Georges St. Pierre er bundet til å forsvare tittelen

  • Home
  • MMA
  • Georges St. Pierre er bundet til å forsvare tittelen
St. Pierre Bisping UFC

UFC-legenden Georges St. Pierre kvelte seg til seier mot Michael Bisping for litt over en uke siden. Han er nå tittelholderen i mellomvekt-divisjonen. Hvem er neste utfordring for den legendariske slåssmaskinen?

Sist helg viste kanadieren George St. Pierre hvordan man gjør et legendarisk comeback, etter fire års pause. St. Pierre tok imot flere av Michael Bispings haglende bomber av noen slag. En blodig kamp mellom to store MMA-legender.

Det var fyr og flamme både før, under og etter den spektakulære kampen mellom to MMA-legender.

I tredje runde kontret St. Pierre med et kraftslag tilbake, som fikk Bisping i bakken. Kampen ble avsluttet etter at St. Pierre kvelte briten nesten bevisstløs til seier.

Welcome Offer McGregor

Blodig utfordring

Georges St. Pierre har igjen skapt historie. Ikke bare har han en rekord på ni tittelforsvar på rad. Han har nå to tittelbelter i to ulike divisjoner i kampsportorganisasjonen. St. Pierre er den fjerde utøveren sammen med Randy Couture, BJ Benn og Conor McGregor som har dette i UFC.

Etter lørdagens spektakulære kamp, innrømmer St. Pierre at briten var en hard nøtt å knekke de første rundene av den blodige kampen. 

– Han skadet meg veldig hardt, men jeg prøvde å skjule det. Jeg ville ikke likt å gjøre denne kampen om igjen. (…) Men jeg studerte Michael Bisping mye, og jeg visste jeg ville få problemer med slagene hans, så jeg satte opp “feller” for å lure ham underveis, forteller en fornøyd Georges St. Pierre etter en overbevisende forestilling.

George St. Pierre klarte å opprettholde legende-statusen etter dominerende seier mot Michael Bisping.

Kanadieren er anerkjent for sin myke personlighet, skrøt av den hardbarka motstanderen etter kampen. Georges ser på Bisping som en av hans største utfordringer hittil i karrieren.

– Kampsport handler ikke om hvem som har størst baller, men om teknikk, sette opp feller og ha intelligens. Jeg kjempet mot en større mann, noe jeg har ønsket å bevise til fansen min. Michael er den tøffeste mannen jeg har kjempet mot, han er fantastisk. Han er godt eksempel på hardt arbeid i sporten, fortsetter han.

Slåssmaskinen Michael Bisping er kanskje like kjent som McGregor for å være rappkjefta og divisjonens største “trashtalker”. Pipa fikk en annen lyd etter kampen – og vi fikk se en ydmyk side av den hardbarka briten.

– Du må gi det til Georges, han var en bedre mann denne kampen. Gratulerer! Jeg kom hit for å kjempe ræva av meg, og sa et par ting for å sprite opp kampen litt. Faen heller, det er greia mi. Han er en bedre mann og det var faen meg litt av en kvelning, sier Michael Bisping til Joe Rogan i mikronen like etter tapet.

Welcome Offer McGregor

Veltervekt eller Whittaker?

Men hvor går veien videre for den ferske mesteren? St. Pierre har en bindene kontrakt med UFC hvor det står at han må forsvare mellomvekt-tittelen før han eventuelt kan gå over til sin opprinnelige vektklasse igjen. 

– Dette er jo egentlig ikke min opprinnelige vektklasse, jeg gjorde dette for å utfordre meg selv. Det var en tid i karrieren min hvor jeg var for opptatt med å ta nye utfordringer og at jeg ikke var stor nok til å gå opp i vektklasse. Jeg var egentlig for liten for veltervekt også, men jeg er fortsatt veltervekt-størrelse bare med økt muskelmasse, forteller han.

Robert Whittaker vant interim-tittelkampen mot Yoel Romeo i juli. Michael Bisping ikke kunne nemlig ikke forsvare tittelen over lengre tid grunnet skade.

Det mest logiske for Georges St. Pierre nå er at han møter interim-tittelholder i mellomvekt, Robert Whittaker, for å forsvare sin nye tittel. Dette bekreftet Dana White, men tidspunkt og sted er ennå ikke avklart.

– Neste motstander kommer til å bli Whittaker, erklærer han under forrige helgs pressekonferanse.

Whittaker har selv vært klar på at han er klar for å gå tittelkamp mot vinneren av UFC 217.

– Jeg må være klar til å kjempe når motstanderen er klar til å kjempe. Og jeg er ikke bekymret hvor kampen finner sted eller når det er, skal Whittaker ha sagt i et tidligere intervju.

 

 

Tags:

Skrevet av: Damares Stenbakk

banner