Nerver og rivalerier i NA LCS

OL går inn for siste helg, men det du ikke vil gå glipp av er disse kommende kampene i NA LCS. League of Legends-ekspert Nicholas “NicoThePico” Korsgård ser nærmere på utviklingen i NA LCS og ukens toppkamper. Sluttspillet er snaue fire uker unna og spenning stiger for hver uke.

Uke fem av NA LCS sparte ikke på kruttet på noen måte! Vi fikk se utrolig mange gode og spennende kamper. Jeg bommet selv  fullstendig på mine gjettninger i kampene som jeg dekte. Jeg trodde Team SoloMid skulle klare slå Clutch Gaming, og jeg var veldig sikker på at Cloud 9 skulle sikre seg førsteplassen mot Echo Fox. Sånn ble det ikke, men det er bare gøy, det betyr at det jevnt nivå og mulighet for overraskelser hele tiden.

Vil gjerne sette et ekstra lys på en spiller fra sist uke i forhold til prestasjonsnivået i en kamp. Det er ingen ringere enn Fabian “Febiven” Diepstratens fantastiske spill på Zoe i kampen mot Team SoloMid. Her viste nederlenderen akkurat hvordan Zoe kan brukes på det aller høyeste nivået, og kvelte ut alle sjanser Team SoloMid hadde til å snu kampen. Uten tvil en av de beste prestasjonene vi har blitt servert på Zoe i NA LCS.

 

Vi går nå inn mot uke 6, som med andre ord vil si at det bare er fire uker igjen før slutspillet sparkes igang. Ene og alene på førsteplass av tabellen finner vi Echo Fox, som frem til nå har vært nesten uslåelige. Rett bak de ligger fremdeles Cloud 9, som virker alltid haltende ett skritt bak Echo Fox. Bak eliten finner vi Clutch Gaming og Team Liquid på delt tredje plass.

Kampene jeg kommer dekke for uka kan forsåvidt mikse opp tabellen i topp 4 betydelig. Begge lag som ligger på delt tredje møter eliten i top to. Resultatene denne uken kan få store følger fremover i tid i forhold til sluttspillplassering. Så spenningen er absolutt så høy som man får den. La oss hoppe i det.

Echo Fox vs Team Liquid – Koreanske kjemper og amerikanske helter

En av de aller mest spennende kampene denne uka i både EU og NA LCS er uten tvil oppgjøret mellom Echo Fox og Team Liquid. Utrolig mange spennende spillere og matchups i kampen,  og et høyt potensiale for ville drafts og risikable strategier. Det blir sjeldent bedre enn dette. Kampen sparkes av søndag 25. februar klokken 23:00.

I toplane får vi et koreansk eliteeoppgjør mellom Echo Foxs Heo “Huni” Seung-hoon og Team Liquids Jung “Impact” Eon-yeong. Begge tidligere toplanere for det koreanske laget SK Telecom T1, og begge med stor suksess utenfor Sør-Korea.

Heo “Huni” Seung-hoon har uten tvil hatt en bedre sesong enn motstanderen sin Jung “Impact” Eon-yeong så langt, men det kan fort endre seg. Jung “Impact” Eon-yeong er en ordentlig veteran! Han ble nemlig verdensmester i Season 3 med SK Telecom T1, og har siden vært en utrolig respektert toplaner. Heo “Huni” Seung-hoon gjør lurt i å ikke undervurdere motstanderen sin når de møtes på Summoner’s Rift.

Huni fra tiden i SKT1.

I midlane finner vi Echo Foxs Kim “Fenix” Jae-hun som tar for seg Team Liquids Eugene “Pobelter” Park. Det ligger stort press på begge parter her i kampen for å ta laget deres gjennom oppgjøret seirende. Team Liquids marksman Yiliang “Peter” “Doublelift” Peng kommer også til å ha sine innspill til kampen, og vil trolig ta mye oppmerksomhet fra Echo Fox i oppgjøret deres.

Ettersom Jake “Xmithie” Puchero har hatt en del uheldige prestasjoner nylig, så vil jeg gi en klar fordel til Echo Fox og Joshua “Dardoch” Hartnett når det kommer til jungling. Jeg er meget sikker på at akkurat dette matchupet kommer ha en veldig avgjørende faktor i kampen. Med andre ord, så må Jake “Xmithie” Puchero vise en klart bedre prestasjon en tidligere uker om han skal kunne stå imot Echo Fox.

Draften i kampen kommer være veldig påvirket av spillerne nevnt ovenfor, og kanskje spesielt for Team Liquid som kommer inn som underdogs. Team Liquid mer å bevise enn Echo Fox ettersom Jake “Xmithie” Puchero har hatt vesentlig dårlige prestasjoner nylig. Kampen er utrolig viktig for Team Liquid, så bli ikke overrasket om de prøver seg på noe fancy.

Vinneren av kampen blir uten stor tvil Echo Fox. Team Liquid trenger flere mirakler på samme tid om de skal plukke opp kampen, og jeg tror Echo Fox gjerne vil sikre førsteplassen så tidlig de kan inn mot sluttspillet. Echo Fox er bare utrolig sterke akkurat nå, spesielt etter de vant oppgjøret mot Cloud 9 sist uke.

Spill på seier til C9

.
Cloud 9 vs Clutch Gaming – Nerveduellen

Sist uke i NA LCS vant Clutch Gaming begge sine kamper på imponerende vis. Cloud 9 derimot feilet da det gjaldt som mest mot Echo Fox, og må nå slå tilbake for å kunne kjempe om førsteplassen igjen. Clutch Gaming har fire kamper på rad uten tap, og ønsker fortsette snøballen videre gjennom Cloud 9 for å kunne spille om førsteplassen selv. Oppgjøret finner plass søndag 25. februar, klokken 01:00.

Denne uken kan ting endre seg drastisk i toppen av tabellen. Nå kommer nervene for fullt for lagene som leder tabellen. Spesielt for Cloud 9 og Clutch Gaming, som begge har klare muligheter om å sikre gode plasseringer mot sluttspillet på tabellen. I denne kampen står mye på spill.

Jensen håper å ta innersvingen på sin europeiske rival.

Ikke bare er det en spennende kamp på papiret, men jeg er selv utrolig spent. Jeg ser veldig frem til midlanematchupen vi får servert. På summoner’s rift møtes nemlig danske Nicolaj “Jensen” Jensen og nederlandske Fabian “Febiven” Diepstratens. Uten tvil noen av Europas største talenter som har forvillet seg til NA LCS, så dette kommer bli spennende.

Draften kommer være sentral spesifikt rundt midlanerne, men også junglerene deres. Både Dennis “Svenskeren” Johnsen og Nam “LirA” Tae-yoo har spilt utrolig godt de siste ukene. Det kommer bli avgjørende for lagene å få junglerene i en god posisjon. Vil gi en stor fordel til Cloud 9s botlane, som er en faktor Clutch Gaming må balansere for i sin egen draft.

Jeg har stor tro på en uhyre spennende kamp. Desverre tror jeg ikke Clutch Gaming er riktig sterke nok enda til å slå Cloud 9. Med andre ord så tror jeg Cloud 9 kommer stikke av seirende her også. Cloud 9 vil da kunne kjempe videre med Echo Fox om førsteplassen. Vil bli veldig imponert skulle Clutch Gaming klare vinne over Cloud 9 her, men det er på ingen måter umulig.

Trykk her – Spill på Echo Fox
.

Tags:

Skrevet av: Nicholas Korsgård

banner