Nedrykk for “norske” Hull kan være gode nyheter for landslaget

  • Home
  • Fotball
  • Nedrykk for “norske” Hull kan være gode nyheter for landslaget

På søndag reiser Hull City til London for å spille skjebnekamp mot Crystal Palace. Med tap kan Premier League-eventyret være over for tigerne etter bare et år tilbake i det gjeveste selskap. For klubben vil spill i Championship neste sesong være en gedigen nedtur, men sett med norske øyne kan nedrykk være svært positivt.

For tiden finner vi tre norsk a-landslagsspillere i klubben fra Nordøst-England. Adama Diomandé og Markus Henriksen er klubbens eiendom. I tillegg har Hull Omar Elabdellaoui på lån fra Olympiacos. Felles for alle tre er at de har slitt med å markere seg i årets Premier League. Diomandé scoret riktig nok sesongens første mål med et brassespark, men etter det har Adama slitt med uttellingen. Det har kun blitt to mål for landslagsspissen på 22 kamper i serien. Sist han var på banen var som innbytter i 4-0-tapet mot Everton 18. mars. Diomandé virker nå å være ute i kulden på KCOM Stadium. Markus Henriksen byttet arbeidsgiver fra AZ Alkmaar i Nederland til Hull i vinterens overgangsvindu. Siden overgangen har det blitt femten kamper for trønderen i Premier League. Seks kamper fra start og ni som innbytter er fasit for Henriksen i sin første sesong i England. Heller ikke Henriksen har klart å finne seg helt til rette i verdens tøffeste liga. Trønderen som er kjent for sin sterke fysikk og tunge skudd har sett ut til å ha problemer med å takle det høye tempoet i Premier League. I likhet med Markus Henriksen kom også Omar Elabdellaoui til Hull i januar. Høyrebacken som har flere gode sesonger bak seg i gresk serie ble nok tiltenkt fast plass på laget, men så langt har Omar kun startet seks kamper. Det virker nå tvilsomt at klubben vil benytte seg av opsjonen som kan gjøre overgangen permanent, selv om det ikke er helt utelukket.

Mens de norske spillerne i Hull sliter med tillit og spilletid er historien en helt annen for Stefan Johansen. Midtbanemannen nyter for tiden stor tillit i Fulham som spiller i Championship. Etter et tungt år på tampen av sin Celtic-karriere er finnmarkingen nå en av de beste for laget fra London. Han har på mange måter fått restartet sin karriere i Championship. Fra sin posisjon på midtbanen har mannen med 34 landskaper for Norge scoret elleve mål og slått ni målgivende. Det er utrolig sterke tall. Det virker som den fysiske og litt tregere spillestilen i den nest høyeste divisjonen passer nordmannen perfekt. Etter en vanskelig start på Fulham-karrieren har Johansen tatt store steg. Det siste halve året har nordlendingen utviklet seg mye som fotballspiller. Om Hull skulle rykke ned er det ikke utenkelig at flere av de beste spillerne blir solgt. Det åpner for at de norske spillerne kan få tillit i en liga som passer deres egenskaper bedre. Det er ikke utenkelig at både Henriksen, Diomandé og eventuelt Elbdellaoui kan ha godt av å venne seg til den engelske fotballen på nest høyeste nivå. Om det skulle bli mer spilletid på trioen i Championship er det gode nyheter for det norske landslaget. Alle tre er som oftest fast inventar på det norske landslaget. Til sammen har guttene 66 kamper med flagget på brystet. Diomandé var med på å rykke opp fra Championship forrige sesong. Det var i denne tiden han presterte som best på både klubb- og landslag. Han fikk elleve kamper for Hull i Championship og scoret tre mål. Spissen hadde altså vesentlig bedre uttelling på nest høyeste nivå enn hva tilfellet har vært denne sesongen. Markus Henriksen største problem i Premier League har som nevnt tidligere vært tempoet. Trønderen er ikke kjent for å være den mest eksplosive spilleren, men han er en god spiller når han får tiden han trenger. Det å få et ekstra halvsekund kan gjøre underverker for Henriksen. Vi har sett fra tiden hans i Nederland og på landslaget at han kan bidra med kraft, duellstyrke og direkte pasninger. Egenskaper som passer godt i den fysisk tøffere ligaen. For at det norske landslaget skal prestere bedre er vi avhengige av spillere som spiller fast i en god liga. Selv om Championship ikke holder samme nivå som Premier League er det likevel en av de beste seriene i Europa. Landslagstrener Lars Lagerbäck ser nok heller at Diomandé og Henriksen spiller fast i Championship enn at de sliter benk og tribune i Premier League.

Med norske øyne bør man kanskje derfor krysse fingrene for at Hull taper mot Crystal Palace på søndag. Et nedrykk kan være meget gunstig med tanke på spilletid og utvikling for de norske. Det vil landslaget garantert ha godt av!

Comments

comments

Skrevet av: Atle Bjærsbo

banner