NBA-ekspertene rangerer ligaens fem beste duoer

Ben Simmons

Tidligere har vi hatt superduoer som Kobe Bryant og Shaq, Jerry West og Elgin Baylor, Magic Johnson og Kareem Abdul-Jabbar, West og Wilt Chamberlain, alle i Los Angeles Lakers, Michael Jordan og Scottie Pippen i Chicago Bulls, Larry Bird og Kevin McHale i Boston Celtics, og senest Tim Duncan og Tony Parker i San Antonio Spurs.

Men hvor er superduoene i dagens NBA? Vi har tatt en prat med NBA-entusiastene Ulrik Sydnes, Daniel Rausand og Tommy Surland-Hansen, og bedt dem rangere sine fem beste NBA-duoer som er i ligaen for øyeblikket.

Ulrik: Jimmy Butler og Karl-Anthony Towns, Minnesota Timberwolves

Towns er en nesten komplett offensiv spiller. Ikke i nærheten av det samme defensivt, men har tatt steg de siste ukene etter en fryktelig start på sesongen. Butler er virkelig forskjellen for Minnesota denne sesongen. Står nå frem som en leder og er den som tar ansvar når kampen skal avgjøres.

Daniel: Joel Embiid og Ben Simmons, Philadelphia 76ers

Trust the process! Dette er i mine øyne framtida i NBA. For å være en velfungerende duo så må man gjøre hverandre gode, og det gjør disse gutta. Når Joel Embiid og Ben Simmons er på banen
samtidig så har Simmons treffprosenten på 60,5 prosent, men med Embiid ute faller den ned til 46,6 prosent. Hold sammen, gutter, og hold prossessen i live. For nå har det endelig blitt moro med basketball i Philadelphia igjen!

Tommy: John Wall og Bradley Beal, Washington Wizards

En utrolig talentfull duo som jeg mistenker har blitt litt holdt tilbake pga dårlig personkjemi. Men det er ingen tvil om at denne duoen kan utforde hvem som helst, men har til nå vært for ustabile.

Ulrik: Kyrie Irving og Al Horford, Boston Celtics

Irving og Horford må nesten med når Celtics topper i East. Horford er han som får alt til å gli. Kan skyte, passe og får forsvaret til å sitte. Kyrie tar over i clutchen og kan komme seg til gode skudd mot en hvilken som helst forsvarer.

Daniel: LeBron James og Kevin Love, Cleveland Cavaliers

The Outlet-Pass Brothers. Ingen gjør sine medspillere like gode som det LeBron James gjør. Er det noen James liker å gjøre gode, så er det Love. Tidlig i hver eneste Cavs-kamp ser LeBron etter
Love, for å sette ham i gang. Ingen sender avgårde like gode outlet-pasninger som det Kevin Love gjør.

Tommy: CJ McCollum og Damian Lillard, Portland Trail Blazers

To scorere som alltid er morsomme å se på. Begge kan ta av på en hvilken som helst kveld. Forsvarspillet er svakheten, men det er ikke viktigs for meg her.

Ulrik: Anthony Davis og DeMarcus Cousins, New Orleans Pelicans

Begge ble valgt til å starte All Star-kampen i West, men laget kjemper likevel for å nå sluttspillet. Det sier noe om den dårlige jobben som er gjort med å putte gode spillere rundt de, for Cousins og Davis har begge hatt veldig gode sesonger og putter opp vanvittige stats.

Daniel: Steph Curry og Kevin Durant, Golden State Warriors

Hva skjedde med The Splash Brothers? Joda, de fortsatt tilstedeværende, men med Kevin Durant på laget fikk de plutselig enda en bror. Utvilsomt to av NBAs aller beste spillere på samme lag. Det
blir ikke farligere enn det. Ikke bare er de en trussel offensivt, men forsvarsspillet til Kevin Durant blir bare farligere og farligere for motstanderne. Med et poengsnitt på henholdsvis 26,2 og 27,7 denne sesongen er vel det grunn nok til å frykte denne duoen?

Tommy: Curry og Durant

Står ikke noe tilbake for Rockets duo, og er den mest ustoppelige komboen når det flyter. Kan score poeng når det passer og har lagt egoene til siden for lagets beste.

Ulrik: Chris Paul og James Harden, Houston Rockets

To av ligaens fremste playmakere på et lag gjør at Rockets kan ha et knallsterkt offensivt spill i 48 minutter av kampen. Houston er 16-0 i kamper hvor Harden, Paul og Capela spiller.

Daniel: Chris Paul og James Harden, Houston Rockets

De to beste guardene i NBA på samme lag er en livsfarlig kombinasjon. Harden har vært MVP-favoritt gjennom hele denne sesongen. Det er tydelig at begge to tror på filosofien til trener Mike D’Antoni, og det har resultert i at Rockets nå er et av NBAs asbolutte beste offensive lag. Houston Rockets snitter faktisk på 120 poeng per kamp når begge spiller.

Tommy: Paul og Harden

Med den beste PG og beste SG i ligaen på samme lag er det selvsagt ingen overraskelse at dette fungerer. Har pga CP3s skade ikke spilt så mye sammen som man har ønsket, men jeg tror de vil utfordre GSW sterk i årets playoff.

Ulrik: Steph Curry og Kevin Durant, Golden State Warriors

Sier egentlig seg selv. To MVPer som spiller for ligaens beste lag. Begge er historisk gode skyttere. Curry er den spilleren motstanderne må planlegge mest for å stoppe. Durant har virkelig tatt steget defensivt og bidrar til at Warriors er laget som blokkerer overlegent flest skudd. Vi vet alle hva de står for som scorere. Begge hadde vært soleklare kandidater for MVP om de ikke spilte på samme lag.

Daniel: Anthony Davis og DeMarcus Cousins, New Orleans Pelicans

New Orleans har aldri hatt to startere i en All-Star- kamp, før nå. Boogie and The Brow. Snakk om power-duo! Etter snart ett år på samme lag begynner vi å se hvor sterke og farlige disse to gutta er på banen sammen. Davis snitter på 26,7 poeng og 10,5 returer, og har en treffprosent på 55,7. Cousins ligger på 25,3 poeng, 12,7 returer og skyter på 46,9 prosent.

Spørsmålet er hvor lenge dette vil vare, for til sommeren er Cousins free agent, og da kan Pelicans risikere å miste ham. Derfor blir det spennende å se hva som skjer med disse gutta fram mot trade deadline 8. februar.

Tommy: Kyrie Irving og Al Horford, Boston Celtics

Har på rekordtid funnet kjemien etter sommerens trade. Både pick and roll og pick and pop fungerer særdeles bra og vil bare bli bedre og bedre. Innrømmer en liten homer her som Celtics-fan.

Leter du etter et sted å streame NBA? Klikk på banneren under for å se Thunder @ Warriors i kveld!

Tags:

Skrevet av: Even Lübeck

banner