Hermansson: – Emil har potensiale til å bli den aller beste

  • Home
  • Exclusive
  • Hermansson: – Emil har potensiale til å bli den aller beste
Jack Hermansson Betsafe

Om få dager kan Emil Meek sette Norge på kartet igjen – noe hans MMA-kolleger mener han vil klare med glans. 

14. januar skal Meek gå mot en av UFCs mest fryktløse utøvere i weltvekt-divisjonen, Kamaru Usman. Kampen skulle opprinnelig gå av stabelen under UFC 219 30. desember.

Nå er det ikke lenge igjen til kampen som vil gå av stabelen i Scottrade Center i St. Louis, USA. Meek har den siste tiden kjørt full oppkjøring i USA, men hjemme i Norge har flere av treningskompisene fra Frontline troa på at nordmannen kan vinne storkampen.

– Kan slå hvem som helst

– Denne kampen er viktig, den setter Emil i en posisjon der han kan havne høyt oppe i UFC, med sin andre kamp i organisasjonen. Taper han er det ikke ille, for han er en spennende og gøy karakter å følge med på. Men han vil få enorm respekt i divisjonen om han slår Usman. Da vil han få navnet i verdenseliten, forteller en blid Jack Hermansson til Toppkamp.

Jack “The Joker” Hermansson er Emil Meeks UFC-kollega, samt en av flere sparringspartnere ved Frontline Academy i Oslo. Han mener den hyppige forflyttingen av kampdato ikke vil påvirke kollegaen negativt, men heller være en fordel for Meek før han møter sin største utfordring hittil i UFC-karrieren.

– Jeg tror ikke forflyttingen vil ha noe å si. Han vender dette til noe positivt. Emil liker å forberede seg godt og nå har han tid til det. Han får sikkert terpa bedre på ting og vil være i enda bedre form, om jeg kjenner han rett, sier den joviale svensken.

– Det viktigste er at det blir kamp, siden det har vært visum-trøbbel til å begynne med. Vi skulle gjerne sett ham på 219-kortet før nyttår, men det er bedre det blir 14. januar enn ingenting. Jo lenger man skyver, kan det føre til hardere oppkjøring som kan resultere i at noen skader seg. Det er litt skummelt å forflytte, men jeg tror gutta klarer det fint, fortsetter han optimistisk.

Spår knockout

Emil Meeks motststander, Kamaru Usman, er en brutal weltervekter med solid brytebakgrunn og gode bokseferdigheter. Han er rangert som den tiende beste i divisjonen, og har kun ett tap hittil i MMA-karrieren. Til tross for hans skumle rykte, mener Hermansson at Emil Meek har potensialet til å felle den fryktløse motstanderen – og nå toppsjiktet i UFC etter bare sin andre kamp i kampsportorganisasjonen. 

– Jeg tror Usman vil bli komfortabel på føttene når han møter Emil, og ser for meg at han kanskje tenker at dette ikke er den tøffeste kampen i karrieren. Men det vil være den tøffeste han noensinne har møtt. Emil har potensiale til å bli den aller beste. Han har bra fysisk attributt og god utvikling i gamet, forteller Hermansson.

We are in Dublin Ireland for the Norwegian poker Championship! Warming up with som other activities. Me and @emilvalhalla competed in the game of shuffleboard against the european champion. It did not go our way

– Denne gangen har jeg aldri sett Emil så god som han er nå. Det er stor forskjell fra hans forrige kamper. Vi er under konstant utvikling, men han har tatt et enormt stort skritt fra tidligere. Jeg tror han kan slå hvem som helst, for han er såpass god akkurat nå, fortsetter den selvsikre jokeren.

– Hvordan tror du kampen vil ende mellom Emil Meek og hans motstander den 14. januar?

– Jeg har lyst til å si at Emil vinner på knockout, men tror nok han vinner på dommeravgjørelse. Han tar ham i alle rundene og får dommerne på sin side, sier han.

– Alt for å vinne

Betsafe-ambassadør og Meeks Frontline-kollega, Mohsen Bahari, håper på større anerkjennelse for MMA som sport, spesielt i Norge, om Emil Meek tar bragden med å slå ut Kamaru Usman.

– Dette vil være positivt for sporten i Norge. Og riktig skritt i en retning for legalisering, men generel anerkjennelse av sporten som idrett. Det er det den fortjener, forklarer Mohsen.

– Kampen til Emil Meek har blitt forflyttet flere ganger. Vil dette ha noe påvirkning på Meeks presentasjon i januar?

– Han prøver å toppe formen, og han har hatt god tid. Emil har vært i form ganske lenge, så det har ikke mye å si.

– UFC prøver å bygge opp kortet på den datoen for å få flere profilerte kamper. Og Meeks motstander er jo profilert, så dette er jo praktiske årsaker til at det har blitt flytta. Dette er en spennende kamp, og det er få som vil gå mot Usman siden har såpass dyktig på alle områder. Men dette er en bra kamp for Meek. Han har lite å tape, mens det er omvendt for motstanderen siden Emil ikke er rangert ennå. Rent teknisk er Emil avhengig av å styre tempo i kampen. Jeg har trua på at han tar den kampen, han har alt for å vinne den, fortsetter Betsafe-ambassadøren.

Sparring done

– Hva slags fordeler har Emil i denne kampen tror du? 

– Han er veldig sterk. Flink til å høre på det hjørnet sier og gjøre det han har trent på. Han har også forbedret seg den siste tiden, spesielt stående og på bakken. Det vil nok vises frem noen nye verktøy i den kampen, sier han med et glimt i øyet.

Krutt i nevene

Håkon Foss fighter i organisasjonen Cage Warrior, men er også en av Emil Meeks sparringspartnere som holder til ved Frontline. Han håper at Meek skal klarer å slåss seg inn i Norges hjerte om han lander en kraftbombe som feller motstanderen i januar.

– Jeg håper på en spektakulær knockout i første runde for Emil sin del. Noe jeg tror fort kan skje, om man stepper inn i slagsutveksling. Han har mye krutt i nevene sine og kan overraske motstanderen på det. Men om Usman begynner med bryting og skyter inn “takedowns”, kan det bli en annen historie, men det håper jeg ikke, forteller en optimistisk Foss.

Treningskameraten har også bemerket seg hvor dominant Meeks motstander er i ringen, men mener MMA-kollegaen har en fordel når det kommer til det psykiske-spillet, som også er en stor del av UFC-sirkuset.

– Emil er veldig sterk psykisk før han går inni buret. Han har sterk psyke og det har mye å si. Han gir seg ikke og han er som et tog. Jeg tror om han skal vinne mot Usman, bør det ikke være teknisk, men å gå inn for å krige og gjøre en slitsom kamp for han.

Tags:

Skrevet av: Damares Stenbakk

banner