Dette er veien videre for Emil Meek

  • Home
  • Emil
  • Dette er veien videre for Emil Meek

Emil Meek ble noen nummer for små mot Kamaru Usman, og tapte klart på enstemmig dommeravgjørelse. Han viste imidlertid gode ferdigheter stående på føttene, og det virker lite sannsynlig at han kuttes fra UFC-sirkuset nå. Vi har sett på noen potensielle kamper for Meek i fremtiden.

Usmans forestilling ble ikke verdsatt nevneverdig av St. Louis-publikummet. Han viste sine wrestlingferdigheter, tok Meek ned til bakken ved flere anledninger, og holdt stort sett kampen på bakken. Han ble buet på av publikum, og spesielt kommentaren om at han slo “den såkalte vikingen med 30 % innsats” ble lite verdsatt.

UFC-presidenten liker Meek

Emil gjorde det han kunne for å underholde publikum og gå for en knockout, men kom til kort. Dette var det flere som la merke til, blant annet UFC-president Dana White. Han uttalte blant annet at Emil “kom for å slåss”, og at han liker folk som kommer for å kjempe. Alt tyder med andre ord på at Meek får minst en sjanse til i UFC.

Hør UFC-presidenten snakke om Meek vs. Usman og Emils fremtid i videoen under i tidsrommene 6:55 – 8:25 og 12:30 – 13:05.

Meek: – Jeg angrer ikke på noe

I intervju med Viaplay ser vi en skuffet, men likevel offensiv Meek. Han smiler under hele intervjuet, men legger ikke skjul på at han føler han hadde mer å gi. Emil erkjenner at Usman vant kampen, men sier samtidig at “The Nigerian Nightmare” ikke kom for å slåss. Den norske vikingen uttalte i forkant av kampen at han gikk inn for “Fight of the Night”-bonusen, men det ble vanskelig i møte med en wrestler som ville vinne kampen på poeng.

Meek om møtet med Usman

Emil Meek om møtet med Kamaru Usman

Posted by Nettavisen MMA on Monday, 15 January 2018

Meek virker imidlertid på ingen måte å ha resignert fra MMA-sirkuset, og vi gleder oss til fortsettelsen. Vi tillater oss å spekulere litt, og legger frem noen noen potensielle matchups for fremtiden:

Meek vs. Nordine Taleb

Franske Nordine Taleb var den figteren Emil opprinnelig skulle møte i Stockholm i fjor. Som kjent måtte Meek trekke seg fra kampen grunnet en skade. Taleb sitter for øyeblikket på en seiersrekke på to kamper, senest en knockout i første runde mot Danny Roberts i desember 2017. Dette var en imponerende forestilling som Taleb fikk “Fight of the Night”-utmerkelsen for. Det kan hende at Nordine Taleb, som forresten er fotballstjernen Neymars livvakt, sikter seg inn mot en topp 15-ranket motstander, men man skal aldri si aldri.

Meek vs. Jake Ellenberger

Jake Ellenberger er et kjent navn i MMA-verdenen, og han har delt octagon med mange store navn. Vi kan blant annet nevne Stephen “Wonderboy” Thompson, Robbie Lawler og Matt Brown. Sistnevnte var den siste mannen han beseiret (i 2016), og det skjedde ved teknisk knockout i første runde. Han har kun én seier på sine siste fem kamper, og han trenger sårt en seier for å bli aktuell i weltervektdivisjonen igjen. Meek trenger også en seier, og det hadde vært interessant å se disse to måle krefter i buret.

Meek vs. Tarec Saffedine

Saffedine er en mann med lang fartstid i gamet. Han er tidligere mester i Strikeforce (en organisasjon som ble kjøpt opp av UFC), og har møtt flere storheter gjennom sin karriere. Blant annet tapte han mot dagens UFC weltervekt-mester Tyron Woodley i 2011 og ble beseiret av kommende tittelutfordrer i Bellator Rory MacDonald i 2014. Hans siste opptreden i buret var mot Rafael Dos Anjos i 2017, hvor han også tapte. Saffedine har tapt sine tre siste kamper, og bør vinne neste for å ha en fremtid i UFC. Valhalla vs. Saffedine kan dermed være aktuelt.

Hvem håper du Meek møter i sin neste UFC-kamp?

 

Tags:

Skrevet av: Torstein Sørholt

banner