Nord-Amerikas El Clásico og kampen om førsteplass i NA LCS

  • Home
  • E-sport
  • Nord-Amerikas El Clásico og kampen om førsteplass i NA LCS

Menyen denne ukene tilbyr alt fra Nord-Amerikas El Clásico, til en real kamp blant de tre lagene som er på toppen av tabellen for å stikke av med førsteplassen. Det er absolutt duket for en spennende uke i NA LCS. League of Legends-ekspert Nicholas “NicoThePico” Korsgård tar for seg de viktigste kampene.

Uke fire i NA LCS nærmer seg med stormskritt. Uken byr blant annet på Nord-Amerikas kanskje viktigste og mest legendarisk rivaloppgjør mellom Team SoloMid og Counter Logic Gaming. El Clásico vil alltid være verdt å få med seg da denne rivaliseringen kan sees i øynene på spillerne hver gang de møtes.

NA LCS serverer ikke bare en spennende rivalkamp, men byr også på noen viktige kamper for de tre lagene som for øyeblikket holder top tre i NA LCS. Der finner vi Echo Fox, Cloud 9 og Team Liquid. Alle tre med bare ett tap ut av sine seks tidligere spilte kamper så langt i vårsesongen.

Impact spilte godt da Team Liquid slo Golden Guardians.

Impact spilte godt da Team Liquid slo Golden Guardians.

Midnatt lørdag 10. februar braker det løs mellom Cloud 9 og Team Liquid, kampen sikrer enten førsteplassen alene eller delt med Echo Fox. Echo Fox møter Golden Guardians senere på natten og må vinne for å beholde delt førsteplass med enten Cloud 9 eller Team Liquid.

Golden Guardians avløste sist uke sin hovedtrener Yoonsup “Locodoco” Choi fortalte de på Twitter 2. februar. De har midlertidig satt inn assistenttreneren Tyler “Akiri” Perron som hovedtrener frem til de finner en ny trener.

Verken Golden Guardians eller Yoonsup “Locodoco” Choi har kommentert saken ytterligere. Forsåvidt mener ESPN grunnlaget er upassende oppførsel fra Choi mot en kvinnelig ansatt i Riot Games.

Om denne endringer har skapt en positiv effekt på Golden Guardians den siste uken har jeg stor tvil på. Jeg tror med stor sikkerhet at Echo Fox går ut som vinnere av oppgjøret. Om dette er utfallet vil enten Team Liquid eller Cloud 9 dele førsteplassen med Echo Fox frem til søndagens kamper.

Spill på seier til Echo Fox ved å klikke her!

 

Med førsteplassen i sikte: Cloud 9 vs Team Liquid

Da Echo Fox møter enklere motstand samme kveld er fokuset på storkampen mellom Cloud 9 og Team Liquid. Vinnern sikrer seg høyst sannsynelig delt førsteplass med Echo Fox. Kampen braker løs midnatt lørdag 10. februar. Denne vil du få med deg!

Mye står på spill når Cloud 9 og Team Liquid møtes til kamp. Søndag spiller nemlig Cloud 9 mot FlyQuest og Team Liquid møter Echo Fox. Ettersom FlyQuest for øyeblikket er sett på som et mye svakere lag enn Echo Fox gjør det lørdagens kamp enda mer viktig.

Team Liquid har stort behov for å ta poeng mot Cloud 9 da sjansene er store for tap mot Echo Fox dagen etter. Derimot bør Cloud 9 lett klare ta poeng mot FlyQuest lørdag, så helgen er ikke like anspent for dem. Uansett vil kampen avgjøre hvem som deler førsteplassen med Echo Fox og gi en stor motivasjonsboost for søndagens kamper.

Taper Team Liquid mot Cloud 9 er jeg 99% sikker på at de vil tape mot Echo Fox også. Spenningen er dermed utrolig høy før kampen og jeg tror dette vil bli en av de kampene du absolutt vil få med deg til helgen.

Anført av en strålende Jensen vant C9 knepent over Clutch Gaming.

Anført av en strålende Jensen vant C9 knepent over Clutch Gaming.

Begge lagene vant sine kamper sist uke og har dermed godt momentum kommende inn til kampen. Team Liquid har kun tapt én kamp så langt i ligaen, mot 100 Thieves. Cloud 9 på sin side har bare tapt mot Echo Fox. Dette blir en av de jevneste kampene så langt i vårsesongen av NA LCS.

Draften i kampen vil bli veldig avgjørende. Både lag har veldig fleksible toplanere og junglere så fokuset bør ligge rundt mid og botlane. Midlane-oppgjøret mellom Nicolaj “Jensen” Jensen og Eugene “Pobelter” Park vil bli viktig i draften. Begge lagene kommer til å holde stort fokus rundt nedre halvdel av kartet, så en stabil botlane blir også viktig.

Kampen har en del personlige dueller over seg. Både Nicolaj “Jensen” Jensen og Eugene “Pobelter” Park ønsker å vise seg som den sterkeste midlaner i NA LCS.

I botlane blir det også spenning mellom Cloud 9s Zachary “Sneaky” Scuderi og Andy “Smoothie” Ta som møter Team Liquids Yiliang “Doublelift” Peng og Kim “Olleh” Joo-sung. Hvor begge botlanes er gode kandidater til sterkeste botlane i ligaen.

Dette er en utrolig vanskelig kamp å forutse vinneren av, men jeg lener mot Cloud 9. De har betydelig større tro på trenerstaben som er ledet av Bok “Reapered” Han-gyu. Det kommer ikke bli en lett kamp, men jeg tror Cloud 9 kommer ut som vinnere.

Om Cloud 9 vinner denne kampen, vil de også vinne kampen mot FlyQuest dagen etter, og bør da enten ha førsteplassen alene eller delt med Echo Fox avhengig av hvordan de kampene ender.

Sjekk oddsen nå NA LCS ved å klikke her!

El Clásico: Team SoloMid vs Counter Logic Gaming

Når El Clásico igjen utspilles i Nord-Amerika natt til mandag 12. februar 01:00 er situasjonen nesten for god for å være sann. Om du bare skal se en kamp fra NA LCS denne uka så er valget enkelt. El Clásico i NA LCS leverer alltid, den amerikanske æren står på spill.

Begge lagene ligger før uke fire midt på tabellen med stillingen 3-3. På lørdag møter begge svakere motstand som er kamper de bør vinne. Det vil si at det er store sjanser at begge lagene kommer inn med stillingen 4-3.

Team SoloMid byttet ut både botlane og jungler før vårsesongen. Fra Europa hentet de inn G2 Esports botlane i Jesper «Zven» Svenningsen og Alfonso «mithy» Aguirre Rodríguez. I tillegg skiftet de ut Dennis “Svenskeren” Johnsen med Michael “MikeYeung” Yeung.

Dessverre har starten av sesongen ikke stått til forventning for TSM, som etter uke tre ligger usselt plassert midt på tabellen. Team SoloMid var forventet å sparke av sesongen mye hardere og er nå i en posisjon hvor de har veldig behov for å vise at endringene har vært de rette.

TSM sin danske superstjerne, Bjergsen, må prestere om det skal bli seier mot CLG i NA LCS.

TSM sin danske superstjerne, Bjergsen, må prestere om det skal bli seier mot CLG i NA LCS.

I samme båt sitter CLG, identiske forhold til TSM i forhold til prestasjoner så langt etter store endringer i laget. Counter Logic Gaming byttet nemmelig ut Zaqueri “aphromoo” Black og Omar “OmarGod” Amin med Vincent “Biofrost” Wang og Kim “Reignover” Yeu-jin. Forventningene var like store før sesongen, men så langt har laget falt like hardt som for TSM.

Problemene i lagene så langt i sesongen har vært mange. CLG har slitt med ta vare på tidlige ledelser og har generelt dårlig macro. TSM på sin side virker litt uten identitet, de har prøvd mye og spesielt Michael “MikeYeung” Yeung virker å slite med presset.

Alt håp er dog ikke ute for de nord-amerikanske gigantene. Uke fire kan snu alt på hode å dette er uken de virkelig kan klatre i tabellen. Det ligger utrolig mye press til grunn for spillerne før El Clásico og dermed vil kampen bety mye og vinne for begge troppene.

Igjen tror jeg draften kommer ha fokus rundt botlane i tillegg til jungle. Team SoloMids botlane er desidert sterkere på papiret, som er noe Counter Logic Gaming må balansere i draften sin.

På samme måte er Kim “Reignover” Yeu-jin mye mer sikker enn Michael “MikeYeung” Yeung. Team SoloMid må sikre en god situasjon for MikeYeung i draften samtidig som de har botlane i tankene.

For El Clásico har jeg større tro på at Team SoloMid har fikset sine problemer betydelig bedre enn Counter Logic Gaming. Dermed tror jeg TSM stikker av med seieren i oppgjøret mellom gigantene.

Jesper «Zven» Svenningsen og Alfonso «mithy» Aguirre Rodríguez starter ofte sesongene sine sakte, men når de kommer i siget er de ustoppelige. Har veldig stor tro på at de vil gjøre Team SoloMid stolte utover sesongen. Og jeg tror de er klare for å vise akkurat hvor gode de er mot Counter Logic Gaming.

Hvem vinner storoppgjøret mellom TSM og CLG? Vet du svaret? Trykk her!

 

Skrevet av: Nicholas Korsgård

banner