tror ikke han er like skarp som Emil. Emil har også et mer profesjonelt treningsopplegg. Dette kan avgjøre om det blir seier eller tap.

Håkon Foss:

Emil må gå inn og styre kampen fra første stund og ikke la seg bli presset mot buret ettersom motstanderen er veldig god på bryting. Havner de i klinsj så må Emil bruke sine knær mot kroppen så polakken blir sliten. Emil har alltid hatt veldig god kondisjon. Derfor tror jeg Emil får overtaket i runde 2 og avslutter med en TKO.

Mohsen Bahari:

Fabinski har en veldig ensformig, men effektiv stil. Det er ingen store overraskelser eller fancy teknikker. Stilen hans går ut på å bokse og presse fremover for å kunne komme inn på nedtakninger og holde en tett toppkontroll, for deretter å åpne opp for slag. Fabinski bruker enormt mye energi på å få kampen ned på bakken, han har tilsynelatende brukbare bokseferdigheter, men foretrekker i hovedsak å bryte. Stilen til Fabinski er ikke så veldig ulik hans forrige motstander Kamaru Usman, men nivået på brytingen er veldig forskjellig. Usman hadde en mer timing og teknikkbasert brytestil, mens Fabinski er i høyre grad avhengig av styrke og stahet.

Når Fabinski først får motstnderene ned på bakken så ligger han veldig tett på slik at de har vanskeligheter med å rekke ut hoftene for å angripe med submissions eller komme seg opp på beina. Stilmessig så er dette en god match for Emil, Fabinski vil som vanlig forsøke å presse frem for å komme inn på bena til Emil. Emil forsøker å angripe og vinkle til sidene når Fabinski presser frem, Innimellom vil Emil forsøke å “time” et kne i nedtakningsforsøkene til Fabinski og kan muligens avslutte kampen der og da. Dersom Fabinski kommer helt inn på hoftene eller bena til Emil vil Fabinski være avhengig av å bruke styrke og moment for å følge gjennom. Emil har veldig tunge hofter som vil gjøre at Fabinski sitt moment kommer til å stoppe opp noe, der vil Emil ha mulighet til å angripe med noen saftige albuer á la Palhares-kampen.

Dersom Fabinski lykkes med å få Emil ned på bakken så er Fabinski sin toppkontroll så tett at han ligger veldig lavt med hodet, dette begrenser tyngden han kan få i slagene. Den lave posituren til Fabinski muliggjør også at Emil kan angripe veldig aggressivt med de gode albuene han har fra bunn (han kuttet Usman med en av disse også), dette vil få Fabinski til å heve posituren sin. Noe som igjen åpner for at Emil kan komme seg opp for så å plukke han fra hverandre stående. Stående er Emil langt mer allsidig, men må begrense reportoaret sitt noe for å unngå å bli tatt ned. Jeg tror Fabinski er veldig sårbar for knær, pushkicks(med snert) og hodespark i tillegg til Emil sin høyre overhand og venstre krok.

Les mer om Mohsen Baharis tanker og tips rundt UFC Fight Night 134 fra Hamburg hos Betsafe. Klikk HER

Tags:

Skrevet av: Even Lübeck

banner