Spurs må bryte en skrekkelig statistikk på Anfield

  • Home
  • Fotball
  • Spurs må bryte en skrekkelig statistikk på Anfield
Harry Kane Spurs Liverpool

På søndag kan Liverpool dra i fra Tottenham i kampen om topp fire. I den 26.runden kan allerede fjerdeplassen bli hard å oppnå for Spurs. Etter kampen mot United ligger Tottenham kun to poeng bak de røde fra Merseyside.

Liverpool ligger likt med Chelsea, som tapte 0-3 hjemme mot Bournemouth onsdags kveld. Med 12 kamper igjen, er det forsatt håp om medalje for Klopps menn. Tottenham på sin side har en skrekkelig statistikk på Anfield. De har bare vunnet to (!) av hele 25 oppgjør på Anfield de siste årene. For å sette dette i perpektiv, ett av disse to oppgjørene var i mai 2011, da Rafael van der Vaart og Luka Modric var sentrale i en sjelden 2-0-seier. Søndag møtes de til dyst på ny i kampen om topp 4.

Modric Spurs Liv

Tottenham tap kan bli massiv forskjell

– Det er utrolig viktig for Liverpool å vinne toppkampene, vi er i høyeste grad med i kampen om sølvet, sier Pål Møller, formann i Liverpool supporterklubb.

Tottenhams venner mener at det er en massiv forskjell mellom seier og tap i det store oppgjøret.

– Det viktige er 3 poeng uansett motstander, men med Liverpool i umiddelbar nærhet så vil jo denne kampen bli viktigere enn en kamp mot for eksempel West Brom. Med seier er vi 1 poeng foran, og med tap betyr at vi er 5 poeng bak, det er en massiv forskjell, sier Stig-Ottar Engeskaug, medlemsservice i Tottenhams venner.

Møller tror at seier kan påvirke tabellen positivt i sitt favør.

– Hvis vi får en luke er det utrolig bra med tanke på å ta igjen lagene over på tabellen.

Selv om laget fra Merseyside har et sterkt lag, utelukker ikke Engeskaug seier.

– Jeg tror de fleste innser at Liverpool har et voldsomt toppnivå, men at de også har dårlige kamper, på en god dag kan Tottenham slå alle i ligaen, hjemme som borte. Vi håper selvfølgelig på seier, men selv er jeg godt fornøyd med 1 poeng.

Liverpool favoritter

Det forrige oppgjøret mellom de to store klubbene tok plass i oktober i fjor, hvor Spurs tok en sterk  4-1 seier hjemme. Men hvis man ser på historien mellom de to lagene, har Liverpool hatt overtaket med seks seire, fire uavgjorte og kun ett tap i de ti siste oppgjørene.

Søndagens storkamp vil bli oppgjør nummer 170 mellom topplagene. De røde står med 80 seire, mens de hvitkledde fra hovedstaden står kun med 48 seire.

Ifølge PhysioRoom.com sliter Tottenham med noen store profiler, som ser ut til å miste kampen. På listen står det at Christan Eriksen sliter med sykdom, og forventes tilbake til mandag, dagen etter oppgjøret. De melder også at Harry Winks og Toby Alderweireld ikke kommer tilbake før onsdag 7.februar, mens Serge Aurier skal være ute til 10.februar.

Både PhysioRoom og Liverpool.no melder at Lallana har en muskelskade, og kan miste kampen. Ragnar Klavan har slitt med sykdom, og mistet flere kilo meldte Klopp på en pressekonferanse. Han stod over kampen mot Huddersfield, og er i faresonen for å miste kampen mot Tottenham. En liten gladnyhet for fansen er at Clyne nærmer seg en retur, etter operasjonen han gjennomgikk i november.

Liverpool Mohammed Salah

Store sjanser for topp fire

Ved hjelp av en simulasjonsmodell fra Fotballungdom.no, kan man måle opp sjansene for topp fire i prosent. Modellen beregner et stort antall utfall for hver enkelt kamp som gjenstår. Ut ifra beregningene har Liverpool nesten 80% sjanse for å komme blant de fire øverste plassene. Tottenham har også en god mulighet, med rett over 60% sannsynlighet for at de ender der oppe. Tar man utgangspunkt i den samme modellen har Chelsea og Tottenham like stor sannsynlighet for å ende på topplisten.

På NordicBet blir også Liverpool spådd som de sterkeste til å nå topp fire. De gir 1.19 i odds på at Liverpool klarer det, mens Tottenham ligger helt oppe på 1.90 i odds, med Chelsea imellom dem.

I oppsettet har Liverpool tre kamper i ligaen som kan være vanskelige, ellers har det et program som bør være enkelt nok til å seile inn på toppen. De tre kampene som kan gi dem en utfordring er borte mot Everton, United og Chelsea. Chelsea kampen kan også ende opp som en nøkkelkamp om eventuell medaljeplass.

Tottenham har også tre kamper som kan være avgjørende i Premier League, hvor de møter Arsenal i neste runde. Deretter er det en bortekamp mot Chelsea og en hjemmekamp mot Man City som vil være svært viktig for å klare topp fire.

Kane mot Salah

Det er ingen tvil om at Salah har tatt Premier League med storm! Selv om mange visste at han var en kvalitetspiller, er det neppe mange som forventet en så rå debutsesong. Spørsmålet er om han klarer å bryte gjennom den solide muren i Tottenhams bakre rekker. Hvis de hvitkledde herjer som de gjorde mot United på onsdag, kan Liverpool få vanskeligheter med spillet sitt.

Kane sløste bort noen store sjanser mot United, men kan skape trøbbel for Liverpool forsvaret, han er tross alt toppscorer i ligaen. Hvis Dele Alli spiller som han gjorde på onsdag, og Eriksen blir frisk til kampen, kan Tottenham gi dem en god kamp.

Med 21 mål på Kane og 19 mål på Salah, kan det bli en et målrikt oppgjør. I tillegg har Liverpool en målfarlig brasilianer på topp, som har scoret 11, like mange som Lukaku. De to toppscorerne i ligaen, topper også listen på antall skudd denne sesongen. Kane har scoret to mål mer, men han har skutt nesten 50 ganger mer enn den raske Egypteren.

Klarer Liverpool medalje og Tottenham topp fire? 

Tags:

Skrevet av: Magnus Haga Kvale

Hatt Premier League sykdommen siden jeg var to. Hjertet mitt er i den røde delen av Manchester. Er jo også interessert i tennis, generell ballsport, litt kampsport og bilsport da.

banner