MMA-monsteret Cris Cyborg vil ta knekken på Amanda Nunes

  • Home
  • MMA
  • MMA-monsteret Cris Cyborg vil ta knekken på Amanda Nunes
Cris Cyborg Amanda Nunes

Verdens mest fryktede kvinne, Cristiane “Cyborg” Justino, møter neste helg Yana Kunitskaya i buret til UFC 222. Der er hun storfavoritt, men det ryktes at hun på sikt ønsker å forsvare fjærvekt-tittelen mot Amanda Nunes i juli. 

Etter at Cris Cyborg dominerte Holly Holm i starten av året, ønsker den fryktinngytende brasilianeren å møte den neste verdige motstanderen til 65 kgs-klassen. Cyborg har lenge ønsket en original fjærvekt-motstander, men den siste tiden har UFCs bantamvekt-tittelholder, Amanda Nunes, vist stor interesse for en brasiliansk “superkamp”. Ryktene rundt en superfight tiltar nå fredag før helgens UFC-stevne i Las Vegas.

Les preview på UFC222 her!


Knocket ut legender

Cristiane Justino, som er hennes egentlige fødenavn, har tidligere sagt at hun egentlig ikke ville gå mot Amanda Nunes fordi hun ikke ønsket en kamp mot en felles brasilianer. Men også på grunn av at Justino mener hennes neste motstander bør være en original fjærvekt-utøver.

Etter at Justino gjorde Holm gul og blå i slutten av desember, ønsket både UFC og Nunes at kampen mellom de tøffe brasilianske kvinnene ville bli en kamp flere ønsker å klistre seg til skjermen for å se. Nå ser det ut som en av verdens mest fryktede MMA-utøver er med på samme tanken.

Cyborg meddeler på Twitter at om kampen med Amanda Nunes skal finne sted, bør det være 7. juli i Las Vegas:

– Jeg har godkjent, sammen med min manager, at jeg ønsker å slåss mot Amanda Nunes under UFC 226 7. juli i Las Vegas under den internasjonale kampuka. Jeg vil la henne fullføre sin side for å få til kampen nå, skriver Cyborg på sin private Twitter-konto.

Amanda Nunes er tittelholder i bantamvekt, og føler hun har tatt de største utfordringene i divisjonen på strak arm. Hun kan skryte på seg dominerende seier over tidligere bantamvekt tittelholder Miesha Tate, UFC-legenden Ronda Rousey, og har to seire over x17 muay thai-mesteren Valentina Schevchenko. Hun føler en brasiliansk storkamp mot en dominerende motstander som Cris Cyborg vil være den største utfordringen hun vil møte hittil i MMA-karrieren.

Amanda Nunes knocket ut UFC-stjerna Ronda Rousey i slutten av desember 2016.

– Helt ærlig, tror jeg Cyborg vil ha denne kampen, men også UFC. Jeg vil at denne kampen skal være bra, for jeg har ingenting imot henne i det hele tatt. Dette er en forretningsavtale, forklarer Nunes til MMAFighting.

– Etter kampen kan vi ta en øl, skjønner du hva jeg mener? Dette er ikke personlig. Jeg tror dette kan bli kult, og jeg kan være klar til Brasil, Vegas, hvor som helst. Uansett land, så lenge vi får til å gjennomføre kampen 100%. Dette er kampen jeg virkelig ønsker, og uansett hva som skjer vil jeg være klar, sier hun.

Vil gjøre som McGregor

Nunes er fast bestemt på å bli tittelholder i to ulike vektklasser, slik som Conor McGregor. Hun testet ut fluevekt før hun bestemte seg for Cyborg og beltet i fjærvekt. Per dags dato har det ennå ikke blitt bekreftet når eller hvor Amanda Nunes skal møte Cris Cyborg.

Etter den tøffe kampen mot Holly Holm, ble Cyborg sett på som den beste kvinnelige utøveren i verden. Er Amanda Nunes klar til å gå i ringen mot knockout-maskinen Cris Cyborg?

– Først tenkte jeg på å gå ned til 57 kg (fluevekt, journ. anm.). Dette var en av mine mål, fordi jeg ønsket å bli mester i to ulike vektklasser. Jeg satte meg ned med trenerne og hele teamet mitt, og diskuterte neste skritt i karrieren, enten 65 kg (fjærvekt, journ. anm.) eller 57 kg. Først bestemte jeg meg for 57 kg, men så gikk vi gjennom dietten min, alt jeg hadde nødt til å gå gjennom og tenkte på hver minste detalj, innrømmer bantamvekt-tittelholderen.

– Og for å være helt ærlig hadde det blitt veldig hardt. Av og til kan 61 kg (bantamvekt, journ. anm.) være hardt, fordi jeg ikke har så mye fett igjen. Det går på musklene mine, og det er dumt. Å skulle gå ned til 57 kg vil jeg ikke tenke på engang. Jeg prøvde i to dager, og klarte det ikke, avslutter hun.

Tags:

Skrevet av: Damares Stenbakk

banner