Disse NBA-lagene har skuffet mest

  • Home
  • NBA
  • Disse NBA-lagene har skuffet mest

Det er snart spilt 30 kamper i NBA og tendensene i årets sesong begynner å bli tydelige. Vi i Toppkamp har benyttet anledningen til å gjøre opp status for hvordan sesong har gått for de ulike lagene så langt. Her er de fem klubbene som har skuffet oss mest hittil.

Oklahoma City Thunder

Russell Westbrook. Paul George. Carmelo Anthony. På samme lag?! Ja, det stemmer. En av de giftigste trioene i NBAs historie ble i sommer forent sammen i Oklahoma City Thunder, laget som for to sesonger siden holdt på å slå Golden State Warriors i finalen i vest med Westbrook og Kevin Durant. Så gikk Durant til GSW sommeren 2016, og i den påfølgende sesongen snittet Westbrook på en triple-double gjennom hele sesongen og endte med 42 (!) triple-doubles. Og denne sesongen skulle han få nye lagkamerater i noen av NBAs beste – George og Anthony. Dette måtte da bety en ny reell utfordrer til Warriors i vest?

Nei. Så feil kan man ta.

Starten av sesongen har vært svært rufsete for Oklamhoma City. Westbrook snitter på lave 22.8 poeng per kamp (naturlig å gå ned fra elleville 31.6 poeng per kamp i 2016/17 siden han da var den eneste stjernen på laget), men så lavt har han ikke snittet på en full sesong siden 2010-11. 38.8 treffprosent fra gulvet er også historisk dårlig fra Westbrook, som snitter 36.5 spilleminutter per kamp, mest hittil i karrieren. 17.8 poeng per kamp fra Anthony er fryktelig svakt – han har aldri snittet på så få poeng før. Kanskje en rolle av benken fungerer bedre for “Melo”? 40.4 treffprosent fra gulvet er også historisk dårlig, så Anthony må gjøre noe drastisk om han skal hjelpe dette Thunder-laget, som heller ikke har fått i gang George ordentlig. 20.3 poeng per kamp er det laveste siden 2012-13-sesongen (sett bort ifra 14-15, der han ble skadet etter seks kamper og satt ute resten av sesongen).

Per 19.desember ligger de på 7.plass i vest, men det er langt unna der samtlige eksperter og fans ellers trodde skulle ligge etter 30 spilte kamper med rekorden 15-15.

Bilderesultat for russell westbrook

Charlotte Hornets

De fleste, inkludert undertegnede, trodde Hornets skulle være med og kjempe om hjemmebanefordel i sluttspillet før sesongen (må komme topp fire på tabellen). Dwight Howard inn har enn så lenge ikke vist seg som et sjakktrekk, men det er kollektivet Hornets som ikke har fungert, drøye tre måneder ut i sesongen.

Laget startet sesongen med fem seirer og tre tap, men siden den gang har det gått nedover. Fryktelig tungt nedover. Siden 25.november har de spilt tretten kamper og kun vunnet to. Til gjengjeld var den ene seieren borte mot OKC, så man blir ikke helt klok på dette Hornets-laget. Det gjør at de ligger på en svært, svært skuffende 13.plass i øst, der de skulle være med og kjempe om topp 4-plassering. All Star-Point guard Kemba Walker spiller ikke som en All Star, og sliter med treffprosenten fra gulvet og bak trepoengslinja. Howard snitter på 54.5 % fra gulvet, det laveste siden 2005/06-sesongen! Det er virkelig ikke bra nok. Malik Monk-hypen har dabbet av, og spilleren som ble draftet som nummer elleve snitter på bare drøye 10 minutter per kamp de siste kampene. Eneste lyspunktet må være Frank Kaminsky III, som fortsetter å bli en bedre og mer polert NBA-spiller, og Jeremy Lamb, som snitter på 14.5 poeng og er en kandidat til “MIP – Most Improved Player”.

Bilderesultat for dwight howard hornets

Memphis Grizzlies

Uff og huff. Det svir å skrive om laget som startet sesongen helt vanvittig godt med fem seirer og bare ett fattig tap (mot – ironisk nok – et av de svakeste lagene i vest i Dallas Mavericks). De slo blant annet Houston Rockets to ganger, som er et av lagene vi har skrevet om som har overrasket mest, og Golden State Warriors. Det er kruttsterkt, og det så ut som Grizzlies-laget skulle bite godt fra seg denne sesongen.

Siden den gang har det gått en vei. Og det har ikke akkurat vært oppover.

Mike Conley (til venstre på bildet og deres store stjerne) ble skadet i midten av november. Trener David Fizdale fikk sparken 27.november etter å ha blant annet benket Marc Gasol hele fjerde quarter (veldig sjeldent å gjøre det når kampene er jevne og Gasol er laget viktigste).

Marc Gasol (til høyre på bildet og lagets andre store stjerne) har vært misfornøyd og sagt at han kan trades om det er det beste for klubben (ikke akkurat en kjempekommentar å melde når laget sliter). Fra 12. november til 14. desember spilte de 17 kamper. Hvor mange vant de? EN. Med tre poeng. Hjemme.

Noe er alvorlig galt i Memphis. Og det blir høyst sannsynlig ikke sluttspill der i år.

Bilderesultat for marc gasol

Los Angeles Clippers

LA Clippers startet sesongen gnistrende godt, og undertegnede var til stede under to av de tre første kampene mot Jazz og Suns. Da spilte de god basketball sammen, og benken bidro da starterne hvilte. Kombinert vant de med 60 poeng over de to lagene, og så ut til å være en soleklar contender i vest. Blake Griffin så ut som en MVP-kandidat og snittet på 23.6 poeng, 7.9 returer og 5.1 assists. Så ble Milos Teodosic skadet. Så Patrick Beverley. Så deres store off-season signering i Danilo Gallinari. Så deres ubestridte stjernespiller Griffin.

Det har ført til at spillere som Lou Williams og Austin Rivers har måtte stå frem, uten at de har klart det med særlig suksess. I tillegg har spillere som Sindarius Thornwell, Jamil Wilson, Brice Johnson, Jawun Evans og C.J. Williams fått mye spilletid. Hvem, spør du? Ikke sant. Det sier litt. Og det kommer de nok til å få mye av fremover også – Griffin er ute til starten av februar, mens Beverley er ute for sesongen. Gallinari og Teodosic er i teorien klare, men veldig rustne.

Etter å ha startet med seks seirer og to tap, tapte dem så de NI(!) kamper på rad. Rimelig ellevilt! Blant disse tapene var mot svake Hornets, Knicks, Heat og Grizzlies. 10.plass med 11 seirer og 17 tap for Clippers gjør at de allerede ligger et lite stykke bak 8.plassen, som gir den siste sluttspillsplassen. Skal det ikke bli sluttspill for Clippers for første gang siden 2010/11-sesongen, da nevnte Griffin var rookie? Ser sånn ut for øyeblikket.

Bilderesultat for blake griffin

Miami Heat

Mange, inkludert undertegnede, trodde Miami Heat skulle fortsette den gode trenden etter at de avsluttet de siste 41 kampene i 2016/17-sesongen med 30 seire og bare elleve tap. NBA-folket trodde laget skulle fortsette å bygge på den gode bølgen etter siste halvdel. Heat var nære på å signere stjernespiller Gordon Hayward i sommer, men det glapp i siste liten da han skrev under for Celtics. Det gjorde at klubben valgte å bruke store summer på Josh Richardson, Dion Waiters, Kelly Olynyk og James Johnson (kombinert rundt 45 millioner dollar) den kommende sesongen.

Men de har ikke helt levd opp til forventningene enda. Faktum etter 28 spilte kamper er delt 8.plass i en relativt svak øst med rekorden 15-15. Misforstå meg rett, jeg syntes ikke Miami Heat direkte har skuffet, men de har ikke kommet seg ordentlig i gang etter den gode avslutningen sist sesong. Hassan Whiteside har slitt mye med skader i sommer og i høst, mens Goran Dragic snitter på nesten fire poeng mindre per kamp enn i 2016/17. Dion Waiters har ikke fortsatt det gode spillet fra sist sesong, og James Johnson sitter på en rimelig stor kontrakt uten å herje fra sin rolle av benken. I tillegg tapte de senest mot Atlanta Hawks, og det er kamper laget MÅ vinne for å komme seg til sluttspill, som er hovedmålet i en svak øst.

Heat er 15-15 etter en rimelig enkel serieåpning, de har kun møtt Golden State Warriors og Cleveland Cavaliers en gang hver, og ikke enda møtt blant annet Houston Rockets. Miami vant dog mot Hornets, en viktig kamp for å fortsatt ha heng på sluttspillsplass i øst. Likevel plasserer vi Heat nederst her, for de har ikke vært en like stor skuffelse som OKC, Grizzlies og Hornets.

Bilderesultat for hassan whiteside

Comments

comments

Skrevet av: Even Lübeck

banner