NFL-ekspert: – Årets London-kamper er av et helt annet kaliber

NFL London 18

NFL og London. Høres ikke helt feil ut det?

I løpet av hver sesong arrangerer NFL flere kamper andre steder enn USA for å øke interessen rundt sporten og ligaen i resten av verden. Denne sesongen ble det spilt kamper i Mexico City og i London. Ligaen har nå offentliggjort tre nye kamper som skal spilles i London neste sesong.

Odin Nonstad, som driver den norske NFL-podcasten “Pickpreik”, sier følgende:

– Årets London-kamper er av et helt annet kaliber enn det vi er vant til å se, her er det seks lag med muligheter til å spille playoffs som skal ta turen over dammen hvor det tidligere som regel har vært lag fra den nedre halvdel av tabellen som har tatt turen. Etter disse kampene er spilt vil det kun være to lag som ikke har spilt i NFL International Series, Carolina Panthers og Green Bay Packers. Kan man spekulere i at disse vil få muligheten i 2019?

Vi har snakket med flere norske NFL-entusiaster som følger ligaen tett og har hørt hva de tenker om de tre kampene. Panelet er nevnte Odin, Mattis Holt, William Rafdal og David Buchmiller.

The 2018 London Games are SET! (via @nfluk)

A post shared by NFL (@nfl) on

Seattle Seahawks – Oakland Raiders

Tid og sted: 14.oktober på Tottenhams nye hjemmebane

Odin: Et oppgjør mellom den fallende giganten Seattle Seahawks, som kan se en stor omveltning i den kommende offseason, og Oakland Raiders, som underpresterte voldsomt i 2017-sesongen. Seahawks kan miste så mye som 6 startere på forsvarssiden som har vært deres kjennetegn de siste årene og vil muligens bygge et mer offensivt lag rundt quarterback Russell Wilson for årene som kommer. Raiders på sin side var preget av underpresterende spillere over hele linja, og med Jon Gruden inn som ny head coach kan de også bli et spennende lag å følge frem til sesongstart.

William: Blir spilt på Tottenham sin nye arena, en kamp mellom to lag som presterte under pari denne sesongen, men som jeg forventer er med i kampen om play-off neste sesong. Willson er blant ligaens beste QB’s. Han har potensiale til å vinne kampen alene, mens Carr, som har hatt en under middels sesong, forventes det bedre av neste sesong.

David: 100 millioner dollar, eller 800 millioner NOK for 10 år er lønna til Jon Gruden, Raiders nye trener. (Kjent som som kommentator på Monday Night Football). Fotballmessig blir det spennende å se hvordan forholdet mellom Jon Gruden og Raiders quarterback Derek Carr utvikler seg. Mange beskriver Carr som sårbar og Gruden er kjent til å være en krevende trener. For Seahawks sin del blir det første kampen for dem i London. Seahawks vil fåren ny offensiv stil i 2018, da de ansetter en ny offensive coordinator. Det lover bra for mye scoring via lange pasninger og at kampen mellom Raiders og Seahawks blir spennende.

Mattis: Det blir spennende å se hva Jon Gruden kan få til med Raiders neste år, men jeg forventer hvertfall at de gjør det bedre enn i 2017 – og da kan de utfordre Seattle. Marshawn Lynch, hvis han fortsetter i Oakland, får muligheten til å løpe mot gamlelaget – det kan bli heftig. Kjøp inn Skittles, London!

Oakland Raiders Carr

Philadelphia Eagles – Jacksonville Jaguars

Tid og sted: 21./28.oktober på Wembley

Odin: En kamp mellom to av 2017-sesongens beste lag. Eagles ledet av kanskje liganes beste unge quarterback i Carson Wentz skal møte det aller beste forsvaret fra 2017 med den unge cornerbacken Jalen Ramsey som har potensiale til å bli den beste i ligaen i sin posisjon. Jaguars har fordelen av å være hjemmelag i London i motsetning til alle andre lag som settes opp med hjemmekamp her, de har spilt en kamp i året siden 2013 og har en avtale som løper ut 2020 og har dermed bygget seg opp en solid tilhengerskare i Europa. I 2017-sesongen er Jaguars en av de virkelig store overraskelsene, det har vært en løpende spøk de siste årene om at Jaguars vant offseason og den ble dratt før denne sesongen også, men i motsetning til tidligere år har det virkelig gitt sportslige frukter. Eagles har funnet sin nye ledestjerne i Carson Wentz, Wentz endte sesongen med 33 touchdowns, kun 1 bak den med flest i ligaen, selv om han kun spilte 13 av 16 kamper.

William: To lag med solid forsvar, og begge er i skrivende stund er med i årets playoff. Eagles sesongens store overaskelse, dessverre for de forsvant QB Wentz ut med stygg skade i desember. Jaguars har denne sesongen basert det meste av spillet sitt på forsvaret, som har vært ligaens beste. Kampen kan bli en duell mellom den unge og utrolig talentfulle Wentz, mot den gamle ringreven Eli Manning, som er sterkt ryktet til Jacksonville.

Mattis: Det er lenge siden London har blitt servert en kamp mellom to playoff-lag fra sesongen i forveien. Carson Wentz ble frarøvet muligheten til å spille playoff pga skade – neste år vil han gi 120% for å komme seg dit igjen, skadefri. Da må Jaguars knekkes i London, som forhåpentligvis har erstattet Bortles med en ny ung QB under center.

David: Jaguars har blitt London sitt lag ved at de har spilt der 5 år på råd. Jaguars begynner å få en hjemmefordel i London siden de har vunnet der de siste 3 årene. Det blir interessant å se om Blake Bortles fremdeles er quarterbacken til Jaguars neste år, eller om han blir erstattet med for eksempel Kirk Cousins eller Eli Manning. Det er også spenning knyttet til Eagles sin quarterback. Superstjerne Carson Wentz (som var kandidat for MVP i 2017) røyk korsbåndet sent i denne sesongen, så det er usikkert om han kommer til å være spille klar til denne kampen. Aldri før har et lagt som vant Super Bowl året før hatt en kamp i London. Det kan det bli mulig i 2018 hvis et av disse to sluttspillagene tar troféet.

Tennessee Titans – Los Angeles Chargers

Tid og sted: 21./28.oktober på Wembley

Odin: En kamp mellom den eldre og den yngre garde av quarterbacks når Philip Rivers tar imot Marcus Mariota i London. Begge lagene hadde muligheten til å nå playoffs i 2017, men når begge lagene endte på 9-7 trakk Titans det lengste strået og kom med på bekostning av Chargers. Chargers har endelig fått en full sesong ut av superstjernen Keenan Allen som fikk vist hva som bor i han om han holder seg skadefri, og Titans har funnet et nytt stjerneskudd på forsvarssiden i Kevin Byard som ble valgt til first-team All-Pro i sin andre sesong etter å ha skaffet ligaledende 8 interceptions.

William: Chargers er et fryktelig interessant lag med masse power fremover, men dårlig kicking i starten av sesongen og litt marginer i mot sørget for at dei ikke kom til sluttspillet. Titans derimot er fortsatt med denne sesongen til tross for middels spel, spesielt av QB Mariota. Titans er nok bedre fremover neste sesong om Mariota holder seg skadefri, og Rivers´ Chargers har nok lite i mot en høytskårende kamp. Dette kan bli topp underholdning.

Mattis: Hvor mange år skal vi si at Chargers hadde uflaks? Igjen følte jeg at de fortjente mer – og kanskje løsner det endelig i 2018. Titans klarte playoff, men det skal mye til for å gjenta det når Deshaun Watson og Andrew Luck kommer tilbake for rivalene Texans og Colts. Da må hvert fall Chargers håndteres på Wembley.

David: Joey Bosa og Melvin Ingram utviklet seg til to av ligaens beste forsvarsspillerne i løpet av 2017. Når de spiller sammen vil Marcus Mariota (quarterbacken til Titans) få lite tid til å kaste ballen. Casey Hayward, (cornerbacken til Chargers) ble valgt til en av ligaens beste i 2017, som betyr at Marcus Mariota i tillegg vil få lite muligheter gjennom lufta. Det blir interessant å se om Antonio Gates tar turen til London for andre gang, eller om han pensjonerer seg innen den tid. Mange tror at 2018 kommer til å bli året hvor Derrick Henry dominerer NFL som Running Back. Henry hadde en meget bra kamp forrige helg mot Chiefs i sluttspillet og kommer til å få ballen mye i neste år.

Tags:

Skrevet av: Even Lübeck

banner