Nå starter jakten på Lombardi-trofeet

NFL Playoffs 2018

Vi har lagt bak oss 17 innholdsrike uker med en spennende og underholdende grunnsesong – men det er nå den virkelige NFL-moroa begynner!

Lørdag sparkes endelig NFL-sluttspillet i gang, og om bare en kort måned står to lag ansikt til ansikt i U.S. Bank Stadium i Minneapolis, Minnesota med ett eneste mål for øyet: Å heve det ettertraktede Lombardi-trofeet!

Super Bowl 52 kan bli en historisk begivenhet. Ingen lag har noen gang vunnet Super Bowl på hjemmebane, men i år er Minnesota Vikings en av de største favorittene til å vinne sin konferanse – NFC (National Football Conference) – og dermed få muligheten til å skrive historie.

Skulle det skje vil det nemlig ikke bare være første gang et lag vinner på hjemmebane, det vil også være første gang Vikings hever trofeet. På 56 sesonger i NFL er det nærmeste vikingene fra Minnesota har kommet fire Super Bowl-tap – det siste av dem så langt tilbake som i 1976.

Minnesota Vikings

Ring nummer seks for Brady?

Dersom Vikings tar seg videre til Super Bowl er sjansene store for at de vil stå ovenfor stjerne-quarterback Tom Brady og hans New England Patriots.

De blåkledde patriotene fra Foxborough har vært i Super Bowl hele sju ganger siden 2001, og har vunnet fem av dem. Senest for et år siden kunne Brady heve Lombardi-trofeet etter en av tidenes beste Super Bowl-kamper – og i år jakter han sin sjette ring.

Både Vikings (2. plass i NFC) og Patriots (1. plass i AFC) avsluttet grunnsesongen med 13 seiere og 3 tap. Det samme gjorde to andre sterke utfordrere: Pittsburg Steelers (2. plass i AFC) og Philadelphia Eagles (1. plass i NFC).

Alle disse fire lagene sikret seg direktebillett til divisjonsfinalene, og kan dermed lene seg tilbake i godstolen denne helgen mens de venter på å finne ut hvem de skal møte neste uke.

 

“Wildcard”

Først ut er nemlig den såkalte «wildcard»-runden. Her møter de to «dårligste» divisjonsvinnerne fra hver konferanse de to beste lagene som ikke vant sin divisjon.

De fire vinnerne i helgens kamper går videre til hvert sitt oppgjør med henholdsvis Patriots, Steelers, Eagles og Vikings.

Kampene som spilles denne runden er:

Tennessee Titans @ Kansas City Chiefs

Første kamp ut i årets NFL-sluttspill er oppgjøret mellom Tennessee Titans og Kansas City Chiefs (lørdag kl. 22.35) på sistnevntes hjemmebane, Arrowhead Stadium. Dette blir en spennende kamp mellom et Titans-lag som ikke har vært i sluttspillet siden 2008-sesongen, og et Chiefs-lag som er notorisk dårlige på å vinne playoff-kamper.

Tennessee Titans:

Titans avsluttet årets sesong med 9 seiere og 7 tap. Det holdt til en 2. plass i AFC South, og en knepen playoff-plass på bekostning av Los Angeles Chargers og Baltimore Ravens. Dersom de skal ta seg videre i sluttspillet må quarterback Marcus Mariota heve spillet sitt. I grunnsesongen kastet han nemlig flere interceptions (15) enn touchdowns (13).

Odds for å komme til Super Bowl: 41.00

Kansas City Chiefs:

Chiefs fikk en drømmestart på sesongen med seier mot Patriots i åpningskampen, og laget gikk videre til å vinne alle sine fem første kamper. Duppen kom midtveis i sesongen, med flere knappe tap, men med fire seiere for å avslutte sesongen holdt det til topplassering i AFC West. Summen ble 10 seiere og 6 tap, og pilen peker oppover når Chiefs nå kaster seg ut i sluttspillet.

Odds for å komme til Super Bowl: 9.00

Kansas Chiefs

Atlanta Falcons @ Los Angeles Rams 

Natt til søndag er det NFC-lagenes tur til å okkupere tre inn i søkelyset, og først ut er oppgjøret mellom fjorårets Super Bowl-deltaker Atlanta Falcons og årets overraskelseslag Los Angeles Rams (søndag kl. 02.15). Dette er første playoff-kampen som arrangeres i Sør-California på siden 1986, og det stilles derfor store forventninger til hjemmelaget.

Atlanta Falcons:

Falcons er et eksempel på hvor mye divisjonssystemet i NFL betyr. Mens 10 seiere og 6 tap sørget for divisjonsseier for både Chiefs og Jaguars holdt det kun til en tredjeplass for Falcons, som måtte se seg slått av både New Orleans Saints og Carolina Panthers. Det holdt likevel til en plass i sluttspillet, og laget fra Atlanta er nok sugne på en mulighet til å ta revansje etter fjorårets bitre Super Bowl-tap mot Patriots.

Odds for å komme til Super Bowl: 11.00

Los Angeles Rams:

Etter flere skuffende sesonger under hovedtrener Jeff Fisher overtok 31 år gamle Sean McVay over tøylene i Los Angeles før årets sesong. Det var starten på en imponerende snuoperasjon for Rams, som avsluttet årets sesong med 11 seiere og 5 tap, og en solid seier i NFC West. McVay er en het kandidat til tittelen «Coach of the Year», og har en svært solid spillergruppe å lene seg på.

Odds for å komme til Super Bowl: 5.00

Los Angeles Rams

Buffalo Bills @ Jacksonville Jaguars

Neste kamp ut er Buffalo Bills mot Jacksonville Jaguars (søndag kl. 19.05). Dette er på mange måter to «nye» lag i playoffsammenheng. Jaguars har ikke vært i sluttspillet siden 2007, og for å finne sist gang Bills spilte en playoff-kamp må vi helt tilbake til 1999. Hjemmelaget fra Jacksonville anses som storfavoritt, men bøflene fra Buffalo har overrasket de fleste eksperter denne sesongen.

Buffalo Bills:

Alt gikk rett for Bills i siste serierunde. Etter å slått divisjonsrival Miami Dolphins 22-16 på bortebane sto Bills med 9 seiere og 7 tap, og var laget avhengige av at Cincinnati Bengals skulle slå Baltimore Ravens. 31-27 til gjestene i Baltimore gjorde at Bills kunne slippe jubelen løs, og feire sin første playoff-billett på 18 år.

Odds for å komme til Super Bowl: 41.00

Jacksonville Jaguars:

Med 10 seiere og 6 tap sikret Jaguars seg førsteplassen i AFC South. Quarterback Blake Bortles har høstet mye kritikk siden debuten i 2014, men har gjort en solid jobb med å lede laget til sluttspillet i årets sesong. Det er likevel rookie running back Leonard Fournette og et bunnsolid defense som har imponert mest i Jacksonville denne sesongen.

Odds for å komme til Super Bowl: 9.00

 

Carolina Panthers @ New Orleans Saints

«Wildcard»-runden avsluttes med det som har alle forutsetninger for å bli et fyrverkeri av en kamp, når Cam Newton og hans Carolina Panthers reiser til «The Big Easy» for å møte Drew Brees og hans New Orleans Saints (søndag kl. 22.40). De to divisjonsrivalene avsluttet begge sesongen med 11 seiere og 5 tap, men når alle faktorer var regnet på var det Saints som stakk av med divisjonstittelen.

Carolina Panthers:

For to år siden tapte Panthers mot Peyton Manning og Denver Broncos i Super Bowl. I fjor slo den berømte «Super Bowl Hangover» inn, og laget endte sist i NFC South. I år er Cam Newton og Panthers tilbake for fullt, og etter et knepent divisjonstap mot erkerivalen Saints er det nok mange i Carolina som ønsker seg en nådeløs revansj i helgens «wildcard»-oppgjør.

Odds for å komme til Super Bowl: 12.00

New Orleans Saints:

Det er liten tvil om hvem de store heltene i New Orleans er denne sesongen. Running back-duoen bestående av veteranen Mark Ingram og rookien Alvin Kamara skapte historie da de begge avsluttet med over 1500 yards fra scrimmage. Det har aldri skjedd i tidligere. Denne dødelige duoen er trolig også nøkkelen til sluttspillsuksess for Saints. Greier Panthers å stoppe dem?

Odds for å komme til Super Bowl: 5.50

 

Tags:

Skrevet av: Magnus Syversen

banner